Mali uživač

Z L. sva vedela, da otrok (verjetno) ne bo. Nisva se podala v iskanje vzrokov, nisva si za "vse na svetu" prizadevala, da bi jih le dobila. Tu in tam se srečujeva z mišljenjem, da je otrok znamenje normalnosti in sposobnosti, da ga "lahko narediš". Vedno bolj pa spoznavama, da otrok ni nujnost, ki bi vnašal življenje, radost, smeh in solze v najin zakon.

Seveda so krize. Kot verjetno pri starših, ki imajo otroke. Prijateljica včasih v šali omeni, da bi svoja dva najraje vrgla v keson, ko ji že ves dan parata živčke :)

Zato sva toliko bolj navezana na nečake. Ker so moževi na drugem koncu Slovenije, jih vidiva le nekajkrat letno. Sestrinih pet pa vsaj enkrat na teden obiščem/va.

Eden od njih, R., je pravi mali uživač. In za tega malega, štiriletnega nečaka, je spodnja voščilnica z darilom, da bo lahko užival.



Komentarji

Oseba Sonja sporoča …
Čudovita čestitka.. in še boljše darilo :) Si ga kar predstavljam tam notri, udobno zvitega :)
Oseba Andreja sporoča …
Čudovito čestitko si naredila, čisto pravšnja k uživaškemu darilu. Te kar vidim kako super tetka si :-))
Občudujem te, le kako si lahko tako na off, kajti jaz se ne morem in ne morem skulirati. Vem, da ne bom nikoli tako uživala kot uživam sedaj, ko bodo, če bodo kdaj otroci. Vem, da ne bom nikoli več toliko v moji craftalnici kot sem sedaj, ampak ... (nadaljevanje na mailu in hvala za mail čvek)
Oseba Ivanjščica sporoča …
Zelo lepa čestitka in noro dobro darilo!
Oseba MarikaGabez sporoča …
Ooooo...kako lepo. Ko bi bila jaz tvoj nečak ali nečakinja, bi bilo prav fajn.
Oseba Helena sporoča …
Hvala za lepe besede. Tudi tale blog in vaši komentarji so velikokrat zdravilo v tistih krizah, ki pridejo, ker nimava otrok. Andreja, grem pogledat na mail :) In seveda odgovorit.
Darilo je iz 1001 dar. Mislim, da si ga bom kupila tudi zase :) Je res za uživanje.
Oseba Manuela sporoča …
Super čestitka in res odlično darilo! Le naj fajn uživa mali R. in vsi ostali okoli njega. :))
Oseba dekca sporoča …
Hudo darilo in čestitka mu ne bi mogla bolj pristajati!
Oseba Mojca sporoča …
tole pa je darilo in voščilo :) super, to mora bit res en uživaček mali:)
lepo se je razdajat drugim... ko nehaš pestovat bolečino, jo neštetokrat odtehtajo tisti, ki jih imaš rad in te imajo radi... nekomu daš sebe, pač, na drugačen način. ni nadomestilo (meni želje po veliki družini ne nadomesti nič, sem pa neskončno hvaležna, da imam vsaj eno hčerko), je pa nek enačaj, kot nosilec na gugalnici, s katero se odganjamo od tal, da gremo gor in ko nas lastna teža zaziba proti tlom.
Oseba Helena sporoča …
Mojca, tako lepo si napisala, da bi me v mrzlih dneh prav ogrelo :) V tej vročini pa me kar dvignilo in dalo moči. Hvala!
Oseba Barbara sporoča …
Super Helena. Lepa voščilnica in darilo. Tebi in tvojemu pa veliko medsebojne ljubezni in potrpljenja...pa seveda veliiiiko uživanja z nečaki :)
Oseba Vladuška sporoča …
Super, da si po dolgem času na blogu. Lepo je znova videti kak tvoj izdelek in tudi sama se že nekaj časa spogledujem s takim visečim stolom ;) Lepo si tole napisala z 'nujnostjo', zaradi katere nekateri enostavno ne morejo razumeti, da si se sprijaznil, da otroka ne boš imel. Enostavno ne razumem od kod nekaterim ljudem ta 'moraš imeti otroke' in 'moraš si jih želeti', zaradi česar te imajo za nenormalnega če tako ne razmišljaš. Ampak če pač otroka ne moreš imeti oz. bi ga lahko morda imel, če bi vztrajal z zdravljenjem ali umetno oploditvijo na primer, pa ti do tega ni, začneš razmišljati drugače. Življenje postaviš drugače in midva sva si ga postavila tako, da nama je naravnost čudovito in uživava drug z drugim in počneva stvari, ki jih drugače ne bi. Vsega pač človek ne more imeti. Bilo je težko sprejeti, ampak sedaj je lepo. In kot praviš radost, smeh in solze so prav tako prisotne v življenju. Nečaki pa so najbolša stvar, ker jih lahko kot teta razvajaš in učiš neumnosti ;)
Oseba Hali sporoča …
Prekrasno darilo, ideja, čestitka...prav vse.
Oseba Helena sporoča …
Vladuška, vidim, da sva na isti valovni dolžini :)
Oseba BojaMoja sporoča …
:)))) Vladuška .... jaz pri mojih dveh sinovih dobivam vso lumparijo nazaj od mojega brata :))) včasih je prav malce razmisliti, preden nečaka naučiš kakšno prehudo :)))))

Ampak sem podobnega mnenja :) nečaki so zakon! Predvsem je zakon to, da če začne jokat ali se pokaka, ga lahko odneseš materi :))), ni ti ga treba vzgajat in po možnosti kaznovat, takrat ga odpelješ k očetu :))), če je lačen, ga odpelješ k stari mami :)))) ma, hecam se :))))
kot pravijo čez lužo ... it takes a vilage ... pri nas je to širša družina, saj smo vsaj čez vikende skoraj vedno vsi doma :) pa ni nas malo :)


Helena, bo pa en ekstra uživač tale tvoj nečak :)) prav fouš sem mu tega stola :)))
Oseba Ivi sporoča …
Že samo da vidim ježka, se mi nasmeje obraz:) Izdelala si lepo voščilnico, z originalnim darilom zraven. Glede otrok bi lahko tudi jaz marsi kaj napisala, ker imam enega sina in zaradi bolezni pri 27 letih, sem lahko samo še s solzami pogledovala v vozičke drugih srečnih mamic. RES je, ko nehaš pestovati bolečino, lahko greš dalje.
Tudi jaz sem proti nekim nenapisanim pravilom, kaj je normalno in kaj ni, le kdo si je vse to zamislil in tako hudirjevo zakoreninil v ljudeh me zanima????
Oseba Alenka sporoča …
Kako lepa voščilnica in fantastično darilo!!Si kar predstavljam uživača lepo v senčki, s hladno pijačko,.....
Oseba Jana sporoča …
Darilo in voščilnica kar privabita misel, kako lepo bi te bilo imeti za teto! Ježek je tako simpatičen, da se človek kar nasmehna, vse ostalo pa perfektno skombinirano.
Lepo je, da ostanemo mi, ne glede na vse, da sprejemamo življenje kot se nam ponudi in ne izsiljujemo zakoreninjenih vzorcev.
Želim ti lepo poletje...kar ga je še ostalo..:-)
Oseba Maja sporoča …
Veš, všeč so mi ljudje, ki najdejo mir sami s sabo, brez ali z nadomestki. Meni se v veliko primerih zdi, da imajo nekateri otroke zaradi povprečja 2,4 + pes, kot temu mu rečem jaz... Morda samo zato, da jim na stara leta ne bo žal. Potem pa delajo iz otrok invalide ali pa teroriste. V življenju je veliko lepega, le oči in srce moramo odpreti, da to vidimo in sprejmemo. Zadnjič mi je nek častitljivi gospod pri 75-ih, invalid sicer, a živahnejši kot jaz dejal: "You only have one life in this body so you better enjoy it". Vidi se, da znaš poiskati drobne radosti in trenutke v življenju, ki tvoje dneve naredijo polne. Nekateri imajo vse, pa tega ne znajo!