Lenoba ali počitek

Pisalo se je o škratkih, od katerih se nalezeš grdobe vseh grdob - tete lenobe. Pri nekaterih stvareh je kar vztrajna. Pri meni se kaže tako, da je zasedla ustvarjalno sobo. Če pa pomislim, kaj lenoba je, lahko napišem, da je ni (no, skorajda ne :)) ne pri meni in ne pri tebi. Je samo blagodejni počitek, ki ga potrebuje telo in duh, da se akumulator napolni.


Vendar imamo velikokrat slabo vest, ker si mislimo, da je počitek lenarjenje. Družba, ki je storilnostno naravnana, bo gledala na počitek kot na neproduktivno izrabljanje prostega časa. V takšni družbi te je strah bolezni, starosti, časa, ko boš onemogel, ker ne boš delovno uspešen in koristen.

Če "poslušaš" svoje telo, spoznaš, da vsakih nekaj ur potrebuješ uro počitka, vsakih nekaj dni, dan za sprostitev, vsakih nekaj tednov dopust. Za zdravje, srečo, večji elan, za nove navdihe, za lepše odnose ...



























Vikend je. Če je le možno: POČIVAJTE :)


Komentarji

Oseba Hali sporoča …
Kar našla sem se v tem tvojem zapisu, včasih imam kar slabo vest, ko imam občutek, da kakšen dan ne naredim nič. Ampak ja še več elana dobi človek in potem je vse lažje. Krasne čestitke!
Oseba Maja sporoča …
Mene tudi že grizlja teta vest ;)
Čudovite čestitke! Najbolj pa mi je zaradi barve všeč prva.
Oseba Tiara sporoča …
Zelo lepe rožnate čestitke. So mi zelo ljubi cvetlični motivi in ti si jih čudovito skombinirala skupaj. Lenoba je pa tudi meni odveč, saj sem rada ves čas v akciji, kadar pa lenarim imam pa kar malo slabo vest :). Bi si morali pa večkrat vzeti čas za počitek.
Oseba Andreja sporoča …
Vse tri čestitke so tako zelo lepe in prav krasno si jih skombinirala!
Ja, včasih res rabimo pavzo, ki se nam sama ponudi, ker so dnevi, ko ti določene stvari ne gredo, vključno z ustvarjanjem, in takrat je najbolje dati roke na off :-))
Oseba Janja sporoča …
Krasno cvetje, ki si ga zelo lepo pobarvala. Moja zmagovalka je prva. Lp
Oseba Tina sporoča …
Hura za vse napisano!!! Mi znamo uživati v brezdelju brez slabe vesti. To je čas za refleksijo in seme za nove začetke. Serija voščilnic je pa krasna, tako romantična in brezčasna...
Oseba Helena sporoča …
Tina, jaz pa se učim :) Uspešno :)
Hvala tudi ostalim za obisk!
Oseba Kefa sporoča …
Čudoviti pobarvani odtisi, lepe voščilnice...

ti lenobkoti pa res razgrajajo vsepovsod :D
Oseba Simona sporoča …
Res lepe voščilnice. Zapis pa takšen, da ga bom sama vzela kar zares. Ta vikend bom počivala!
Oseba helena sporoča …
Čestitke so krasne in zelo lepo si pobarvala rože. Lenoba? Tiste čisto prave je res zelo, zelo malo, za počivanje pa si vzamem trenutke, čisto brez slabe vesti. Ko enkrat začutim, da rabim počitek, potem si ga privoščim...:):)
Oseba Maja sporoča …
Tvoji odtisi so vedno tako popolno pobarvani!! Kar pa se lenobe tiče, si pa v zmoti. Tete Lenobe sploh ni, to je čas latentnosti, v katerem se rojevajo velike ideje☺Te pa potrebujejo mir in počitek in vso energijo...
Oseba Helena sporoča …
Ja, Maja, ti dam prav :) Ne vem, zakaj jamramo, da imamo lenobo na obisku :)
Lp, vsem!
Oseba Alenka sporoča …
Čudovit trojček. Zelo lepo narejene, Bogate, super pobarvane, lepo skombinirane. O Škratu pa ne govorim:):):), ga je povsod veliko, mislim, da je poklical brate in bratrance!
Oseba Kirena sporoča …
Prav lepe čestitke si ustvarila. Mogoče mi je malo ljubša modra. Ozadja so res prekrasna.
Oseba Metuljčica sporoča …
Hojla! Super, cel vikend sem se potepala po Gorenjski in sem lepo upoštevala tvoje nasvete. Tudi meni so všeč cvetlice, se pa strinjam, ozadja so fenomenalna in voščilnice so preprosto čudovite.