Če bi lahko ...

... bi si ves advent vzela dopust.


Počasi bi očistila in pospravila domek. Pomila vsa okna, pospravila po omarah in predalih. Vsako sobo bi vsaj malo okrasila in si naredila zimsko-praznično vzdušje.


V miru bi izdelala voščilnice in vsa voščila napisala ročno. Prebrala kakšno dobro knjigo več ter si ogledala zanimiv film.


Zvečer bi si vzela več časa za trenutke tišine, zbranosti in molitve ob adventnem venčku.


Obiskala več prijateljev, sorodnikov kot sicer.

Če bi ... Ker ni, je potrebno vse zgoraj našteto z veliko mero iznajdljivosti in dobre volje spraviti v trenutke prostega časa.


In gre, ker je volja in ker vem, da so praznovanja najlepša takrat, kadar v pripravo vložim svoj čas, energijo ...

Da bi se znali pripraviti na praznovanja in praznovati :)

Komentarji

Oseba Maja sporoča …
Zelo lepe voščilnice! In se strinjam s popolnoma vsem, kar si napisala!
Oseba Čarobna hišica sporoča …
Iz tvojih ust v božja ušesa bi jest rekla ... tudi meni bi se prilegla mirna priprava na praznike ... ampak ne glede na vse ... mi moja optimistična dušča nekje potihem govori, da nekoč bo pa res tako ... samo še ne ve kdaj ;o) ... drugače so pa nastale krasne čestitke ...
Oseba namo sporoča …
Joj kako se strinjam s tabo:):):)
Oseba Sonja sporoča …
Tudi meni je vsako leto bolj pomemben mir doma, priprave, razumevanje.. crkljanje, kuhanje, pogovarjanje ali pa samo občutek, da smo skupaj.. kot pa obsedeno podenje po trgovinah, zabavah. Tistega, kar nas dela srečne, zadovoljne, ponavadi ne moreš kupit v trgovini.
Čudovite voščilnice si naredila.
Oseba Vladuška sporoča …
Ta adventni čas te kar nekako posrka vase in pri vseh zadevah, ki jih je potrebno postoriti, ti na koncu zmanjka časa prav za drobne pozornosti, razmišljanja in priprave. Lepo si to zapisala in nam pripravila lepe čestitke. Všeč mi je ta tvoja serija.
Oseba • ♥ Natali ♥ • sporoča …
tisti, ki smo "občutljivi" na adventni čas, si res želimo več časa za umirejene priprave.na deželi je to mogoče lažje, ker imaš samo eno do dve trgovini in ti vsaj nakupovalni stres odpade.Jaz sem že pred mnogimi leti razdelila opravila na advnetne tedne 1.adventni vikend- generalno čiščenje& venček; 2. adventni vikend- peka in priprava daril( največkrat domača), 3. vikend- voščilnice & še 1x voščilnice, 4. vikend- še zadnja peka in zadnje priprave na Božič ( devetdnevnica, več molitve...)na sveti večer pa še jaslice in smrekca.
eni pravijo,da so trgovine in mesta prehitro okrašena, da izgubi svoj pravi čar, meni se pa ne zdi več tako, ker čas tako hitro mine!!!

Helena- čudovite voščilnice!!!
Oseba Helena sporoča …
Vidim, da smo si kar podobne :)
Natali, super načrt. Prihodnje leto si bom omislila kaj podobnega.
Hvala za komentarje!
Oseba Alenka sporoča …
Tudi jaz bi vzela dopust!! Če bi le lahko. Ta čas tako hitro mine, da se sploh ne zavedam.
Serija čestitk je prav pravljična. Čudovite so!
Oseba Andreja sporoča …
O ja, tukaj je še ena, ki bi uživala v tem toplem in umirjenem času! Zeme je mirno, ker si ga tako naredim in ne hitim, tako kot nekateri v tem času počnejo. Postopoma gradim teden za tednom in na koncu se mi zdi, da je bil adventni čas čudovit, in se čisto strinjam z Natali :-))
Helena, voščilnice so čudovite!
Oseba Janja sporoča …
Kako lepo se sliši imeti dopust v teh dneh. Vendar bom tudi brez njega zmogla. Kot pravi Andreja, počasi in bo :). Voščilnice so čudovite. Lp
Oseba Špela sporoča …
Helena, čudovite voščilnice! Si ena tistih, ki ji pisanje tako lepo teče, da bi te lahko brala in brala... Tako kot si napisala, kjer je volja je tudi pot ;)
Pa vse lepo tebi in tvojim ;)
Oseba Dijana sporoča …
Čudovite voščilnice; čeprav podobne, naredi vsaka barva drugačen vtis. In kot si zapisala...vse se da, če se le malo ustaviš, globoko zadihaš in nadaljuješ z nasmehom in pozitivno mislijo, da bo vse uspelo kot mora. Lp ;)
Oseba helena sporoča …
Helena tvoje voščilnice so čudovite.
O dopustu v tem času pa...... letos si ga niti v sanjah ne zamišljam, prav gotovo pa bo prišel čas, ko mi to morda celo uspe. Če bi bilo odvisno samo od mene, bi že šlo, ker pa ni, moram čakati na boljše čase. Kljub temu sem prepričana, da bo vse tako kot mora biti, le z malo manj umirjenosti.
Oseba Hali sporoča …
Prekrasen čestitke in lep zais...ja tudi jaz si nekako tako zamišljam adventni čas, ali pa vsaj kakšen teden...ampak na koncu se vse nekako izteče, sploh zdaj, ko so otroci večji in so v veliko pomoč pri opravilih.
Oseba Sabina D. sporoča …
Prečudovite voščilnice. Vsako leto si želimo in si obljubljamo stvari, ki jih naslednje leto naredimo popolnoma enake. No, mogoče prvi teden po novem letu je drugačen, potem pa gre življenje po ustaljenih tirih ;)
Oseba Maja sporoča …
O, tudi jaz bi imela dopust. Toliko stvari je za postoriti in toliko idej in želja je v glavi. Na žalost realiziranega bolj malo.
Čudovita serija voščilnic.
Oseba Metuljčica sporoča …
Helana spet si pobožala s svojim zapisom in čudovitimi voščilnicami. Dokončujem voščilnice, z odtisi,ki sem si jih sposodila pri tebi in lotevajo se me isti občutki kot tebe. Bom objavila ko dokončam. Saj poznaš tisti dober občutek, ko daš nekaj iz sebe in že nasmeh z nasprotne strani je najlepše poplačilo.Vedno mi nekako uspe, saj uživam v prazničnem vzdušju, kar želim tudi tebi.
Oseba iris-irena sporoča …
krasne misli, čudovite voščilnice - nekaj posebnega je iz njih čutiti!
lp
iris
Oseba Helena sporoča …
Hvala vsem!
Metuljčica Darja- komaj čakam, da vidim, kaj si naredila!
Oseba Tiara sporoča …
Zelo, zelo lepe voščilnice in vsaks barva mi je všeč. Čas bi se pa v decembru lahko podvojil, da bi postorili vse, kar si želimo in za kar nam zmanjka časa.
Oseba Simona sporoča …
Vse, kar si zapisala, še kako drži. Voščitke so krasne.
Oseba Jana sporoča …
Se popolnoma strinjam s teboj o dopustu, ampak jaz bi tisti del o pomivanju okenj gladko izpustila. :)


Čudovite, nežne čestitke, ki bodo zagotovo pogrele dušo prejemnikom.
Oseba Maja sporoča …
Res dobro si napisala, se podpišem pod vse. :) Voščilnice pa zelo lušne!
Oseba Renata sporoča …
Ja, vse kar si zapisala, zelo drži. In tisti ČE, potem vse pokvari ... So pa zato voščilnice krasne, preproste, všečne in čisto po mojem okusu.
Oseba MarikaGabez sporoča …
Krasne misli si zapisala in pričarala pravo čarovnijo s temi voščilnicami.
Oseba Tina sporoča …
Jaz bi naredila enako in potem bi se lahko ob obilici časa srečale.... Voščilnice so krasne in zapis tudi.
Oseba Biljana sporoča …
Zelo prikupne.