Vila Bramasole


Včasih mi je všeč filmska romantika. Recimo za deževen dan ali zimski večer. Tovrstnih filmov ni težko izbrskati, težje je najti takšnega, ki me zares nagovori in dotakne. Takšnega, ki bi ga večkrat gledala in bi ganil tudi moško srce.

Film Pod toskanskim soncem sicer ni eden naj, naj; je predvsem eden iz vrste holivudskih romantičnih filmov s "hepi endingom". Vendar se film ne more primerjati s knjigo (kot skoraj vedno), ki je žal ni v slovenskem prevodu. Knjiga je oda toskanskim lepotam, hrani, ljubezni in življenju. Razmišljanja ter slikoviti opisi pokrajine, svetlobe, barv, vrtov, oljčnih nasadov, sadovnjakov in vinogradov so vabljivi in prepričljivi, a je tudi literarno pravi biser. Baje je roman marsikoga spodbudil, da je naredil prvi korak v uživanja v naravi, zemlji, hrani in vonjih, da so odprli srce in vsaj malo občutili barve življenja brez naglice.

Tisti, ki ste gledali film ali brali knjigo, veste o čem govori. Tudi o vili Bramasole,


ki jo pisateljica kupi, obnovi in uredi v zatočišče sanj in miru. Ko sem našla ta motiv pri Cori (do nje sem prišla preko naše Aleksandre) je bila prva misel Bramasole - pred prenovo :)

Komentarji

Oseba Vladuška sporoča …
Krasen odtis in lepo si ga spravila v življenje z barvami in vse skupaj sestavila v zelo lepo čestitko. Ta vijugica na strani mi je tako všeč in pika na i. Ta film pa sem gledala pred leti in itak sem vedno čisto nora, ko naletim na kak film, ki se dogaja v Toskani ali drugje v Italiji. Mi je bil simpatičen. Škoda pa res, da tolikokrat film niti slučajno ne doseže knjige. Bi bilo vredno prebrati.
Oseba Maja sporoča …
Waw, noro lepa čestitka. Brvanje je 1A! Knjigo pa si dajem na seznam za branje.
Oseba Anonimni sporoča …
Čestitka je baš kao umjetnička slika, prekrasna je,bravo Helena!
Topli pozdrav.
Oseba Tanja E. sporoča …
Ooooo, noro dobra čestitka, neverjetno lepo barvaš, za v slikanice...!!! In hvala za super link, ga nisem poznala, tudi Cori je naredila prelepo čestitko!! Lepo te pozdravljam!
Oseba helena sporoča …
Krasna čestitka, ki te kar prestavi v Toskano. Me pa precej spominja na Provanso, jaz sem nora nanjo in na super knjigo z naslovom Leto dni v Provansi, ki je mimogrede prvedena tudi v slovenščino.
Oseba McCrafty /Klavdija sporoča …
Ta film sem pa gledala med nosečjostjo, so ga večkrat ponavljali, in sem vedno ujela kakpen odlomek:)...čestitka je pa zelo lepa.
Oseba Janja sporoča …
Prav vse na njej se mi dopade, zares je zelo lepa. Lp
Oseba Hali sporoča …
Kako prekrasna vila in ja film sem tudi jaz gledala.... stare hiše, prenove Toscana, to me od nekdaj zanima!Lepo!
Oseba Goga sporoča …
Meni je bil film všeč, saj knjige nisem prebrala. Čestitka je pa res nekaj čudovitega, kakor je napisakla Zondra, kakor umetniška slika :)).
Čudovita !!
Oseba Saša sporoča …
Kaj naj drugega rečem kot, da izgleda prekrasno, ob pogledu na čestitko te kar popelje v take kraje :) super!
Oseba Helena sporoča …
Hvala vsem za komentarje! Fino je brati vaše odzive :)
Helena, hvala za naslov knjige. Je že na seznamu.
Oseba Ideja sporoča …
Preprosto kraasna je! Film pa je itak zakon! Bom pa prebrala še knjigo. Res krasno!
Oseba Andreja sporoča …
Mmm kako je čudovita tale tvoja čestitka!!!
In kako lepo si jo pobarvala, da izgleda kot bi bila resnična :-))
Oseba Mojca sporoča …
nisem brala, nisem gledala... je pa tvoje delo odlična pripoved - res krasno.
Oseba Čarobna hišica sporoča …
Ti pa vedno poskrbiš za tako lepe čestitke ... pa vsi tile tvoji dodatni nasveti in napotki zaradi katerijh je do določenega končnega izdelka sploh prišlo so prav koristni ... hvala
Oseba Rina sporoča …
Krasno!Film mi je bil všeč, tvoja vizitka pa je sploh lepa
Oseba Aleksandra sporoča …
Helena, prekrasna voščilnica, res. Tudi mene tale motivček še čaka za pobarvat, je zelo lep. Si ga pa tako lepo pobarvala, da ti kar dih zastane, tako je realna čestitka. Tudi te obrobe, ki si jih dodala in resnično spominjajo na okove vrat kakšne toskanske vile so odlična ideja in zelo lepo popestrijo čestitko. Zelo zelo lepo!

Pozdravček, Aleksandra
Oseba Helena sporoča …
Hvala vsem!
Aleksandra, veš, da sem do tega motiva prišla preko tebe :) Sem dodala v objavo. Hvala!
Oseba Suzana sporoča …
Ja, točno to je ta vila! Res si jo zelo dobro pobarvala in skombinirala v čudovito čestitko.
Oseba Maja sporoča …
Že ko sem prebrala naslov, sem vedela da bo fajn, ampak ko se mi je odprla objava, sem bila kar nekaj časa brez besed: res, čisto prava Bramasole!! Pobarvana pa tako "u nulo", kot pravijo naši mulci, da sploh nimam besed. Prav lahko bi jo uokvirila in prodajala kot miniaturno umetniško sliko. Res si mojstrica barvanja, ki ji ni para!
Oseba • ♥ Natali ♥ • sporoča …
wow, Helena-s tole čudovito pobarvano in z detajli obdelano voščilnico si nas ljubitelje Toskane in Provanse in mogoče še kakšne druge podobne podeželske pokrajine popolnoma raznežila. strinjam se z Vladko, da tista vijugica da pikico na i. film sem tudi večkrat gledala.sama obožujem filme, kjer se kaj starega obnavlja in odkriva samega sebe.@ Helena- tisto knjigo bom pa tudi jaz uvrstila v moj seznam. jutri objavim dve novi knjigi na mojem blogu.
Oseba Šolanje na domu-Waldorf sporoča …
Motiv je fenomenalen. Vsaka čast, da si se ga spravila barvat, ker ima toliko detajlov. Filma pa priznam nisem gledala. :) Ne padam ravno na klasične romance.
Oseba Helena sporoča …
Me veseli, da tudi ve v motivu odkrijete vilo Bramasole :) Kaj bi brez vaših komentarjev, ki mi polepšajo dan in dajo zagon za ustvarjanje!
Oseba BojaMoja sporoča …
♥ ♥ ♥ krasno pobarvan motiv :) mi je všeč, da si takole povezala zgodbo z najdenim motivom ♥ ♥ ♥
Oseba Tina sporoča …
Kako je lepa! Všeč mi je, kako si uspela tako lepo oživiti motiv.