Sreča

Srečna sem. Ker sneži in mi ni potrebno zapustiti topel dom. Srečna sem, ker sta mi uspela jabolčni štrudelj in breskova torta Ker ljubim in sem ljubljena. Srečna sem ... Tudi, če tega ne čutim. Je kot sonce, ki vedno je, čeprav ga zakrivajo težki oblaki. Je vedno tu.
Demokrit je zapisal: "Življenjska sreča ni v posedovanju čred, niti v zlatu; njeno prebivališče je duša."


Če je ne čutiš v sebi, boš zaman tekal za njo v svetu posesti ali uspeha.


Prebiva v človekovi notranjosti. Tam, kjer čutiš svojo enkratnost, neponovljivost. Tam je in ne more je uničiti  neuspeh, izguba, zavrnitev.


Srečno!

Komentarji

Oseba Anonimni sporoča …
Predivne su ti ove čestitke Helena, iamju vintage look a ja to jako volim! Sve pohvale!

Lijep pozdrav. :)
Oseba helena sporoča …
Spet si naredila lepo serijo čestitk. Jaz sem tudi srečna, ker sem spekla pito z gozdnimi sadeži in sem včeraj "brkljala" po svojem kotičku.
Oseba Tina sporoča …
Čudovite, tako kot ti in tvoj zapis.
Oseba Janja sporoča …
Krasna serija. Lepo so sestavljene in barvno usklajene. Lp
Oseba Maja sporoča …
To si pa res lepo zapisala. Včasih je žalostno, da se ne zavedamo, da smo srečni, samo razmišljamo o tem, kako smo bili srečni in dnevi hitijo mimo.
Oseba Alenka sporoča …
Lepo povedano! Tudi zame je sreča v drobnih meni pomembnih stvareh!Čestitke so lepe, lepo skombinirane. Najbolj pa mi je všeč zelena.
Oseba Metuljčica sporoča …
Prav lepo te je brati in občudovati tvoje ideje v besedi in ustvarjenih čestitkah. Čisto vse so prekrasne, tako lepo barvno usklajene, da jih je veselje občudovati.
Oseba Renata sporoča …
Ja, res lepo zapisano in pospremljeno s krasnimi čestitkami. Premalokrat se zavemo drobnih stvari, ki so nam samoumevne ... ampak zares srečna bom, ko bo tale burja končno ponehala in bom imela ponoči miren spanec :-)
Oseba Simona sporoča …
Spet si ustvarila prele čestitke, zapis pa resničen. Včasih se sprašujem, kako to, da ne čutim (evforične)sreče, pa vendar sem srečna in ta občutek je res enostavno treba živeti.
Oseba Vladuška sporoča …
Krasno si zapisala in veseli me, da ti je vse uspelo. Čestitke so čisto posebne, za posebne ljudi.
Oseba Mitja sporoča …
Res ti uspevajo nekaj neverjetno lepo.