Rojstvo

Stopite narahlo kakor v copatih

naravnost pri glavnih vratih

v ta lepi dan, kot bi šli v pesem.

Svet naokrog je vabljiv in vonljiv,

čudno resen in nemalo slovesen:

Nekdo se je pravkar rodil.

In to je najlepša pesem.

Stopite narahlo in pustite k nebesom

odprta vrata.

Naj skoznje lije botrinja bogata- novorojenčeva pesem.

T. Pavček



Nekaj tednov nazaj so otroci šestega razreda s pantomimo ugotavljali poklice. Med njimi je tudi bil poklic mame. Otrokom se je zdelo smešno, čeprav je kar nekaj takih, katerih mame so se odločile, da pustijo službo in ostanejo doma, skrbijo za dom in družino.


Mami sem neskončno hvaležna za njeno odločitev, da bo skrbela za tri otroke - hčerke. Pozimi nas je pričakala prijetna toplota kuhinje, ki se je širila od štedilnika na drva. Na mizi pa vroča kava in kruh z namazom (kar je bil običajen zajtrk). Ko smo prišle iz šole, je kosilo že prijetno dišalo in vabilo k skupnemu obedu, kjer smo poklepetali o šoli, vremenu, delu, ki nas je čakalo ...


Mamino poslanstvo je prevzela mlajša sestra, ki je od včeraj dalje mama še petemu otroku. Ker z možem ne moreva imeti otrok, se šaliva, da še za naju popravlja statistiko rojenih.


Malo si lastim izbiro imena. Dosedanjim imenom po dveh prababicah, pradedku in babici, je Sara dobila ime po Noetovi ženi, kakor so jo ustvarjalci poimenovali v risanki Noetova barka. Videokaseto s to risanko sem kupila petletnemu Vidu za Božička. Njemu in bratcu Roku je bilo ime Sara tako všeč, da sta si zaželela to ime za svojo sestrico.


Okvir na nestiju (Labels Ten) je embosiran s štampiljko Inkadinkado Ornamental Frames in senčen s kredo. Okrasek na sredini rože je iz kompleta Say it in Pearls mocha (Prima Marketing). Perlice so Kaiserjeve, papir v ozadju pa je Whitewash.


Komentarji

Oseba DidiArt sporoča …
o prekrasna, čudovita čestitka.. lep topel pozdravček I.
Oseba Danii sporoča …
Čudovita čestitka :-)
Pa tko lepa pesmico si napisala :-)))
Oseba Mojca sporoča …
na pa si me spravila v solze...
krasno in čudovito.
Oseba Sonja sporoča …
Čudovita čestitka, me veseli, da ti je papir Whitewash všeč.
Sestri pa čestitke za malo deklico. Uživaj v vlogi tete, vem, da tudi to dobro opravljaš.
Oseba Andreja sporoča …
Čudovita čestitka in lepa pesem. Tvoja pripoved se me je dotaknila, zelo, vem težko je, a upam, da bo tudi za naju dve enkrat prišel ta čas, biti mama :-))
Oseba Alenka sporoča …
Zelo lepa čestitka!Čestitke pa tudi sestri.Pet otrok ni mačji kašelj:)
Oseba BojaMoja sporoča …
Čestitke mamici in vsej družini za povito štručko :)

Vem, da se teta in mama ne moreta primerjati, vem pa tudi to, da me je bilo dolgo strah, če bom sploh bila sposobna imeti svoje otroke tako rada, kot imam rada nečaka in nečakinjo.
Oseba Vladuška sporoča …
Čestitke tvoji sestri, 5 otrok pa je res že prava redkost danes, bravo! Ja, mama je ena sama in tega se je potrebno zavedati.

Čestitka pa je tako lepa, nežna in odlično se poda k temu kipcu.
Oseba Helena sporoča …
Hvala vsem za fajne komentarje in čestitke ob rojstvu nečakinje.
Andreja, zase mislim, da bom ostala kar teta. Čeprav ... Nikoli ne veš :)
Oseba Hali sporoča …
Helena prekrasna čestitka in deklica ima lepo ime! Občudujem mame, ki imajo več otrok in ki ostanejo doma, to je včasih težje kot hoditi v službo in biti mama. Vse lepo vsem!
Oseba Ustvarjarije sporoča …
Čestitke za čudovito čestitko in za malo nečakinjo!
Oseba Andreja sporoča …
Žal mi je, ti že veš, kako in kaj, tudi midva bijeva bitko že 7 let, a upanje ostaja, saj nimava najhujše možne diagnoze. Je pa situacija zelo slaba. Vseeno ti želim vse naj naj, na čudež :-))
Oseba Rastlinica sporoča …
Cart čestitkica!
Oseba Tina sporoča …
Ne vem, kako sem sregledala tole nežno lepotico. Čestitke mamici in seveda tako prijazni teti, gotovo so nečaki veseli, da jih imaš tako rada.