Modra objava



Koliko kilometrov je modro prekolesariti po mesecu premora? In tisto kolesarjenje pred mesecem pomeni enkrat tedensko sesti za kolo ter narediti nekaj kilometrov. Toliko pač, da lahko rečeš, da tu in tam kolesariš.

10, 20 ... 30 in več kilometrov? Zame je bilo vsekakor preveč, če si zdaj že tretji dan zdravim tazadnjo zaradi oguljenosti :) No, nekaj je kriv tudi trdi sedež. Kdo ve, zakaj so imeli poniji iz mojega otroštva tako mehak sedež, sedaj pa so trdi kot kamen. In če nimaš naravno obložene tazadnje -  trpiš! No, odločitev, da pretiravam v kolesarjenju, vsekakor ni bila modra. Presneto, že z avtomobilom mi je ta razdalja kar konkretna razdalja :)


Ste kdaj razmišljali, od kod beseda modrost? Ima kaj opraviti z modro barvo. Brskala sem po netu, vendar nisem našla nobene modre razlage. Pred leti sem v neki knjigi (mislim, da je bil Ošlakov Četrti mag) prebrala zanimivo razlago. Pisec razloži s pomočjo narave: iz modrine neba in morja. Pravi, da je za njuno modrino potrebna čistost in globina. Nebu daje videz modrine globina in čistost ozračja. Podobno velja za morje. Nato naredi preskok na modrost. Moder je tisti, ki je čistega srca in živi iz globine svoje notranjosti.


Modrost ni nujno povezana s pametjo in učenostjo. Če pomislim na ljudi, s katerimi se družim, lahko rečem, da poznam kar nekaj modrih, predvsem starejših ljudi, pa nimajo končane niti osnovne šole. So preprosti, čisti in pošteni. Ljudje, ob katerih ni nikoli dolgčas, ker nam odkrivajo svoje neizmerno veliko notranje bogastvo.

No, naj bo dovolj modrine. Uživajte, če ste ob modrem morju in zrete v modro nebo.


Predzadnjo, metuljčkasto, prijavljam za Less is more. Zato so tudi fotke preproste, brez dodatnih dekorativnih rekvizitov.

Komentarji

Oseba Maja sporoča …
Lepe modre čestitke, prav vse po vrsti! Na kolesu pa je modro imeti ustrezen sedež ter ustrezne kolesarske hlače. Običajno so na boljših kolesih sedeži bolj trdi kot na tistih za po mestu, pa je rit kljub temu manj boleča (preverjeno iz prve roke). Spomladi me po prvi vožnji na mestnem kolesu vedno boli rit, na dirkalnem prav nikoli.
Oseba Janja sporoča …
Lepo si povezala modrino z modrostjo.
Različne voščilnice si nam pokazala. Lepe so, od vseh je meni najlepša metuljčkasta. Lp
Oseba Simona sporoča …
Super zapis o modrem in modrosti. O tem, da modrost ni povezana s formalno pridobljenim znanjem pa se globoko strinjam. Tudi sama poznam kar nekaj "naravno pametnih" ljudi. Res pa je, da obstaja (vsaj po mojem mnenju) tudi točno nasprotna skupina, ki jim pravim "naravno butasti" in imajo lahko končane fakultete, pa tega žal ne znajo skriti.
Te modre voščitke pa so lepe - vse po vrsti.
Oseba • ♥ Natali ♥ • sporoča …
Lepe voščilnice.dišijo po svobodi in lahkotnosti.
Najbrž se nas veliko strinja,da modrost ni povezana z učenostjo, saj kot pravi Simona je kar nekaj tistih s takšnimi in drugačnimi diplomami, pa nimajo kaj ponudit.
slišim,da konec meseca prihajaš menda v naše konce, do takrat boš že utrjena v kolesarjenju.
žal te bom zgrešila, ker tudi jaz odhajam na dopust.
Oseba Mandi sporoča …
Gosh you have been busy
The 2nd and 3rd are greta CAS and ideal for our challenge
Thank you
Diva LIM
"Less is more"
Oseba Tanja E. sporoča …
Helena, tale zapis je bilo pa v užitek prebrati. Čudovit opis modrosti si podala. In dodala res lepe, tekstu primerne čestitke. LP:)
Oseba Dijana sporoča …
S tvojo modro objavo z modrimi mislimi si prikazala krasne modre voščilnice. Ne bi se pa mogla odločit, katera je lepša. Lp
Oseba Hali sporoča …
Prav lepo si nam približala modro in modrost.Krasni izdelki, želim, da bolečina čimpej mine , lepe počitnice!
Oseba Vladuška sporoča …
Odlično si to zapisala s poudarkom na modro. Lepa razlaga modrosti, mislim da sem tudi jaz enkrat brskala o tem, pa nič kaj našla. Vlačih je prav zabavno iskati zakaj je nekaj tako kot je :)) Lepe, raznolike čestitke in v svoji barvni kombinaciji so prava ohladitev za te vroče dni.

Tudi meni pa ni jasno zakaj sedeži na kolesih niso več tako mehki kot včasih :)
Oseba Vicky Hayes sporoča …
Lots of fantastic blue cards!
Oseba Nena sporoča …
zelo lep moder zapis z modrimi dodatki
Oseba Tina sporoča …
Zelo lepa zbirka modrih in modrosti...Tudi jaz sem postala kolesarka, zdaj, ko smo se preselili in je okoli nas čudovita narava. najraje imam blag hribček v eno smer in spust za domov. Se mi zdi, da veter, ki šviga prav odnaša vse tegobe in skrbi.