Delček Michelangelove mojstrovine

vir: Art

V spalnici imava precej veliko steno. Ker nimam primerne slike, sem se odločila za stensko dekoracijo. Ko sva izbirala primerno nalepko ali šablono, sva se kar hitro soglasno odločila za sliko "Roke".



Gre za delček ogromne (več kot 500 m2) stenske poslikave na stropu Sikstinske kapele. Poslikava velja za Michelangelovo najzahtevnejše delo, za katerega je potreboval štiri leta.


Po navodilih sem šablono nalepila na steno in z gobico nanašala barvo. Ko je bilo posušena, sem hotela šablono odstraniti. Katastrofa! Zraven šablone se je odstranjevala tudi barva z zidu. Detajl tega zmazka :)



Mož je sicer rekel, naj bo kar tako, ker zgleda bolj staro :) Ni šans. Tiste bele pikice so me tako motile, da sem vzela čopič in pobarvala "okvir" okoli slike.


Okej, stanje je bilo boljše. Vendar mi je še vedno nekaj manjkalo. Kupila sem okrasni profil iz stiropora, ga prebarvala in z njim naredila okvir. Končna "umetnina" na steni mi je celo bolj všeč kot bi mi bila prvotna slika, če se ne bi luščila barva.



Od začetka do konca je trajalo en mesec :) Mislim, da sem ustvarjanje s šablonami na stene končala :) Razen, če mi kdo pove, kaj narediti, da s šablono ne bom odstranila še barve? :)

Komentarji

Oseba MarikaGabez sporoča …
O kako lepo!!!!
Čudovito sta tole uredila.
Oseba Alenka sporoča …
Tole si pasuper naredila!!!Mislim, da ne smeš zaključiti s temi šablonami, bi bilo škoda. Sigurno je še kakšna stena potrebna preobrazbe:)
Oseba Maja sporoča …
Moj prvi komentr je bil: Kaj si faca! In si res! Tako fenomenalno si rešila problem, da ti je lahko vsak malar nevoščljiv! In izgleda veliko bolje!!
Oseba emanuela sporoča …
Čudovito si rešila situacijo....saj veš največji izumi so nastali ob nepričakovanih napakah....zelo, zelo lepo....
Oseba Helena sporoča …
Hehe, hvala za prisrčne komentarje :)
Oseba Andreja sporoča …
Super ideja in še bolj super izgleda :-))
Oseba moi sporoča …
O, kulsko. Sama ne vem, če bi imela pogum za tak podvig. Pa super rešitev z okvirjem.
Oseba Goga sporoča …
Oh, čudovita in povsem tvoja okrasitev stene, bravo za pogum in izvedbo.
Podoben problem z luščenjem stene smo imeli tudi pri nas doma, v spalnici si je mož zamislil okrasitev stene pod stropom z borduro z izgledom marmorja, ko je odstranil lepilni trak kateri je služil temu, da je bordura ravna je na traku ostal belež .
Oseba Tika sporoča …
Dobro si rešila situacijo. Zdaj zgleda še boljše :)
Oseba mimoza sporoča …
Vau, to pa je lepo! Dobro si se spomnila!
Oseba Vladuška sporoča …
Sem se že večkrat spogledovala s takimi šablonami, pa na koncu nimam dovolj volje za uporaba in s takimi težavami, kot jih opisuješ, ne vem če se bom kdaj lotila :) Ampak si pa mojstrsko opravila delo in končni izgled je superca, sploh s tem okvirjem.
Oseba Sandra sporoča …
oooo čudovito delo si naredila.... zelo všeč :) in predvsem mi je všeč barva spalnice.... viola :)
Oseba K sporoča …
Me veseli, da nisem edina z viola spalnico :D Problem si super rešila in se mi zdi, da je "slika" zdaj bolj zaključena, kot če bi bila samo s šablono. Problem odstranjevanja barve z nalepko poznam, kako ga rešiti, pa ne vem. Jaz bi jim v Artu malo zatežila, zakaj je na šablonah tako močno lepilo ;) Ali pa naj pri nakupu povejo in na šablone napišejo, da niso primerne za običajno zidno barvo. Akrilnih zidnih barv (oz. lateks) verjetno ne snamejo, ne ...
Oseba Andreja sporoča …
Zelo lepo je izpadlo vse skupaj, tako da lahko mirno rečeš, da se je ves trud izplačal. Predvsem pa je verjetno res tudi to, da je narejeno neponovljivo..
Oseba Hali sporoča …
Prekrasno, takole z okvirjem je res še veliko lepše!
Oseba Jana sporoča …
Ojoj, konec dobro, vse dobro. Zelo mojstrsko si popravila nastalo situacijo, sedaj izgleda mnogo bolje, kot naj bi bilo za videti na začetku.
Oseba Marija - Marička sporoča …
Hja, poznam to, ko gre poleg lepilnega traka še oplesk s stene... Znašla si se in nastala je čudovita "slika" na steni.
Oseba Čarobna hišica sporoča …
Prav posebna umetnija, ki je res čisto tvoja ... in kljub težavam je še vedno samo tvoja ;o)
Oseba Mojca sporoča …
noro dobro! in tudi mene pikice, ki so "postarale" steno, ne bi prav nič motile... si pa vse izvrstno speljala.
Oseba HRANDICA sporoča …
Poznam tole, ko se barva lušči...groza. Ti si tole profesionalno oddelala in rezultat je odličen. Verjamem pa, da gre ob tem veliko časa in volje.
Pozdrav s severa.