Otroškost


Moj dragi je včasih kot majhen otrok. Nečaku je za rojstni dan kupil helikopter na daljinsko vodenje, in preden ga je predal, je moral preizkusiti, če deluje. Navdušen nad njegovim delovanjem, si že ogleduje primernega zase. Všeč mi je njegova otroškost, ki jo lahko neguje ob številnih nečakih in nečakinjah.


Nekdo je rekel, da je otroškost čuvanje zaklada. Čuvanje čistega pogleda na lepo, na to kar je prav.

Čudovito mi je, ko v ljudeh začutim, da nosijo v sebi otroškost. Kadar jo negujemo in nas vsak dan vodijo brezskrbne, ljubeznive in dobre misli, je lahko vsakdo izmed nas otrok - tisti, malo večji.

Tisti, ki še vedno sanja in dela za to, da se mu te uresničijo.



Živite otroškost!

Komentarji

Oseba Simko sporoča …
Joj, jaz imam takšne 3 pri hiši... Dva majhna in enega velikega, ki je tudi pred našim odhodom na morje kupil obema avte na daljinsko upravljanje, sebi pa helikopter...ha ha ha... Ko sem videla tvojo voščilnico sem takoj pomislila, kako primerna za otroka, ki ga nosi moj mož v sebi... Iz vsega napisanega zdaj že veš, da mi je voščilnica ZELO všeč, pa tudi zakaj... :).
Pozdravček,
Simona
Oseba Helena sporoča …
Ja, a ni lepo v družbi takšnih otrok: majhnih in velikih? :)
Lep dan!
Oseba Tanja E. sporoča …
Obe voščilnici sta superca, pri drugi so mi zelo všeč deske v ozadju. In lepo si zapisala. Ko je naš fant prvič dobil helikopter na daljinsko vodenje tudi ni bilo mogoče reči, komu je bolj všeč, njemu ali atiju, tako da čisto razumem. LP:))
Oseba Janja sporoča …
Si me nasmejala, imam še sveže spomine na obisk trgovine z igračami v Londonu. Prav malo je manjkalo, da si tudi naš dedi kupi enega :)). Da ne pomislim, kako težko sem ga spravila iz trgovine.
Voščilnici sta čudoviti. Lp
Oseba Simona sporoča …
Voščilni sta igrivo lušni, zapis pa resničen. Negovati otroškost v sebi po moje prinaša upanje tudi takrat, ko smo najbolj na tleh.
Oseba oldpunca sporoča …
Čudovite voščilnici si naredila. Tvoj zapis pa je še kako resničen! Jaz vedno govorim, da imam tri otroke: dva bosta (oziroma sta že skoraj) odšla od doma, eden, tisti največji, bo pa ostal z menoj :-)
Oseba Helena sporoča …
Vidiš, in bo še vedno pri hiši otroško veselje :)
Oseba Helena sporoča …
Mislim, da je to posledica pomanjkanja igrač, ko so bili otroci :)
Oseba Tina sporoča …
Helena, tvoja objava je čudovita-zaradi lepih besed in čudovitih voščilnic.
Oseba Klara sporoča …
Se strinjam s Tino...zelo lepo napisano in narejeno. :)
Oseba moi sporoča …
Krasni čestitki in lepo, da neguje otroka v sebi. Vsi bi ga morali.
Oseba Alenka sporoča …
Obe čestitki sta čudoviti! Kar pa se moških tiče,...tudi jaz mislim, da so to večni otroci :):):) Pa saj so včasih kar luštni, včasih bi jih pa človek kar malo........( ne bomo o nasilju...prav) :):):)
Oseba helena sporoča …
Ko tole berem je res prav zabavno, še posebej ko vidim, da so doma tudi veliki otroci. Pri nas zaradi dveh deklet ni bilo helikopterjev in avtomobilov, so bile pa druge "neumnosti", ki se jih je veliki otrok verjetno še bolj vselil kot mali otroci.
Čestitki sta prelepi.
Oseba Mojca sporoča …
Prav obe sta krasi! Vsaka po svoje ... lp
Oseba Martina sporoča …
Tale opisana situacija mi je pa tako znana. Se tudi sama strinjam, da je sposobnost ohraniti otroškost velik zaklad. Voščilnici sta čudoviti.
Oseba Vladuška sporoča …
Vedno ti uspe tako lepo preplesti zgodbo in izdelek in iz samega izdelka narediti zgodbo. Obe sta lepi. In ja, treba je ohraniti otroka v sebi, sicer se mi zdi da bi nas tempo kar pogoltnil vase.