Sanje



Vsako noč nam naši možgani pripravijo predstave. Včasih so tako žive, da nas spremljajo čez dan, spet drugič jih pozabimo takoj, ko jih odsanjamo.


Če bi malo brskali po literaturi (ali netu), bi lahko odkrili veliko teorij o tem, zakaj sanjamo in kaj pomenijo. Freud je menil, da so sanje izraz potlačenih oz. nezavednih želja, misli in občutkov. Imenoval jih je kraljeva pot v nezavedno. Alfred Adler jih je videl kot pripomoček za reševanje problemov.
Številni današnji znanstveniki pa so danes mnenja, da so sanje le razmišljanje v zelo drugačnem biokemičnem stanju.

Sama se sanj spomnim le redko. Pravzaprav so obdobja (resda zelo kratka - nekaj dni), ko jih lahko čisto podrobno opišem. Veliko več je takšnih dni, ko sanje izpuhtijo, še preden se zbudim.

Skoraj za vse sanje, ki se jih spomnim, pa lahko rečem, da drži citat Williama Dementa: "Sanje vsakomur od nas dovolijo, da smo tiho in varno nori vsako noč svojega življenja".

Prav zato bi ob spodnjem napisu (štampiljka iz Vladkinega seta Misli) na voščilnici zapisala, da bi si upala živeti le en majhen delček svojih sanj :) Bolj ga razumem v tem smislu, da si upam živeti svoje želje, načrte ... Da si upam uresničiti tisto, kar sem si zadala kot nek cilj.



Voščilnica je nastala po Nicholinem, Vladkinem in Tininem navdihu :) (Ko me inspirira ...  #4)


Lep dan in lep jutrišnji praznik!

Komentarji

Oseba Tina sporoča …
Tako lepa in rahla je...prav kot sanje. Izjemno mi je všeč, kako se barve napisa ujemajo z rožicami. Hvala, ker sodeluješ!
Oseba Mojca sporoča …
Krasno si se sponila tele voščilnice. Ravno pravšnje barve in tako učinkovito deluje s telim prelepim Vladkinim napisom. Krasno. LP
Oseba Vladuška sporoča …
oooo prekrasno je tole, tako lepo in nežno si umestila te rožice in združila z napisom, da je balzam za oči. In krasno si tudi vse skupaj povezala z besedami. Tista misel od Williama Dementa mi je zelo zelo všeč. :) Torej, upaj!
Oseba Helena sporoča …
Oo, si opazila, da se ujemajo :)
Hvala za komentar!
Oseba Tanja E. sporoča …
Preprosto čudovita je! LP:)
Oseba Klara sporoča …
Prekrasna...poleg rožic in napisa mi je zelo všeč tudi kako neenakomerno si izrezala podlago. Res lepo narejeno. ;)
Oseba Simona sporoča …
Resti je lepo uspela. Misel pa je še kako navdihujoča.
Oseba Alenka sporoča …
Lepo si uporabila nove napise! Super čestitka!
Oseba helena sporoča …
Prekrasna je.
Oseba Andreja sporoča …
Zelo lepo te je vodila njuna inspiracija in čestitka je preprosto čudovita :-))
Oseba • ♥ Natali ♥ • sporoča …
tudi meni je všeč misel Williama Dementa. Jaz rada rečem, da živim dvojno življenje tisto podnevi-resnično in tisto ponoči-v sanjah.največkrat si kar oddahnem,da so bile le sanje.Odkar ustvarjam, pa velikokrat preden zaspim "vidim" nešteto lepih vzorcev, in kako rada bi jih shranila, pa ne gre.
Prav tako mi je všeč.da si napis odtisnila v več barvah, pravzaprav v barvah rožic. Super!
Oseba Metuljčica sporoča …
Čudovito si zapisala in izdelala. Res so dobri ti Vladkini napisi in tudi sama komaj čakam, da najdem čas zanje in za svoje sanje o ustvarjanju.