Urejanje okolice

Lepo vreme me je spravilo od računalnika in bloga. Pa ne samo vreme, tudi delo, ki naju čaka okoli hiše. Po skoraj letu, odkar sva tukaj, je čas, da se uredi tudi okolica hiše. Počasi. Tempo bo narekoval gospod TR na banki. Medtem, ko pišem to objavo, mojstri urejajo dovoz/dvorišče do garaže. Po pretehtavanju možnosti (asfalt, travne rešetke)
, kako ga urediti, sva se odločila za tlakovce. Včeraj je bila situacija takšna:Na vsaki strani dovoza je kamnita škarpa.


Delavci so nama pustili nekaj kamnov,

iz katerih nastaja skalnjak.


Večino rastlin bom "pokradla" kar pri moji mami. Pravijo, da se za rože ne smeš zahvaliti, ker so potem preveč sramežljive pri rasti in cvetenju. Ali nekaj podobnega :).

Od mojih staršev, natančneje od njihovega nekdanjega vinograda, so tudi te betonske sohe. Služile bodo za temelje lesene terase pred dnevno sobo.


Kar nekaj se dogaja. Upam, da bo še kmalu urejena zelenica in živa meja na robu škarpe. Ker je na najvišjem delu visoka 2,5 m, je nevarna za nečakinje in nečake, ko pridejo na obisk. Zdaj jih imamo na vrvici, da se kdo ne poškoduje :)
Škarje, lepilo, Sizzix in kar je še takega za obdelavo papirja, je bilo v uporabi le enkrat. Za voščilnico nečakinji ob prvem rojstnem dnevu. Štampiljka je digitalna.


Bodite fajn!

Komentarji

Oseba moi sporoča …
Krasno si bosta uredila okolico. A ni lušno, ko vidiš kako nastaja?
Čestitka pa je taka taprava, razigrana, barvita, zelo všečna.
Oseba Anonimni sporoča …
Sigurna sam da će okolica oko tvoje kuće biti prekrasna. Čestitka je posebno lijepa i elegantna.
Sunčani pozdrav:)
Oseba Tina sporoča …
Všeč mi je, kako ste si začrtali spremembe. Veselim se že slik skalnjaka, ko bo v polnem razcvetu. Voščilnica ima krasno postavitev in čudovite barve. Všeč mi je zamaknjen oval in vijugice v drugem kotu.
Oseba Sonja sporoča …
Oh, kok vama privoščim vsa ta dela okoli hiške, saj tako ustvarjata Dom. Ki bo čisto tak, da se bosta v njem najbolje počutila.
Čestitka pa je lepa. Kot vedno :)
Oseba Janja sporoča …
Slike skalnjaka bom težko čakala :).
Voščilnica je zelo lepa in samo odpiranje je super, si ga velja zapomniti. Lp
Oseba MarikaGabez sporoča …
Oooo tebi se pa dogaja. Tudi jaz kar malo fouš vsemu temu urejanju. Mi smo svoje že naredili, pa bi danes imela povsem drugače.
Voščilnica je pa prelepa.
Oseba Hali sporoča …
Prekrasno "ustvarjata". In potem vsako pomlad znova in znova ustvarjaš in občuduješ sadove minulega dela.
Čestitka je prekrasna...prav za mlado damo.
Oseba Frutka sporoča …
Po skalnjaku sodeč bo okolica čudovita in bo ustvarila pravo domačnost. Želim vama, da bo urejanje prijetno in lepo, kljub naporu ;)
Oseba Suzana sporoča …
Tudi urejanje okolice doma se šteje za ustvarjanje! Skalnjak lepo nastaja. Pri čestitki si uporabila krasne barve, všeč mi je.
Oseba Tanja E. sporoča …
Super urejanje!

To deklico si pa tudi ti zelo lepo uporabila!! Čudovit izdelek! LP:)
Oseba Vladuška sporoča …
Super sta se tega lotila in verjamem, da bo zelo lepo. Skalnjaki so mi pa sploh blazno všeč in glede zahvaljevanja rožam je tako kot praviš. Tiste, ki jih 'pokradeš' lepše rastejo :). Čestitka, ki si jo v objavi dodala kot piko na i pa mi ima zelo zanimivo izdelano to zapiranje oz. bolje rečeno kako jo zavežeš s trakom. Lepa.
Oseba Jana sporoča …
Vidim, da takšnega ali drugačnega ustvarjanja ti ne zmanjka. :) In po tem kar lahko vidimo, ti gre vse zelo dobro od rok. Lep vikend :)
Oseba Čarobna hišica sporoča …
Hudo ustvarjanje ...se mi dopade tako okolica kot čestitka ...
Oseba Maja sporoča …
Čudovita škarpa, takšna naravna! Pa tudi skalnjak bo čudovit!
Oseba Marija - Marička sporoča …
Te povsem razumem in hkrati občutim tvoje veselje ob urejanju okolice. Verjamem, da bo skalnjak čudovita popestritev pred hiško. Pa čestitka je tudi čudovita.
Pozdravček!
Oseba Andreja L. sporoča …
Krasna čestitka!
Zelo sta pridna in vidim, da vajino gnezdece že dobiva tudi pravo zunanjo podobo :-))
Oseba • ♥ Natali ♥ • sporoča …
tvoje čestitke so največkrat bogate in pisane, takšna je tudi tokratna.polna energije in sanjavosti.
škarpa pa- kapo dol!
skalnjak-wow-ti boš imela tapravega.
moj pokojni oče me je učil,da se sme samo rože krast ;)
Oseba helena sporoča …
Urejanje okolice je sila zanimiva stvar. Ko je končano si zadovoljen, da je za tabo, ampak bi že kar takoj kaj spremenil(a). Rože pa vsako leto malo dodajaš, malo odvzameš in je vedno kaj novega. Želim vama, da bi se v vajinem domu in na novo urejeni okolici čim bolje počutila.
Čestitka pa krasna, kot vedno.