Vintage



V hiši še nisva tri leta, pa že mislim na to, kako bi posamezne dele novega pohištva zamenjala s starinskim. Že od otroških let me po očetovi zaslugi privlačijo starine in vonj po starem, obnovljenem pohištvu. Tudi dekoracija, zaznamovana z leti ali nova, ki pa je postarana, mi je blizu in vnaša v dom poseben čar in toplino. Skodelica za mleko v ozadju fotografije je že en tak kos, ki govori o preteklosti. Bog ve, koliko je stara in koliko rok je z njo dolivalo mleko v kavo ali čaj? Kadar ni na polici kot dekoracija, je še vedno v uporabi.

Tudi sprehod po starinarnicah je vstop v pretekli čas. Kot bi vstopil v svet naših prednikov in začutil utrip preteklosti.

Ob tej ljubezni do starega ni čudno, da mi je všeč tudi kakšen vintage kos oblačila ali modnega dodatka, ki ga je poljubila patina časa. Prav nič se ne bi branila obleke s te voščilnice. Sicer ne vem, kam bi jo oblekla, ampak enkrat bi že prišla na vrsto.

Izziv: Craftalnica #78 - VINTAGE


P. S. Še eno vprašanje - ali tudi v vašem bloggerju oz. če gledate objave v blogih pokaže fotografijo kot samostojno stran, če kliknete nanjo, in ne v pogledu svetlobne plošče? Saj veste tako, da se fotografije odprejo kot prekrivne slike na vrhu spletnega dnevnika. V nastavitvah imam tako urejeno, vendar ni učinka :(

****************

Štampiljka: Designed by Claire Coxon - darilce v reviji Creativity 
Reliefna srajčka: Provo Craft - Textile Texture
Kovinska šablona: Sizzix, Sizzlits - Swirl
Biseri: KaiserCraft - Rhinestones Red
Rožica: domača izdelava iz peki papirja
Motiv pobarvan z akvarelnimi barvicami, senčeno z Distressi in pasteli

Komentarji

Oseba moi sporoča …
Krasen vintage. Sem radovedna kako zgleda pri tebi doma, mora bit ču-do-vi-to. Ker imaš smisel in čut za oblikovanje in opremljanje.
Glede fotk, pa jih pri meni tudi tako pokaže in nisem spreminjala. Očitno kaj na blogerju.
Oseba Mojca sporoča …
uau kako je lepa. res lepe barve. lp
Oseba Klara sporoča …
Lepo si opisala čar starin...voščilnica je krasna Mene spominja gospodična na zgodnja 30-a, v čas Charlestona...prava je. :))
Oseba Maja sporoča …
Prelepa je. Tudi njena obleka, vendar jaz se na žalost v čem takem ne bi počutila sproščeno.
Na mojem blogu je enako, čeprav nisem ničesar spreminjala.
Oseba Hali sporoča …
Čudovito vintage... to je zmerja čudovito :-) Tudi pri meni je enako... in v readerju ne vidim nekaterih novih objav :-(
Oseba Ustvarjalni utrinki Tamara P. sporoča …
Zelo lepa je, sploh ta rdeča se ji lepo poda
Lp Tamara
Oseba Andreja sporoča …
Zelo lepo "postarano" voščilnico si naredila in piko na i je njen motiv :-))
Všeč mi je!
(pri meni blogger deluje normalno)
Oseba Simona sporoča …
Ponovno si me s svojim delom očarala.
Oseba helena sporoča …
Romantična, bordo rdeča vintažka. Krasna je in motiv mi je zelo, zelo všeč. Pri meni deluje vse OK.
Oseba oldpunca sporoča …
Vau, kako je lepa! Morda pride obdobje v življenju, ko se začnemo zavedati, da je staro lepo :-))) Zelo lepo si opisala to svojo ljubezen do starin. (Pri meni gledanje slik tudi ne deluje tako kot prej.)
Oseba Vladuška sporoča …
Ti imaš nasploh veliko občutka za estetiko in kombiniranje in si kar predstavljam kakšne stare obnovljene kose v tvojem stanovanju. Čestitka je krasna in tudi tale obleka.

To s fotografijami in z blogom pa tudi sama že par dni ugotavljam. Verjetno nekaj prčkajo :(
Oseba Maja sporoča …
Verjamem, da boš s svojim občutkom za lepo znala prav odlično skombinirati starinsko in moderno!
Oseba Janja sporoča …
Voščilnica je čudovita. Motiv in izbira osnovne barve mi je odlična. Lp



Oseba Lava sporoča …
Zelo zelo lepa je :)
Še nagrada zate na mojem blogu ;)
Oseba Metuljčica sporoča …
Tudi sama sem ljubiteljica starin in tudi zato mi je tvoja voščilnica nadvse všeč. Res imaš okus za estetiko, kar se vidi tudi v postavitvi in barvah voščilnice.
Oseba MA-MI sporoča …
Pozdravljena, všeč mi je, ker si za vintage izbrala rdečo barvo. Voščilnica je zelo lepa in vsi dodatki so "na mestu". Tudi sama sem navdušena nad starinami in to strast si deliva z očetom. Pravkar razmišljam, urejam, pripravljam prenovo dnevne sobe, v kateri bom imela pohištvo moje prababice in še nekaj dokupljenih ter restavriranih kosov iz istega časa (slabih 100 let). Lp, Maja
Oseba Martina sporoča …
Tudi sama imam to srečo, da imam očeta, ki me je že od malih nog vpeljal v svet starin. sama jih obožujem. Rada imam kombinacijo modernega in starinskega. Ne morem si pomagati, stari kosi imajo zame neko dušo, neko energijo, ki se ne more primerjati s sodobnimi. Voščilnica pa je čudovita. Super ideja s čipkami, pa hudo dobra barva.
Oseba Helena sporoča …
Ooo, potem bi pa bilo fajn priti k tebi na obisk in občudovati starine ... :)
Oseba Helena sporoča …
Martina, pri meni se tudi moderno prepleta s starim, kar mi je še posebej všeč.
Oseba Goga sporoča …
Č.U.D.O.V.I.T.A vse na svojem mestu in dama je le pika na i voščilnici. Kako ti vedno uspe tako lepo skombinirati v celoto.
Pozdravček od Lili