Knjige, knjige, knjige

Od prvega razreda dalje ali še prej, so knjige moje prijateljice. Kmalu sem jih tudi z ljubeznijo in vztrajnostjo začela zbirati. Vedno so mi bile nadvse dragocene. Skoraj ves denar (dobljen ob rojstnih dnevih ali zaslužen z raznimi deli) je šel za knjige. Tudi v knjižnici sem bila skoraj vsak teden. Zadnja leta vse manj zapravljam za knjige, v knjižnici pa sem še enako pogosto.
Še vedno so mi enako dragocene, vendar nanje gledam drugače. Ob dveh selitvah sem spoznala, da nekaterih več let nisem imela v rokah. In jih verjetno tudi ne bom imela še nekaj naslednjih let. Zato sem jih zložila v škatle (še prej vpisala naslove v beležko), te oštevilčila in naslove vseh knjig v škatlah prenesla v računalnik. Če bom potrebovala kakšno knjigo, jo bom poiskala v računalniku in tako videla, v kateri škatli na podstrešju se skriva.
Nekaj pa jih bo šlo tja, kjer vem, da bodo prišle prav.

Za vse tiste, ki bodo prebrane od tega leta dalje, sem naredila tole beležko.


Ne vem koliko let sem si že govorila, da bi bilo fino imeti beležko z naslovi vseh prebranih knjig.

Platnici, debeli 3 mm, sem ovila z valovitim kartonom in nato povezala z usnjenim trakom. Notri je toliko U map, kolikor je črk abecede. Za priimke vseh avtorjev, katerih knjige bodo prebrane v letih, ki so pred mano :)

Komentarji

Oseba Maja sporoča …
O, to je pa tako dobra ideja!! Nekaj podobnega ima moja mama, zraven pa še svoja mnenja o knjigi! Zame je njena beležka neprecenljiv dar za vse trenutke, ko sem s knjigami "v krzi"! Zelo mi je všeč tudi tvoj sistem, kako si shranila knjige, saj jih včasih res nimamo kam dati, ločiti od njih pa se je tudi težko!

Aja: beležka je čudovita, romantična, tudi cekinček je lep. Kar zamislila sem si, da bi vanjo pisala s peresom.
Oseba DODO sporoča …
Prav paše v knjižno zgodovino. Že zdaj izgleda starinsko, ko bo pa še polna vsebina, bo prava starinska zakladnica informacij.
Oseba Andreja sporoča …
Čudovito izgleda, tale tvoja mala "knjižnica" in ne bi je morala bolje narediti :-))
Oseba Janja sporoča …
Sedaj ima zelo lepo zunanjo podobo, z leti bo pridobivala še na vsebini. Lp
Oseba • ♥ Natali ♥ • sporoča …
kakšna lepa beležka!!le kje si dobila slikco "bralka"?! -ta me še posebej spominja na moje starejše sorodnike in znance, saj je bila ta slika v njihovih domovih skoraj obvezna (gobleni).Vsebina beležke pa bo že druga dragocenost♥
iz tvoje bogate zakladnice pa lahko predlagaš kakšno knjigo tudi za "moj" knjižni klub bralcev♥
Oseba Janja sporoča …
Tudi sama sem ljubiteljica knjig. Knjižnica je moje zatočišče, in prav sprosti me brskanje po policah in iskanje knjig.... Včasih se celo sprašujem, da sem zgrešila svoj poklic... :(

Super si to naredila. Jaz že več let govorim, da bi si morala pisati naslove knjig, ki sem jih prebrala, dodati zraven še kako opombo...ampak na žalost vedno vse ostane le pri besedah in željah... Mogoče nekoč... :)
Oseba Špela sporoča …
Še ena strastna bralka, ki se ji zdi tvoja beležka krasna.
Oseba Alenka sporoča …
Zelo lepa knjižica!!!!
Si kar ne morem predstvljat tak red:):):)
Oseba Maja sporoča …
Tudi jaz sem strastna bralka, ki pa zadnje čase zahaja le na otroško-mladinski oddelek knjižnice. Zelo lepa knjižica. Priznam, da bi pri meni ostala prazna. Pa ne zato, ker ne bi brala, ampak ker sem preveč lena za vodenje evidenc.
Oseba MarikaGabez sporoča …
Čudovita beležka. Všeč mi je, kako si jo vezala. In prav predstavljam si, kako bo postajala vse polj polna črk, vse bogatejša, vsevednejša.... predvsem pa dragocena.
Oseba Helena sporoča …
Ideja, da zraven naslova napišeš še svoje mnenje, mi je super. Hvala!
Ja, upam, da se bom držala reda in zapisala tiste, ki so bile prebrane do konca.
Natali, v strička G. vtipkaš: Jean-Honore Fragonard - Young Girl Reading in jo najdeš. Tudi moja teta ima njen gobelin :)
Hvala vsem za prijazne besede!
Oseba namo sporoča …
Lepo si zrihtala tole.Ja res je dober met blokec z naslovi knjig,jest ga mam in mi dostikrat prou pride.:)
Oseba moi sporoča …
To pa je bil projekt in super si ga izpeljala. To beležko bi si najraje prisvojila, tako je čedna. Z vsemi detaili ;)
Želim ti veliko užitka ob pisanju in polnjenju beležke in še naprej veliko časa za knjige.
Sama sem včasih sprintala podatke o knjigi iz knjižnice (COBISS) in si označila ali sem knjigo prebrala ali pa je na moji listi 2DO ;)
Ko pa se je nabralo preveč papirja in je nastal problem kam to dati (sploh v stanovanju nimaš kam širit ;), sem vse skupaj dala za star papir.
Oseba Anonimni sporoča …
Odlična i jako kreativna ideja, sviđa mi se!
Lijep pozdrav.
Oseba Vladuška sporoča …
Krasna fotka, krasen izdelek. Tako romantičen in te kar prime, da bi se spravil k branju. Res zelo zelo lepo in super, da si si to naredila in si boš lahko odslej vse zabeležila. Prav tako se tudi jaz strinjam s tem, da si se super spomnila in vse knjige lepo spravila tako, da točno veš kje se nahajajo.
Oseba Simona sporoča …
Krasna beležka. Tudi sama bi potrebovala takšno. Tako pa si delam seznam kar v računalnik. Čisto brezosebno. :o(
Oseba Tiara sporoča …
Zelo simpatična beležka za spiske prebranih knjig si naredila. Tudi jaz sem ljubiteljica knjig in bi jih najraje imela cele police okoli sebe, na sredini pa en počivalnik, kjer bi preprosto brala in uživala, ampak vsega pač ne moremo imet. Je pa zato toliko lepše, ko pridem v knjižnico in se jih tam naužijem.
Oseba Jana sporoča …
Zelo simpatična in uporabna beležka, ki bo sčasoma postala neprecenljiva.
Oseba Hali sporoča …
Prekrasna ideja, upam, da bo čimprej polna podatkov o prebranih knjigah!
Oseba Vladka sporoča …
Krasna ideja, kakor tudi izvedba. ;)
Oseba helena sporoča …
Čudovita beležnica. Zgleda, da nas ni tako malo, ki si zapisujemo knjige. Jaz sem začela beležiti prebrane knjige že v 1. letniku gimnazije, pa vse do konca fakultete, potem dolgo časa nič, pred tremi leti nazaj pa sem spet začela. Meni se zdi to ful fino....
Oseba Kefa sporoča …
Avtor je odstranil ta komentar.
Oseba Kefa sporoča …
Kok je meni ta beležka noro všeč. Super je. Sploh senčenje teksta. Bravo za izdelavo.

Papa Kefa***