Gobji trio


Čeprav me ustvarjalno že kar vleče v decembrske praznike, je prav, da se malo ustavim še pri bogati jeseni. Včerajšnji dan sem izkoristila za kolesarsko turo in občudovanje krasne narave.


Malce se me je lotila žalost. Tako krasen dan in še nedelja po vrhu, ljudje pa sesajo in umivajo avte. Kmetje silirajo koruzo, čeprav je še za nekaj dni napovedano lepo vreme. Nekje je nekdo kosil svoj majhen košček zelenice okoli hiše. In še in še ...

Je kriv ta nori tempo, ko ljudje med tednom ne najdejo časa za takšna opravila? Letos je vzrok verjetno tudi vreme, saj je potrebno loviti vsak lep dan, da se kaj opravi. Kar mi je seveda čisto jasno in razumem.
Ali pa smo malo izgubili čut za nedeljo, za dan, prost dela?


Slika treh simpatičnih mušnic je z neta in pobarvana z akvarelnimi svinčniki. Prvič sem printala na risalni list iz tega bloka risalnih listov. Zelo sem zadovoljna, saj se barve lepo prelivajo, papir se nič ne svaljka ...

Izziv: Craft-alnica - Slika kot izziv

Uživajte v toplih jesenskih barvah.

Komentarji

Oseba Adrijana Knez sporoča …
Oooo...Helena kako je simpatična voščilnica. Samo pogled nanjo te spravi v dobro voljo, tako lepo nasmejan
je tvoj trio ;)))
Krasno nedeljo smo preziveli v druzbi tasta in taščice, kjer smo si privoščili na terasi nedeljsko kosilo.
Uzivam, da smo tako povezani z naravo.
Lep teden ti zelim, Jana
Oseba Adrijana Knez sporoča …
....in hvala za info kateri papir uporabljaš. Grem pogledat kaj uporabljajo naši otroci za v šolo...morda pa
najdem kaj primernega :)))
Oseba helena sporoča …
Helena! Iz objave v objavo presenečaš s čudovitimi pobarvankami. Superca so te mušnice in res si jih fantastično pobarvala. Čestitka v celoti je 1A; čudovito si dodala leseno ozadje na špricano podlago.
Jaz sem včeraj dopoldan tekala po jesenskem gozdu, popoldan pa sem se posvečala grmičkom sivke ob terasi - ena sama uživancija.
Oseba Janja sporoča …
Luštne gobice :). Ko jim pa ti dodaš barve in ozadje, so naravnost čudovite.
Hvala, ker si se nam pridružila na 117. izzivu CRAFT-alnice. Lp
Oseba Simona sporoča …
Prav žari tale voščilnica. Kar se tiče nedelje pa sama razmišljam podobno - enostavno se ne znamo več ustaviti. Žalostno, vendar resnično.
Oseba Metuljčica sporoča …
Včeraj sva bila na izletu s starši in to v Arboretumu in smo občudovali čudovite barve jeseni. Ti si jih več kot čudovito prenesla iz narave na voščilnico. Prav simpatičen je tale trio. Hvala da z nami deliš linke.
Oseba Nataša sporoča …
Zelo mi je všeč, zelo lepo pobarvano in sestavljena.
Oseba Ne-Ja sporoča …
Čudovit trio mušnic :).
Nedelja, kaj je že to? Ti iz prve roke povem, da je letos toliko slabega vreme, da je košnja potisnjena na stranski tir in se izkoristi vsak sončen dan za to, da bodo živali preskrbljene čez zimo. Sploh če upoštevamo še posledice žledu je zmaga popolna - žal :(
Oseba Helena sporoča …
Neja, upam, da vam uspe vse postoriti in vam želim veliko sončnih dni.
Oseba oldpunca sporoča …
Tvoje gobice so zelo simpatične. In vrhunsko pobarvane. Sem lep čas strmela vanje. :-)) Voščilnica je zelo lepa in razigrana.
Pri nas se v nedeljo striktno izogibamo vsakemu delu okoli hiše, sosedovo žaganje, brušenje in košnjo pa se trudimo ignorirati. :-))
Oseba Goga sporoča …
Kao simpatične mušnice, zelo lepo so pobarvane in vmeščene na čudovito ozadje. Kdor zna, pač zna.
Hvala, da si se am pridružila v Craft-alnici.
Nedelja.... kosilo z domačimi, potem pa dolg sprehod z možem in kavica na terasi. Bo O.K za nedeljo ;) ?
Pozdravček Lili
Oseba Renata sporoča …
Zelo lepa, tako lepo pobarvana z okvirjem in špric ozadjem. Nedelje že dolgo niso več, kar so bile. Seveda je letos zagodel dež, pa tokrat pri kmetih niti nedelja ni prosta. Tudi poplave so naredile svoje, zemlja je namočena, in ko se vsaj malo posuši, se hiti, da se vsaj nekaj pridelka pospravi. Me pa žalosti, ko se kosi okrog hiše, čeprav se to lahko naredi kateri drugi dan.
Oseba Tanja E. sporoča …
Tvoje gobice so res take, da te kar pokličejo k pozornosti, prisrčne in preprosto lepe. Krasna voščilnica.
Ja, nedelje pa,... se povsem strinjam s tabo, je pa tudi res, da živimo zelo različna življenja, se mi zdi, da so bili včasih utripi družin bolj primerljivi, danes pa ima vsaka svoj ritem, prilagojen mnogim dejavnikom in včasih (velikokrat) nedelja podleže dogajanjem, ki včasih v njo niso sodile... bi bilo pa res fajn dat vsa opravila na off:))), lepo bodi:)
Oseba Martina sporoča …
Tvoje gljive su predivne. A kako su tek dobro obojane. Jako lijepa čestitka je nastala. Meni je nedjelja dan ko i svak drugi, upravo jer imam takav posao. Ali mi iskreno nedostaje moj mir i slobodan dan, ali eto, to je današnj život.
Lp, MArtina
Oseba Vladuška sporoča …
Cudovito si pobarvala te gobe in vse skupaj sestavila. Kar pa se nedelje tice, pa sem se ze toliko prejezila... Razumem kmete v letosnjem letu, saj vreme res ni bilo naklonjeno in morajo postorit po svoje. Ampak poznam take, ki bodo tudi v poletju kot je bilo lani, prav cakali do nedelje in zaceli s kosnjo tocno takrat, ko se vsedem na balkon, da bi v miru uzivala na nedeljski jutranji kavi. Tudi gnoj so mi ze metali prakticno pred nosom na travnik v nedeljo. Tega pa ne razumem in me zelo jezi. Tudi ne razumem soseda, ki more zagati ali kositi svojo zelenico ob hisi v nedeljo. Vsaj ta dan clovek pricakuje mir, da se bo cas vsaj malce ustavil. Ampak ob takih ljudeh nikakor. Zal.
Oseba Helena sporoča …
Vladka, okoli mene je podobno :)
Sem s kmetije in razen 2X, ko smo morali zaradi slabe napovedi spraviti seno, nismo in nikoli ne delamo v nedeljo.
Razen nujnih opravil, da živina ne trpi :)
V času OŠ, SŠ in študija se tudi ob nedeljah nisem učila. Je potem teden čisto drugačen, če si znaš en dan vzeti zase, za izlet, prijatelje ...
No, se mi kar smilijo, ker delajo (tisti, ki jim ne bi bilo potrebno!) petek in svetek ...
Oseba Hali sporoča …
Gobice na čestitki so tako simpatične in motiv tako lepo pobarvan, da te kar spravi v dobro voljo. Nedelje pa...ja, ne znamo se ustaviti...
Oseba Andreja sporoča …
ooo kako simpatične mušnice :-)) Zelo lepo voščilnico si naredila!
Hvala, ker tudi ti deliš gobice v naši CRAFT-alnici ... Srečno!
Oseba Hiška iz papirja sporoča …
Zelo prisrčen motiv si izbrala in gobice krasno pobarvala! Res mi je zanimivo, da se barve tako lepo prelivajno na "ne-akvarelnem" papirju. Kar se nedelje tiče, se pa kar držimo tega, kar je skrito že v samem imenu dneva - ne delamo.