Delovno-ustvarjalni dopust

Ta teden sem si vzela dopust za tiste dni, ki niso praznični. Ker se mož ni pravočasno javil za dopust, sem čas, ko samevam, izkoristila za delovno-ustvarjalne "podvige". Zaradi slabega vremena je vse, kar je bilo vezano na delo zunaj, potekalo s pavzami. Nič zato, sem vsaj zlikala grmado perila :)

Po začetnem navdušenju, je izdelava skalnjaka zastala po kakšni tretjini opravljenega dela. Največ preglavic mi povzroča odstranjevanje trave. Občasno deževje je moje napore malo olajšalo. Vseeno poleg motike uporabljam tudi cepin :) Zdaj je en del pripravljen, da mož navozi kamenje. Žal opažam, da se smreka, ki jo vidite v ozadju fotke, suši. Verjetno so jo preveč ranili, ko so planirali okolico hiše.



Na eni strani škarpe bo nizka živa meja, na drugi strani bo tisto grdo betonsko "kapo" v nekaj letih prekril bršljan.

Kamenje ob robu in po zastirki je nakopano pri tem delu. Ja, zemlja je kar precej kamnita. :(

Tako pa zgleda dovoz v garažo. Tam, na desni, nad škarpo je posajen bršljan. Vem, barva tlakovcev se ne ujema z barvo kamnov v škarpi, ujema pa se z barvo fasade in kamnitega cokla, ko bo narejen.

Deske za teraso dobiva prihodnji teden, zato sva se lotila temeljev. Ni preveč enostavno vse zidake spraviti v pravilno lego :) Ampak gre z vsem orodjem, ki ga vidite.

Podlaga za hišno številko je pobarvana peskana stiroporna plošča (robni "zidak" za fasade). Številke so kupljene v Prometeju (iz neke papirnate mase), pobarvane in zaščitene pred vremenskimi vplivi.



To cipreso pred vhodom sem si ogledovala kar trikrat, preden sem jo kupila. To cincanje kaže na moj značaj, ker sem včasih zelo neodločna.
V tem tednu je cipresa okrašena s papirnatimi pirhi.


V znamenju velike noči je tudi venček. Če dobro pogledate, lahko pod njim vidite trkalo. Pri nama ni zvonca, zato ga ne iščite, ko pridete na obisk :) Še sama ne vem, kako mi je L.-ja uspelo prepričati, da bo starinsko trkalo čisto dovolj :)



Starinska je tudi omara za hodnik. Zdaj je še v fazi uničevanja drobnih prebivalcev. Upam, da neprijetni vonj belocida čimprej izhlapi in bo lahko kmalu v uporabi.


Kljub vsem tem opravilom nisem pozabila na papirčke. Digitalni motiv je s te strani. Papir je Core'dinations in DCWV. Trak za motivom je tapetniški, star skoraj 40 let.



En dopustniški dan le nisem delala, ampak sem si s sestrino družino privoščila čofotanje v biotermah Mala nedelja. Čisto, prijazno, okusno ... Še bomo šli :)

Ob koncu naj se zahvalim Mateji za nagrado. Ker je ta objava že predolga, naloge, povezane z nagrado ne bom izpolnila :) Vsaj v tistem delu ne, ko bi naj napisala nekaj o sebi.
Nagrado dajem naprej vsem tistim, ki se najdete pod zaznamkom Ustvarjalne Slovenke.

Imejte lep, četudi deževen, podaljšan vikend!

Komentarji

Oseba valentina sporoča …
Olala,tole so pa bile delovne počitnice.
Pridna za dva!!!


lp
Oseba Kefa sporoča …
Lepa okolica hiše nastaja. :D
Lepo pobarvan motiv, tudi mene še čaka :D, lepa voščilnica.
Lp Kefa***
Oseba • ♥ Natali ♥ • sporoča …
Ja, Helena- čestitam, to pa si bila hudo pridna. Če bi moje srce dopuščalo, bi ti bila fouš, ampak se raje radujem s teboj.
in še čestitko si uspela narediti in to z zgodovinsko vrednostjo. enostavno-WOW!
Ne razumem pa zakaj mi vedno računalnik zatrokira, ko odprem tvoj blog.
a vztrajam in čakam in čakam, da se mi odpre :)
Bodi fajn ♥
Oseba MarikaGabez sporoča …
Pridno delata naokoli. Sem kar malo fouš, ker je tako luštno nekaj novega delat in ne kar naprej krpat staro.
Voščilnica pa je lepa. Zelo mi je všeč postavitev, teksturna raznolikost uporabljenih materialov .
Oseba Sonja sporoča …
Uhhh, koliko enega dela. Ampak prijetnega dela, takega, ki ga opraviš z veseljem, saj boš sadove še dolgo uživala.
Ujej, uničevanje malih lesnih zajedalčkov pa čaka tudi mene. Smrdi, praviš?
Čestitka pa je lepa.
Oseba Jana sporoča …
Prav luštno je spremlajti vajine prve slike same parcele, postavljanje hiše in sedaj še urejanje okolice. Ogromno dela, ampak se izplača. Upam, da s čim manjšimi zapleti.
Luštna čestitka.
Oseba Andreja sporoča …
Prav lepo napreduje tole vajino urejanje doma. Ane, kako paše ko se naredi kakrkoli v zvezi z domom. Za naju so bili to najlepši trenutki :-))
Čestitka pa zopet prečudovita, lepo skombinirana in lepih barv!
Uživaj še teh nekaj dni,
Pozdravček
Oseba Tanja E. sporoča …
Kako lepo si urejata okolico!!
Prav tako objavljena čestitka lahko nosi samo oznako odlično. Krasne barve, zanimiva postavitev! LP:)
Oseba Maja sporoča …
Kako zelo ste pridni pri vas doma. Zelo lepo urejeno in ko bo dokončano, sem prepričana, da bo kot iz pravljice. Tudi čestitka je, kot bi bila vzeta iz pravljice.
Oseba Mojca sporoča …
koliko stvari pa ti počneš vzporedno? vse naenkrat? :) kapo dol... res.
čestitka je čudovita - tako simpatičen motiv in potem še super postavitev...
Oseba Helena sporoča …
Ni vse potekalo hkrati :) Nekaj se je začelo, nekaj končalo ...
Hvala za prijazne komentarje.
Lep dan! Jaz grem v službo :(
Oseba Maja sporoča …
Pri vas je kot v pravljici. Vidi se, da je vsak detajl dodelan z veliko mero ljubezni in premišljenosti! Res, samo za občudovati!
Oseba Suzana sporoča …
Res se vidi, da z veliko ljubezni urejaš okolico. Že sedaj je krasno, kaj šele bo. Tudi čestitka je zelo lepa. Tako lepo pobarvan motiv in super skombinirana v celoto.
Oseba Saša sporoča …
Zelo lepa okolica in užitek je ko urejaš svoj domek, čeprav je toliko dela in priprav pa študiranja kako in kaj, se na koncu splača, ko vidiš, da dom dobiva svojo toplino.
Oseba Janja sporoča …
Lepo napredujeta pri urejanju okolice, pridna.

Voščilnica je čudovita. Sama postavitev in zelo lepo pobarvan odtis. Sama sem ga barvala pred časom, vendar ni tako lep kot tvoj :). Lp
Oseba Vladuška sporoča …
To pa sem čisto izpustila, dobro da sem zdaj videla objavo. Super si izkoristila proste dni in bila pridna. Veliko dela je opravljenega in super, da dosti delaš kar sama. Zelo lepo je pri vama.
Oseba Dijana sporoča …
Tudi delovni dopust prav pride, da lahko narediš kaj več kot ponavadi. Krasno ti gre od rok in verjamem, da bo vse kot iz škatlice in z veliko mero okusa. Kar se čestitke tiče...kdor zna pač zna... naj to pove vse :)
Ostani pridna še naprej, LP!
Oseba Tina sporoča …
Zelo lepo si urejate. Videti je, da je z ljubeznijo...Čestitka je krasna, tako bogata...kakršnih jaz sploh ne znam. Zato mi je vedno v veselje pogledati tvoje.
Oseba helena sporoča …
Urejanje okolice je naporno, a hkrati razveseljujoče. Ko nekaj narediš veš, da je to za teboj in ti vsaj nekaj časa tega ne bo treba narediti. In košči se sestavljajo v celoto. Na koncu je zadovoljstvo toliko večje, ker veš, da si to sam naredil in povrhu vsega še "ful dobr" zgleda.
Čestitka pa - KRASNA!!!
In hvala, ker si oglasila na mojem blogu. Itak je simpatično, ker sva soimenjakinji.