Rdeča in zelena


Zadnje tri dni sem v rdeče-zeleni barvni kombinaciji. Začelo se je v soboto z rdečo. V eni od župnij je 44 "mojih" najstnikov prejelo zakrament sv. birme. Ker je ta (in ostali) zakrament znamenje ljubezni in je prihod Svetega Duha navzočnost Božje ljubezni, je rdeča barva še kako prisotna.


Nedelja, ponedeljek in danes pa so v zelenem. Od pohoda po pobočjih Kozjaka, nabiranja regrata, urejanja skalnjaka do vrtnarjenja na mini zelenjavnem vrtičku.  Slednji res ni samo za pridelavo zelenjave, je bolj prostor sprostitve in uživanje ob pogledih na rezultate.


Spomnim se, da sem imela kot otrok v maminem velikem vrtu svojo gredico, na kateri je bila obvezno redkvica in korenček. Solata in še kaj drugega mi takrat ni preveč dišala.


Že takrat in tudi sedaj mi ni jasno, na kakšen način vsako leto "pridelam" kupček kamenja. Ob pričetku vrtnarjenja je bila vsa zemlja presejana in niti sledu o kakšnem kamnu. Letos jih je že za kakšen kilogram ali dva.Prva semena so že na svojem mestu, varna v nekoliko vlažni zemlji in čakajo, da vzklijejo v prvo letošnjo zelenjavo.

Bodite lepo!

*****

Kovinske šablone: 
Scrapping Cottage - Watering Can Tulips in Ornate Circle Frame (dobljeno v izzivu pri Vladki)
Sizzix - Swirl
Marianne Design - Bršljan in Oval

Štampiljka:
Misli - by Vladka


Komentarji

Oseba Mojca sporoča …
ooo kako lepi tulipani. super pridejo do izraza, ker si jih tako lepo osenčila. lp
Oseba Metuljčica sporoča …
Očitno nas je večina v gredicah, skalnjakih, preprosto diši po zelenem. Sama sploh ne najdem časa za ustvarjanje, a verjetno bi dodala kakšno rumeno, ko nas tako lepo greje sonce. Poleg barvne kombinacije mi je všeč seveda osrednji del s tulipani in razgibanost voščilnice. Čudovita je.
Oseba Simko sporoča …
Tako lepo si tole izdelala, Helena! Rdeči tulipani so mi takoooo všeč...
Oseba Vladuška sporoča …
Prekrasno si tole naredila, tako dodelano z ljubeznijo je z vsemi dodatki in papirji in plastmi. Le uzivaj zunaj in nadvse izkoristi te lepe dni. Se mi zdi, kot bi se z zeleno barvo in koncno prebujenimi cvetovi narava na vse pretege pretegovala :)))
Oseba Janja sporoča …
Čudovita voščilnica. Zelo mi je všeč kako se odpira, prekrasen osrednji motiv in barve. Lp
Oseba namo sporoča …
Lepe:)
Oseba Simona sporoča …
Ja moji popoldnevi v zadnjem tednu tudi minevaju ob vrtnih opravilih. Prav sproščujoče je in komaj sem čakala. Voščilnica, ki jo tokrat prijazno deliš z nami pa je res pravi pomladni biserček.
Oseba Hali sporoča …
Vse smo na istem - ustvarjanje, pobiranje kamenja ( le od kod se je vzel),uživanje prav v vseh zunanjih opravilih.Krasna čestitka!
Oseba moi sporoča …
Krasne barve in trodelna čestitka. Tako sveže deluje.
Oseba Jana sporoča …
Jaz sem se danes spraševala od kje toliko plevela med mojimi rožami, če sem jeseni vse oplela, nato je bila zima...in sedaj polno plevela. Grrr
Naj ti zelenjavca lepo uspeva. :)


Čestitka je krasna. Zelo mi je vešč trodelna oblika.


Oseba Andreja L. sporoča …
Ja, ja se vidi, da je zunaj končno prava pomlad :-))
Zelo je lepa in všeč mi je ta tridelnost s polno drobnimi detalji in tagi!
Oseba Tina sporoča …
Voščilnica je zelo lepa in lepo je prebrati, kako uživaš v naravi. Tudi to ljubezen si deliva....
Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
Pozdravljena ljubiteljica starih stvari z dušo, narave, vrtička,...
Zelo lepe voščilnice izdeluješ, prav užitek si jih je ogledovati. Kot bi gledala slike.
Lp