Vzorniki in zgledi

Mislim, da imamo vzornike prav vsi ljudje. So naši učitelji. Večinoma so kar zastonj. Učenje od njih je najenostavnejši način, da se nekaj naučimo, spoznamo ...Vplivajo na našo identiteto, oblikujejo osebnost, razvijajo ustvarjalnost. Večinoma vplivajo na nas nezavedno (od njih se učimo s posnemanjem, pa se tega sploh ne zavedamo), lahko pa si jih izberemo zavestno in pustimo, da vplivajo na nas. Vendar le v tolikšni meri, da še vseeno ohranimo svoj lastni jaz.



Skromno priznam, imam vzornice tudi v ustvarjanju, ob katerih se učim in v svoje delo prenašam njihove ideje, tehnike ... Včasih si niti ne zapomnim, pri kateri ustvarjalki sem kaj "vzela" in prenesla v svoj izdelek. Odkar uporabljam Pinterest je veliko lažje ob izdelku, ki sem ga naredila, navesti, kje je vir mojega navdiha.


Voščilnici, videni pri Agnieszki in Amy,  sta mi bili tako všeč, da sem podobni (skoraj enaki) naredila še sama.

Komentarji

Oseba • ♥ Natali ♥ • sporoča …
lepi, lepi, lepi...
ja, jaz se tudi učim od ustvarjalk, brez vas ne bi znala praktično nič ;)
hvala vsem vam,da se lahko učim od vas
Oseba • ♥ Natali ♥ • sporoča …
ps. ja s Pinterestom je res lažje ohranjati ideje
Oseba Maja sporoča …
Čudoviti voščilnici! Ja, se strinjam, da se ogromno idej najde na najrazličnejših blogih. Začneš pri enem in te odnese neznano kam, pri vsakem pa ti kaj ostane v spominu in se ti zavedno ali tudi nezavedno naslednjič pri ustvarjanju prikrade v tvoje razmišljanje.
Oseba Anonimni sporoča …
Prekrasne čestitke!:)
Kiss!
Oseba Simona sporoča …
Zelo lepi sta obe.
Oseba Janja sporoča …
Zelo, lepi voščilnici v naravnih tonih. Lp
Oseba Andreja sporoča …
Zelo sta lepi!
Tudi vzorniki so potrebni, a na koncu nastane "po tvoje", pa lahko še tako kopiraš, pa ne boš nikoli naredil enako :-))
Oseba Metuljčica sporoča …
Obe sta lepi, a tile dve smrečici na drugi voščilnici sta prekrasni. Ko pokukam k svojim vzornicam in vidim njihovo čudovito ustvarjanje, je dan preprosto lepši.
Oseba Dijana sporoča …
Čudoviti sta obe! Se čisto strinjam s tvojim razmišljanjem. Tudi sama dobivam in "jemljem" ideje od vas ustvarjalk in jih izrazim v svojem stilu. Tvojih voščilnic sem pa še posebej vesela;) <3
Oseba Helena sporoča …
HVALA! S svojimi komentarji mi polepšate dan.
Oseba Vladuška sporoča …
Lepo si to napisala o vzornikih in srečni tisti, ki jih imajo ob sebi veliko, takih pravih. Internet pa je sploh ena taka ogromna učilnica, ki odpira brezmejne svetove in včasih se kar preveč izgubim v njih. Lahko bi na primer posneli kakšnem film v stilu Matrice, samo da bi bil bolj pravljičen in v njem bi se pretakalo na tisoče čestitk in ustvarjalnih idej. Vmes bi se sicer pojavile kakšne hudobnice, ki bi kradle ideje, ampak na koncu bi vsekakor zmagalo dobro, tako kot je prav :))) Očitno me je domišljija povsem odnesla. Kar se tiče Pinteresta je najbolja pogruntavščina zame. Kar pa se tiče tvojih čestitk, pa so lepe in elegantne kot zmeraj.
Oseba Anja sporoča …
Čudoviti sta!
Oseba Marna sporoča …
Zelo lepi! Prav veselim se tvojih božičnih, ker so zmeraj nekaj posebnega
Oseba Saša sporoča …
Če bi morala izbrati med tema dvema, bi izbrala kar obe, krasni sta!
Oseba helena sporoča …
Mislim, da ustvarjalke izdelke pokažemo na blogu tudi kot inspiracijo in navdih za koga drugega., kar je meni čisto OK, ne odobravam pa totalnega plagiatorstva in še objava, kot da je to izključno tvoja zamisel. Prepričana sem, da vsakdo v svoj izdelek doda svojo noto, zato je zadeva še toliko bolj zanimiva. In tile tvoji dve čestitki sta prav čudoviti. Pokaži nam še kaj....:):)
Oseba Janja Z. sporoča …
Čudoviti voščilnici. Res prava inspiracija.