Darila


Darila, narejena doma, so mi najlepša in največje vrednosti.
Kmalu po novem letu smo se dobile štiri ustvarjalke Darilo zanje se je skrivalo v lesenih škatlicah.
Po nekajmesečnem ustvarjanju s papirčki, je skok v drug svet ustvarjanja pravi balzam :)
Škatlice sem našla v Tediju, jih prebarvala z rjavo akrilno barvo, posušila ter nato nanesla še dve plasti bele barve. Po sušenju je sledil še poteg po robovih s smirkovim papirjem ter lakiranje s prozornim lakom.
Posušena sivka na pokrovu je z mojega dišavnega skalnjaka.


V notranjosti je milo v prahu. V eni od trgovin z naravno kozmetiko sem kupila sivkino milo, ga naribala na ribežen. Dodala sem suh ingver in posušeno sivko. Vse skupaj sem zmlela v kavnem mlinčku, da je iz vseh sestavin nastal prah (oz. čisto drobna zrnca). Za konec pa še lesena žlička, s katero zajemamo milo. Doma imam takšno milo v plastični posodici. Idejo za darilo sem dobila v eni od mariborskih kavarn, kjer imajo na WC-ju podobno milo v prahu :)



Lep in prijeten dan!

Komentarji

Oseba helena sporoča …
Tole pa so darilca in pol. Čudovite škatlice z omamno vsebino. Tudi meni so doma narejena najljubša, ker se za njimi skriva res nekaj pristnega in veš, da se je nekdo potrudil samo zate in takrat mislil samo nate.
Oseba moi sporoča …
Krasno obdelane škatlice in tista sivka na pokrovu je pika na i. Milo pa omamno dišeče.
Oseba BojaMoja sporoča …
:) Meni se je sestra enkrat smejala, ko sem šnofala v WCju ene restavracije, ker mi je bil všeč njihov stil, njihova urejenost. Ti pa si lepo pokazala, da so ideje lahko tudi zelo uporabne.
Uaaau za škatlico in hvala za idejo z milom ♥♥♥
Oseba Helena sporoča …
Joj, enaka sem. Včasih še kaj fotografiram, ker mi je tako všeč ideja ... :)
Oseba Ne-Ja sporoča …
WAW za izvirno darilo. Prvič slišim za milo v prahu, ma verjamem da omamno diši. Celota je za 10 + in jo všečkam 100 na uro :)!
Oseba mateja sporoča …
Ooooh, čudovito!
Oseba Mojca sporoča …
kako domiselno darilo!!!!škatlice pa zgledajo fantastično!!! lp
Oseba Vladuška sporoča …
To je res svetovno in jaz sem se vedno cisto navdusena nad tvojim izdelkom. Izdelano v nulo.
Oseba Hali sporoča …
Uuauu jaz sme pa navdušena nad postaranimi škatlicami in čudovito idejo... nisme še slišala za milo v prahu. Hvala za idejo in čestitke za izvedbo!
Oseba SaraS sporoča …
Helena, nadvse simpatična darilca. Škatlice so mi zelo zelo všeč, ideja z milom v prahu pa je tudi prav fascinantna.
Oseba Simona sporoča …
Ideja je fenomenalna. Izvedba pa čisto nič ne zaostaja.
Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
Ja, wc je mnogokrat vir idej :)) se hecno sliši ampak je res. Jaz sem enkrat v enem hotelu v wc-.ju videla dišeče svečke in od takrat pri nas v wc-ju gorijo čajne svečke pod izparilnikom z eteričnim oljem :)) Tvoje škatlice pa so tako zelo lepe in darilo se mi zdi nadvse dragoceno. Vsi tvoji izdelki so čudoviti Helena.
Oseba Janja sporoča …
Že sama škatlica je izredno lepa, z dišečo vsebino pa je popolno darilo ♥. Lp
Oseba mihaela sporoča …
Kakšna odlična ideja in kako lepa izvedba!!
Oseba Sonja sporoča …
Čudovit kompletek. Tudi sama rada pokukam naokoli za dobrimi idejami, pa kaj potem, če v wc-ju, ki lepo diši :)
Oseba oldpunca sporoča …
Popolnoma sem navdušena nad tvojimi čudovitimi škatlicami in dišečo vsebino. :-) Že sama ideja je vredna vse pohvale, čudovita izdelava pa z ljubeznijo izdelano darilce naredi neprecenljivo. :-)) Pa hvala, ker si omenila, od kod ti ideja. Tudi jaz vedno vse pregledam in se navdušujem nad dekoracijo, ki jih imajo na straniščih restavracij včasih prav tam, kjer to najmanj pričakujem. :-))
Oseba Tanja E. sporoča …
Mmmm, to je pa res izvirno, dišeče in krasno izdelano darilo, zelo lepo si naredila škatlice, vsebina pa prav tako čudovita, ima neko svojo dušo. Super res, LP:)
Oseba Cvetoči travnik sporoča …
Sem ostala brez besed. Navdušena sem nad tvojimi škatlicami, njihovo uporabo in vsebino. Tudi sama uporabljam samo doma narejena mila, ampak za milo v prahu pa še nisem slišala. Res lepa in praktična darila, vse čestitke za lepo izdelavo in hvala za delitev namigov:)) Pozdravček, Andreja V.
Oseba Kefa sporoča …
od tebe ne bi pričakovala nič drugega kot nadvse izvirno darilo. Prečudovita škatlica in super ideja. Verjamem, da bi bil vsak navdušen.
Oseba Renata sporoča …
Krasno, dišeče darilo.
Oseba Metuljčica sporoča …
Resnično sem se razveselila tako lepega in dišečega darila. Vedno si izvirna, meni pa je sivka itak tako zelo ljuba.
Oseba Anja sporoča …
Živjo, pokukaj na moj blog. Čaka te presenečenje.
lp Anja
Oseba Adrijana Knez sporoča …
Helena na poseben način si obdarila svoje prijateljice, ki so bile zagotovo navdušene. Očarana sem nad postaranim videzom škatlic! Vsebina pa uuuuhhhh....sivka meni najljubši omamno dišeči cvet. Konec poletja si naredim posušene šopke, ki potem krasijo stanovanje.
Uživaj v vikendu :))) p.s. Če še nisi pokukala na moj bonbonček, si lepo vabljena ;)))
Oseba DidiArt sporoča …
joj kako lepo je biti tvoja prijateljica... tako lepa darila so dobile, sem jim res malo fovš... ti znaš čarati s suhimi mili... tega nisem vedela.. z veseljem sem prebrala vse o tem... lepo ustvarjaj še naprej