Big Shot v delih


Drage ustvarjalke, verjetno veste, če se dajo popraviti ležaji pri valjih na Big Shotu. Moj L. je pregledal in ugotovil, da ne bo šlo :( Vseeno imam upanje, da se ga da rešiti. Šele dobro leto je pri meni in mislim, da še ni čas za novega. Včeraj sem ga imela kar dvakrat tako razstavljenega in se trudila z ležaji in valji, vendar ni nič pomagalo. Pri vrtenju ročke se spodnji valj le tu in tam "prebudi" in še takrat, ko se vrti, ne naredi izseka na dveh mestih. Verjetno sem preveč pritiskala na ročko in so se ležaji premaknili iz centra za nekaj milimetrov navzdol. Ravno dovolj, da izrezovanje ni mogoče.


V primeru, da bo res potreben nakup novega, se odločam med temi strojčki:
- Sizzix Big Shot Plus
- Nellies Press Boss
- Xcut Xpress
Vesela bom kakšnega nasveta od tistih ustvarjalk, ki uporabljate predvsem zadnja dva.Razlika v ceni je kar lepa.

In še voščilnica, narejena med zadnjimi z Big Shotom, ko je že delal težave:
Idejo zanjo sem našla pri Keltiki in njeni voščilnici v tej objavi.


*****
Šablone:
- Najlepši par - Romantični okvirji, Mini embalaža
- Sizzix - Upon a Time, Framelits - poletje

*****
Izziv: Najlepši par - galerija meseca marca

Lep in prijeten dan!


Komentarji

Oseba Vladuška sporoča …
Ojoj :( To je res prekratek čas delovanja. Mislim, da se je nekaj podobnega tudi meni zgodilo, ampak ker sem takrat novega dobila po zelo ugodni ceni, starega še sploh nisem probala popraviti. Pravzaprav sem za to zadolžila očeta, pa mu še ni uspelo pogledati, če se da kaj storiti, tako da ti žal ne morem pomagat s kakšnim nasvetom. Kar se tiče tvojega seznama, je ta Big Shot Plus menda večji, saj izrezuje A4 velikost, kar se mi zdi dobro. Drugega sploh ne poznam, pri tretjem pa me osebno moti to, da te plošče niso prozorne in potem ne vidiš skozi šablon. To pa zna verjetno povzročati kar nekaj težav, če želiš kaj natančno izrezati in se moraš zraven prepričat, da se ti šablona ni premaknila. To je žal vse, kar lahko rečem. Voščilnica pe je zelo lepa.
Oseba Helena sporoča …
Če bi novega dobila po ugodni ceni, še sploh Big Shot Plus, bi takoj vzela novega :) Škoda, ker se ni stari pokvaril malo prej, saj so v Artu (in še kje) zbirali prednaročila za novega in je bila cena kar ugodna. Ja, pri onem bi tudi mene motilo, ker plošča ni prozorna. Ponavadi dam na šablono papir, le malo večji od nje in je zelo pomembno, da vidiš, če se ni kaj premaknilo. Vseeno hvala, ker si se oglasila :)
Oseba Janja sporoča …
Jej jej šele dobro leto in že ne uboga :(. Žal, ti moje znanje o ležajih in valjih ne bo v pomoč.
Moj je star okoli 5 let, že zelo zmajan in mi prav tako nagaja. Podložila sem tanko kovinsko ploščo, na osnovo in pod prvo ploščo. Sedaj reže bolje. Se pa ogrevam za Big Shot Plus-a.
S prednaročilom sem odlašala, ker ga želim videti v živo. Čez kak mesec ali dva, ko jih bo dovolj na poličkah, bo verjetno tudi še kakšna dobra ponudba.
Ostalih ne poznam. Ker sem s Sizzixom zadovoljna, bom ostala kar pri tej znamki.
Voščilnica je krasna. Lp
Oseba Ustvarjalne sanje sporoča …
Jaz imam dva,črnega in takega kot ti-turkiz.Črni je star 3 leta in deluje brezhibno,turkiz je star 1 leto,imela sem ga samo za embosiranje in je naenkrat nekaj počilo in mi sedaj embosira samo ena polovica (samo desna stran,levo pa podlagam)).In še to,od vsega začetka sem opazila ,da turkiz ne teče tako lepo kot črni,imam pa za A4 x cut pa bi se ,če bi nabavljala na novo odločila za sizzix (če ti slučajno kaj pomaga pri odločitvi),lp
Oseba pisani prsti sporoča …
pozdravljena, Helena.

iste težave imam pravkar tudi sama. moj big shot je v prafaktorjih in ker je načeloma dobro delal, mi ni do nakupa novega. tudi sama sem, zaradi ne preveč dobrega izrezovanja, premočno zavrtela ročko. in je počilo! odločila sem se in napisala mail v sizzix anglija, kjer so mi brezplačno poslali nov notranji del za ročko. iglične ležaje, ki pa se nahajajo v notranjosti in se hitro uničijo pri premočnem pritisku, sem naročila preko ebay-a. to je vse. upam, da sem ti lahko kako pomagala.

lp, maja
Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
NO, pa sem mislila, da imam samo jaz težave .)) Meni pa plošče grejo kot za stavo. Papirčkam kakšnih 5 mesecev in ravno toliko časa imam sizixa, plošče pa že tretje. Imam pa občutek, da mi nekam premočno vkup tišči in gre kar na hard skozi valje. Baje so te, novejše plošč, druge kvalitete, akril je precej manj elastičen, menda so zamenjali proizvajalca in lahko, da so tudi plošče same razlog za lomljenje. Zelo upam, da bo mašinca držala dlje kot leto. Voščilnica je pa prelepa :)
Oseba oldpunca sporoča …
Ojej, ojej.... Kar žalosten pogled na tvoj strojček, razstavljen na prafaktorje. :-( Na žalost tukaj nisem doma (moj "sizzix" sta še vedno škarje in nožek). Vidim pa, da so se dekleta kar razpisala. Zanimiva tema.
Voščilnica je čudovita. Lepe barve si izbrala, skriti tagec pa je ljubka ideja. :-))
Oseba Helena sporoča …
Maja, hvala za odgovor. Kaj pa si vpisala v ebaya, da ti je vrglo ven iglične ležaje :)?
Oseba Helena sporoča …
No, očitno nas je več, ki imamo težave s Sizzixom :( Tudi pri meni so plošče problem - zdi se mi, da so res bolj trde in je potreben večji pritisk, da gre vse skupaj skozi valje.
Oseba Sapfina (Barbara) sporoča …
Voščilnica je čudovita in ideja z rezanjem okvirčka, ko je vse že sestavljeno, res super! Pa vstavljen tagec ... Luštno, ni kaj. Zelo mi je žal za tvoj strojček, a žal ne znam pomagati ... Držim pa pesti, da ti ga uspe rešiti! ;)
Oseba helena sporoča …
Ah, tale polomija pa ni fajn. Tu ti ne morem nič svetovati, ker nimam takšnih izkušenj. Trkam na les, moj zelenček super dela in z njim, ne s ploščami nimam nobenih težav.Upam, da ti uspe zadevo čim prej rešiti, tako, da bo volk sit in koza cela. Za voščilnico pa si našla krasen navdih in tudi tebi je čudovito uspela.
Oseba Klara sporoča …
Ojoj, res zoprna zadeva. Upam, da ti jo uspe rešiti. Žal, ti ne morem pomagati...sama uporabljam cuttelbug in moram reči, da mi zvesto služi že dobrih 5 let (dobila sem ga iz Amerike). Mogoče je tudi kvaliteta odvisna od različnih proizvajalcev. Kar pa zagotovo drži je, da je tvoja čestitka prekrasna. Všeč mi je naravno bela kombinacija. :)
Oseba Helena sporoča …
Hvala za vašo pripravljenost pomagati! Evo, na tej strani sem našla, kako menjati ležaje: http://www.instructables.com/id/Sizzix-Big-Shot-Bearing-Replacement/?ALLSTEPS
Morda še kateri pride prav.
Le nekje še moram najti in kupiti ležaje.
Oseba Marjeta sporoča …
Res za zjokat.
Na OZ poglej post od Lenchy. Mogoče ti pride kaj prav
http://otokzakladov.com/viewtopic.php?f=82&t=2840&sid=32d3dfe522444ab2dd2b306097d2fb72&p=358239#p358239
Oseba Cvetoči travnik sporoča …
Helena najprej bom pohvalila tvojo voščilnico:)), zelo mi je všeč način postavitve in izreza. Super izgleda.
Glede strojčka pa upam, da ga boš sedaj preko inštrukcij uspela popraviti. Sama imam Joy Trouvaille. Ima neprozorne plošče in je formata A4. Kupila sem ga z velikim navdušenjem, ker so mi ga ponudili tako, kot da je to najboljša zadeva. Jaz pa, popolna nevednica, tako nisem imela pojma kaj kupujem. Potem sem bila kar malo razočarana, ker izgled ni tako lep kot ga ima Sizzix, ampak dela in tudi izgleda, ni hudo občutljiv. Trkam na les in upam, da je res tako. Želim ti, da ti ga uspe spraviti v pogon in seveda z njim še veliko uspešnih objav. En lep pozdrav, Andreja V.
Oseba pisani prsti sporoča …
pozdravljena Helena,

na nemški ebay sem vpisla
2 Stück Nadelhülse / Nadellager HK 081410 / HK081410

to je označba teh ležajev in si jo je fino zapomnit, ker ni zapisana na vseh ležajih.

se splača.

lp, Maja


Oseba Helena sporoča …
Maja, super si! Hvala.
Oseba Hali sporoča …
Prekrasna čestitka... Jaz sme imela lansko leto 2x na popravilu črnega... potem , ko je drugič šel k vragu, sem si kupila novega - turkiznega, saj je bil december, ko se čestitke izdelujejo na veliko :-). Prvič je šel ležaj, vzela sem izrabljenega in v trgovini z ležaji kupila novega... Mož mi je zamenjal...drugič mi je pa šla "palčka" pri ročki. No to so mi poslalai pa iz sizzixa. Tako da sem novega pospravila nazaj v škatlo in dala na čakanje, vrtim še starega. Za plošče sem pa slišala, da kar nekaj pokajo, jaz imam še staro zalogo.
Oseba Tina sporoča …
Helena, jaz žal nimam nobenega nasveta. Na srečo (hitim trkati) mi ne dela težav. Ampak vidim polno nasvetov in se bom vrnila k tebi, če bo kaj zaškripalo. Tvoja voščilnica je pa noro huda. Zelo mi je všeč, kako si vse skombinirala med seboj.
Oseba Andreja sporoča …
JoJ JoJ tole pa ni v redu! Žal nimam nobenega pametnega nasveta. Jaz imam že dobra 4 leta Cuttlebuga in (trkam) mi prav nič ne nagaja :-)) Upam, da čimpreje rešiš zadevo!
Oseba Ne-Ja sporoča …
Čudovita voščilnica, kar se tiče strojčk apa sem tako kot Sonja pri sklapelu in ravnilu.
Oseba Slemi sporoča …
Pozdravljeni!

Se komu doma valja Big Shot, ki bi bil primeren za dele. Rabil bi os na katero pride ročka in en od dveh ležajev v katerem se ta os vrti.

kontakt na: sizzix.strojcek@slemi.si

Hvala!

P.S.: Tisti ki imate težave s tem, da na eni strani bolj pritiska kot na drugi imate verjetno v okvari ležaj valjev. Dokaj enostavna zadeva za popraviti.