Moji poletni meseci

Trije t. im. poletni meseci me vržejo iz ustaljenih tirnic, po katerih furam preostalih devet mesecev. Na voljo imam več kot preveč prostega časa, naredim pa manj kot takrat, ko se službene obveznosti zavlečejo še v večerne ure. Saj se ne jezim zaradi te neorganiziranosti in lenobne brezdelnosti. Prav paše odklop od ustaljenega urnika in lahko uživam v branju, poležavanju, izletih ..., brez slabe vesti, ker perilo ni zlikano, ker se na pohištvu nabere drobna plast prahu in lahko nečaki s prstom rišejo nanj :)

Še ustvarjanje je postavljeno na stranski tir. Spodnji voščilnici sta nastali pred kakšnim tednom. Rojstnodnevna za sestro, krstna za prijateljico, ki je bila povabljena na krst.



Eden od glavnih simbolov krsta je sveča. Oče jo pri obredu prižge ob velikonočni sveči. Ta gesta nam hoče odpreti oči za spoznanje, da se z vsakim otrokom prižge na svetu nova luč. Naši predniki so rekli, da se ob vsakem rojstvu na nebu prižge zvezda, ki na nočnem nebu sveti vsem nam. Z vsakim rojstvom bi moral svet postati svetlejši in toplejši.  Ljudje si v življenju izberemo različne poklice, najpomembnejši bi moral biti, da bi s svojim življenjem svetili in ogrevali ljudi, ki nas obdajajo.

Bodite fajn!

Komentarji

Oseba Anonimni sporoča …
Prekrasni čestitke!

Ugodan vikend Helena:)
Oseba Tanja E. sporoča …
Lepo si zapisala, biti lučka, ki greje in sveti je zelo dragoceno... Čestitka za ob krstu je prelepa, LP:)
Oseba Vladuška sporoča …
Treba si ji privoščiti čas zase in za stvari, ki nas veselijo, pa zanje v vsakdanjiku nimamo časa. Super, da si lahko to privoščiš in daj si v veliki meri. Zelo lepo zapisano to o luči in zvezdah. Tudi čestitki sta krasni.
Oseba Hali sporoča …
Prav je, da si med poletnimi meseci privoščimo malo odklopa..brez slabe vesti, saj nam ti dnevi potem veliko pomenijo, ko je tempo za znoret :-)
Luštni čestitki in krasno besedilo!
Oseba Maja sporoča …
Te povsem podpiram v tvojih poletnih "opravilih". Vedi, da je nekje jugozahodno od tebe (če deluje moj GPS v glavi) še ena ustvarjalna duša, ki ima tudi preveč časa in počne prav enake stvari kot ti! Ampak: baterije si je pač treba napolnit!
Podpiram pa te tudi v tvoji zadnji misli: prav vsak ima nekaj, kar lahko da drugim, pa ga nič ne stane!
Oseba Jana sporoča …
Luštno je v poletnih mesecih in izkoristi jih maksimalno, pa četudi je to poležavanje v senčki, igranje z nečaki ali karkoli drugega. Dokler se ob tem odlično počutiš, že ne more biti slabo, ane? :) :)

Lepi čestitki.
Oseba Alenka sporoča …
Obe čestitki sta čudoviti. Krstna je zelo nežna. Uživaj poletje, kot ti najbolj odgovarja:):)
Oseba Andreja sporoča …
Čestitki sta čudoviti in kako zelo bi bila vesela, če bi se res začela uresničevati tvoja dva zadnja stavka!
Prav je, da počneš to kar ti paše. Bodi lepo z dobro knjigo v roki :-))
Oseba Janja sporoča …
Nič ni narobe, ko takole sproščeno in malo lenobno preživljaš proste dneve. Napolni baterije in uživaj :).
Lepi voščilnici. Lp
Oseba Maja sporoča …
Super čestitki, še posebno druga mi je zelo všeč:) Kar se poletnih mesecev tiče - ko bom velika, bom delala v prosveti;)
Oseba Helena sporoča …
Ja, res je fino, ko lahko narediš odklop tako kot ti paše :)
Maja - mislim, da ti GPS v glavi prav pravi :)
Zadnja Maja - problem je samo, ker si z dopustom vezan na šolske počitnice :)
Oseba Čarobna hišica sporoča …
Ti si samo privošči lenarjenje ... saj je poletni čas namenjen prav temu mar ne? ...
Oseba Čarobna hišica sporoča …
V naglici pozabila pohvalit spet krasni čestitki ... ;o)