Bi, ne bi; sem, nisem

Ljudje okoli mene, dogodki, situacije ... moje misli in odločitve velikokrat premetavajo iz enega kota v drugega. Da se za kakšno stvar, izlet, nakup ... odločim, porabim veliko časa. Sem zato neodločna? Rekla bi, da je v moji naravi miselno preizkušanje vseh možnih opcij in predvidevanje posledic le teh.

Moja zaobljuba za letošnje leto je, da bom poskušala biti bolj odločna. Zakaj? Ker ljudje okoli mene "trpijo." Bi šla na silvestrsko zabavo, ali bi raje uživala doma. Bi si kupila to krilo ali ono obleko? Bi delala takšne voščilnice ali ne. Včasih že sama težko prenašam svojo neodločnost, kaj šele drugi :)

No, ta moja odločnost se bo pokazala že zdaj. Maja z biseri, ki je bila izžrebana, se do danes ni javila, čeprav sem jo obvestila tudi na njenem blogu. Če mi ne piše do nedelje opoldan, bom žrebala še enkrat :)


Komentarji

Oseba Tanja E. sporoča …
Lepo si ju "sčarala" in krasno ti je uspelo na drugi fotografii ujeti vijolično barvo. Lepo te pozdravljam!
Oseba Mateja sporoča …
Krasni sta! To je bila čisto lahka odločitev ;). Vem pa kako je to z neodločnostjo. :)
Oseba Jana sporoča …
Pac rada malo dlje razmisljas o moznostih. S tem ni nic narobe. Te pa pri odlocitvi podpiram in upam, da se ti bo izslo.

Cestitki sta zelo lepi, sploh druga je nekajnposebnega. Barve prav pricarajo topel poletni vecer nekje ob morju.
Oseba Andreja sporoča …
Po 5-dnevnem mrku bom začela pri tebi, sedaj ko sem prišla ponovno k moči :-))
Čestitki sta čudoviti, sploh druga izžareva res nekaj posebnebnega, kot nalašč za ljubezen!
O kakšna odločnost, če traja že vse od božiča, .... Prav je tako!!!
Opažam, da nekatere zares kar nekam izginejo in se pojavijo čez mesec ali dva. Ja no, že mora tako bit, kajne :-))
Oseba Janja sporoča …
Zelo lepi in druga je res nekaj posebnega. Lp
Oseba Alenka sporoča …
Včasih se tudi jaz dolllgggooo odločam, včasih pa kot iz topa!Lepo. da si se odločila spremeni način odločanja, vendar ne bo nič narobe, če boš včasih delala po starem. Včasih pač ne gre drugače:)
Obe čestitki sta zelo lepi!Druga je sploh posebna. Tudi sama bi rada to poskusila:)
Oseba MarikaGabez sporoča …
Zelo lepi voščilnici.
Nekako drugačni od onega, kar sem pri tebi vajena. A ravno to je čar teh ustvarjanj , da se prepuščamo (ali včasih pač odločimo), da nas nosi tudi drugače, drugam.
Jaz včasih za odločitve potrebujem malo morje časa. Sem zelo neodločen človek in bi to tudi rada spremenila. Srečno tebi.
Oseba Helena sporoča …
Hvala za fajne besede!
Pri prvi (ozadje za vrtnico) in pri drugi sem za senčenje uporabila krede. Mi je tako lažje kot z blazinicami. Podlago potem samo utrdim z lakom za lase.
Oseba Vladuška sporoča …
Helena, poskusi tako, da enostavno včasih ne razmišljaš in samo narediš, spontano. Poskusi pri drobnih stvareh najprej. Vem da ni lahko, ampak neodločenost je res lahko včasih nadležna. Vsekakor si lahko največ privoščiš prav pri ustvarjanju. Tudi če pihneš povsme mimo, ni nekih življenjskih posledic. Pa še dobro se boš počutila. Tudi sama, starejša kot sem, več premišljujem in se počasneje odločam. Ampak velikokrat si rečem, nič si ne bom premišljevala tako bo in pika in sprejmem posledice. In prav fajn se v večini primerov počutim in vidim, da se odločam pravilno. Izkušnje te tako vodijo pri tem. Želim ti torej več spontanosti in manj neodločenosti. Čestitki sta zelo lepi. Sploh druga mi je prekrasna z mislijo, ki jo nosi.
Oseba Helena sporoča …
Ja, v moji glavi mora biti vedno vse načrtovano, predvidevano za dalj časa naprej ... Hvala Bogu za moža, ki je pravo nasprotje in me uči spontanosti :)
Oseba Mojca sporoča …
tudi meni se dogaja podobno, a zanimivo - skoraj nikoli, kadar sem sama. sama v trgovini, sama z materiali, sama pri delu. takoj, ko je kdo poleg, pa že pretresam možnosti.

čestitki sta čudoviti.
Oseba Neža sporoča …
Smo, kar smo. In to, da spoznaš in priznaš svoje napake, je že veliko. Če ti uspe katero od njih poipraviti/odpraviti, toliko bolje. Če pa ne, pa tudi ne bo konec sveta, tvoji najbližji so te takšne navajeni in so te sprejeli. Kot praviš, je mož pravo nasprotje in se krasno dopolnjujeta. Naj bo še naprej tako, jaz pa ti želim obilo moči za nove majhne zmage. Korak za korakom ;)
Oseba Helena sporoča …
Mojca, a veš, da je pri meni podobno :) Zato najraje sama nakupujem, ustvarjam, ...
Oseba Anonimni sporoča …
Prekrasno Helena!
Lp. Zondra Art