Božične zvezde


so verjetno ene od glavnih zvezd prihajajočega decembra in spremljevalke prazničnih dni.

Vsako leto si kupim vsaj eno, ki krasi dnevni prostor. Zdi se mi, da jo moram imeti, tako kot božično smrekico in jaslice.Na spletni strani Dom in stil sem našla podatek, da je angleško ime poinsettia dobila po možakarju Poinsettu,
ki jo je leta 1828 prinesel v ZDA. Še sreča za strička Googla, sicer bi še zdaj mislila, da ime izhaja iz njenega latinskega imena :)


Najbolj znane so seveda takšne, kjer so ovršni listi obarvani rdeče.


No, pri meni so nastale še v drugih barvah. V umetnosti in ustvarjanju je to pač dovoljeno :)


Nekaj idej za to serijo voščilnic sem našla pri Tini (njena šablona božične zvezde je res fantastična),nekaj na Pinterestu.
Lep in prijeten teden!Komentarji

Oseba Maja sporoča …
Vse so zelo lepe.
Oseba Jana sporoča …
Wwwwaaaauuuuu Helena....krasno si nam predstavila božično zvezdo na svojih voščilnicah!
Prav vse barvne kombinacije so zelo zanimive in prejemnike bodo navdušile. Misel pa jih zelo lepo dopolni.
Lep začetek novega tedna ti želim, :)))
Oseba Metuljčica sporoča …
Všeč mi je, da vedno predstaviš motiv in nam poveš kaj novega. Tako kot ti, si vsako leto privoščim kakšno božično zvezdo, pa tudi podarjam jih rada. V cvetličarnah ponujajo veliko barvnih kombinacij. Tudi tvoj izbor kombinacij, ki si jih prikazala je pester in prečudovit. Izbrana misel se lepo poda.
Oseba Hiška iz papirja sporoča …
V ustvarjanju je res vse dovoljeno, tudi modre božične zvezde - ne vem zakaj, ampak ravno ta mi je najbolj padla v oči :) Čudovite pa so prav vse po vrsti, zelo lepo si predstavila Tinino šablonico.
Oseba Tamara sporoča …
Vsaka po svoje je čudovita!
Oseba oldpunca sporoča …
Zelo pridna si bila, tako pri izdelavi voščilnic, kot iskanju informacij o tej lepotici med rožami. :-) Tvoje voščilnice so prekrasne. Vsaka zase je nekaj posebnega in čudovitega.
Oseba Čarobna hišica sporoča …
Spet krasna serija voščilnic primernih za čas, ki prihaja ...
Oseba Tina sporoča …
Uh, Helena....kako zelo čudovit je rezultat tvoje umetniške svobode! Zvezde (poimenovane po nekem gospodu!!!! - hvala tudi za to informacijo :-) ) so mi krasne prav v vsaki tvoji izvedbi. Hvala!
Oseba Martina sporoča …
Predivne su. Ne znam koja je ljepša.
Lp,Martina
Oseba Vladuška sporoča …
uuu, koliko lepotick na kupu. Tudi sama nisem vedela glede imena, hvala za ta podatek. Jaz si je zdaj nekaj let nisem kupila, ker mi vedno tako hitro oveni. Ampak tokrat se pa nisem mogla upreti in sem si nabavila loncek v katerem je tako rdeca kot rumena. Pa da vidimo kako bosta ti dve uspevali :)
Oseba Helena sporoča …
Upam, da boš imela letos več sreče. V službi v pisarni mi lepo raste že od lanskega decembra. Le da so rdeči listi ozeleneli. Morala bi ugotoviti, kako zopet postanejo rdeči.
Hvala tebi in ostalim za lepe besede!
Oseba • ♥ Natali ♥ • sporoča …
Wow, ena lepša kot druga.Tudi jaz imam ta kapric, da za prvo adventno soboto mora naše okno v dnevni sobi 'žareti' z božično zvezdo. Nekoč je bil to pravi izziv priti pravočasno do nje ( še posebej tu na Bovškem). Tokrat ne bi smelo biti tako, saj jo prodajajo že od 1. novembra (kar mi je roko na srce veliko prezgodaj). Vseeno sem jo, ko sem žebila v svetu, kupilav Hoferju, a ko sem jo odvila se je vsa sesula in je žal šla v smeti. Upam,da naslednja runda bo bolj trpežna. Sama sem si kriva, kaj sem pa hitela :/
Oseba Janja sporoča …
Čudovito si ustvarjala. Lepe so v vseh barvah.
Sama s pravo nimam sreče, ker imamo verjetno pretoplo, mi že po nekaj dneh odvže liste. Lp
Oseba Hali sporoča …
Prekrasne so, vse po vrsti!
Oseba Simona sporoča …
Vsaka zase je lepa po svoje in res je, pašejo ji tudi druge barve, ne samo rdeča.
Oseba Danica sporoča …
Čisto vse so lepe! Moja favoritka je na eko papirju:)
Ta barvna kombinacija mi je res všeč.
Lp Danica
Oseba Ne-Ja sporoča …
Helena, danes mi res pašejo tvoje objave - oprosti ker jih gledam z zamudo. Čudovite božične zvezde, ne glede na odtenek barve :)