Zate imam luč

V naših krajih (verjetno tudi drugje) skavti na četrto adventno nedeljo po župnijah nosijo Betlehemsko lučko miru. Ne bo nič narobe, če že danes naredim malo reklame. Njihove poslanice in plakati so mi vedno všeč. Naj krasijo tudi moj blog :)



Že 20 let prinašajo mir. Že 20 let Luč miru iz Betlehema plapola na slovenskih okenskih policah, se pozibava v rokah skavta, ki hodi po zasneženi cesti.

Vsak, ki je nosil plamen, je čutil čarobnost te lučke. Greje in ti šepeta, da bodi dober, da se potrudi, ljubi, preseži samega sebe. Ves ta šepet pa je miren, topel in domač. Nič kaj hrupen, vpadljiv in agresiven. Počasi plamen plapola in te vabi. Vabi v dogodivščino sprejemanja in dajanja na tako oseben način, da skoraj čutiš, kako mir greje v tvoje prezeble roke, ko ga podarjaš naprej.

Ponesite lučko naokrog, razdajte jo vsem, ki so sami, bolni, žalostni ... razdajte jo vsem. In naj ta plamen, ki gre iz vaših rok vsebuje tudi del vaše zgodbe. Zgodbe, ko ste se odločili, da boste ta advent dali vse od sebe, da bi vi in ta svet postali prijaznejši, boljši, bolj mirni. Dajte se od sebe. (Besedilo vzeto tukaj)


Razlaga plakata:
Pravljičnost ozadja z zvezdicami v nas prebuja željo po pravi, neskončni Luči. Tako malo prostora ima - Luč, ki je prišla in tako ozka je pot, a važno je, da gori zame in zate, za vse nas. Spiralni elementi predstavljajo naš svet, ki je poln, prepoln vsega lepega, blišča, barv, preobložen z udobjem, a prazno sveti okrog nas. Na vrhu tega stoji preprosta punčka, ki ima Zate pravo Luč! Da nas spomni na otroka, ki je majhen, a ima veliko upanje, da lahko spreminja svet. V beli barvi rutke so vsebovane barve vseh rutk sodelujočih skavtov in tabornikov, ki bodo nosili luč. V rokah ima dve svečki - ena je zanjo, drugo daje, saj če sama ne bi imela Luči je ne bi mogla dati drugemu. (Opis vzet s spletne strani Zate imam luč)





Komentarji

Oseba Janja sporoča …
Zelo lepo. Tudi tvoja voščilnica je prekrasna, polno malih detaljev :)).
Oseba Mateja sporoča …
Krasna voščilnica!Zanima me kako narediš te natrgane robove. A to kar s pomočjo ravnila ali je za to kakšno poseben pripomoček?
Oseba Helena sporoča …
Janja in Mateja, hvala!
Mateja, za natrgane robove se dobi posebni pripomoček - Paper Distresser (od Tima Holtza). Vendar še najraje naredim ta rob tako, da dam rob tega, kar hočem nastrgati ob rob kosa stekla ali trde plastike in potem nazobčam z nožem, ki ima drobne zobke. Dovolj razumljivo? Če ne bom enkrat pokazala na blogu.
Oseba MarikaGabez sporoča …
Čudovit tekst in krasna voščilnica.
Oseba Goga sporoča …
Zelo lepo si napisala, ali pa so napisali drugi in si nam samo prenesla.
Tudi sama vsako leto grem po luč miru, veliko mi pomeni ta drobna lučka katera vsaj meni prinaša Božično upanje in vero v dobro v ljudeh.

Čestitka pa, lepa, tudi sama imam v škatli tak odtis in ga hranim za prav poseben dan, rojstni dan mlajše sestre Lucije.
Oseba Helena sporoča …
Lili, tvoja sestra pa jutri goduje :)
Ne, tekst ni moj. Sem napisala, od kod je vzet. Je tako lepo napisano, da nisem pisala nekaj svojega :)
Oseba Maja sporoča …
Res lepa objava! Tako lepo si napisala in vse strnila v celoto! Saj ni nujno, da spremenimo cel svet, dovolj je že tisti košček okoli nas! Če tam zasvetimo, razsvetlimo mnogo, kajne?
Oseba Alenka sporoča …
Prav lepa objava v celoti. S svojo čestitko pa si jo lepo zaokrožila!Kako ti lepo barvaš!!!!!Res lepo!
Oseba Janja sporoča …
Res lepo napisano. Voščilnica je pa tudi čudovita!
Oseba Vladuška sporoča …
Krasno in hvala, da si tole delila z nami in vsekakor vsako leto z veseljem ta lučka plapola v našem domu. In res ni navadna luč. Lepa čestitka.
Oseba Andreja sporoča …
Prekrasna objava. Dvakrat sem jo prebrala in še se bom vrnila.
Oseba flo sporoča …
iiiiiiiiiii tudi pri nas bo tale lučka letos spet gorela

Helena rob se krasno naredi tudi s škarjami, samo fajn moraš podrgnit z rezilom. Pa ne okol govort! :-)
Oseba Mateja sporoča …
Helena hvala za odgovor :)
Oseba Vladka sporoča …
Čudovita voščilnica Helena! :)