Nekaj zlatega, nekaj dragocenega


Tinin in Vladkin majski izziv nosi naslov "Nekaj zlatega". Maj je zame med vsemi meseci najljubši, zlati :). Malce zaradi rojstnega dneva in obletnice poroke. Pa tudi zaradi prvomajskih praznikov in letošnjega kratkega dopustniškega potepanja/kolesarjenja.


Ozadje voščilnice sem imela narejeno že pred nekaj tedni. Na akvarelni papir sem v debelejšem sloju nanesla belo tempero, pomešano s škrobom. Na nekoliko suho podlago sem odtisnila izbočen del plastične embosirne mape. Popolnoma posušeno sem senčila z distresi v rjavih tonih. Po tem packanju je ozadje čakalo in čakalo, dokler ni prišel Tinin izziv. Na tag (Janja, hvala!) sem toplotno embosirala Vladkin napis iz kompleta štampiljk Misli. Dodala sem srček -  izrezan iz smirkovega papirja in ga zlato toplotno embosirala.



En del prvomajskih praznikov sva izkoristila za kolesarski potep po hrvaški Istri.
Začela sva v krasnem in slikovitem Motovunu.


Najin načrt je bil kolesarjenje po Porečanki - Parenzani.


Uresničen je bil le deloma, saj sva na enem odcepu spregledala znak, ki bi naju usmeril na pravo pot. Pa nič hudega. Je bilo tako še bolj zanimivo. In naporno tudi :)

Pot (tista prava) naju je vodila po takšnih lepih cestah in kotičkih.


Vreme je bilo kot naročeno za kolesarjenje. Malo oblačno, malo vetrovno, da so se kolesa hitreje vrtela.


Preostanek potepanja je bil "skok" do obale in kolesarjenje med oljčnimi nasadi in vinogradi. Vmes pa kakšna stara istrska vasica.


Še nekaj morskih utrinkov:





Lep in prijeten dan!

****
Izziv: Ko me inspirira #36 - Zlato



Komentarji

Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
Čudovita je. Ozadje si res prekrasno ustatvarila in tale srček mi je všeč. Pa kako lep je tagec! Polna idej, po lepih počitniških doživetjih :) Tale zadnja fotka z galebom, ki izgleda, kot bi vrečko iz ali v smeti dal, je pa prav svetovna! S kakšnim dobrim eko naslovom je direkt za na razstavo.
Oseba Janja sporoča …
Ozadje voščilnice me je navdušilo. Lepo si jo sestavila, dodala še pikico zlate, ki se lepo ujame s podlago. Krasen kolesarski potep je za vama. Lp
Oseba Andreja sporoča …
Čudovito voščilnico si naredila in se res lepo poigrala z ozadjem! Paše ji zlata :-))
Vajino potepanje pa je zelo slikovito ... krasne fotke.
Oseba Tina Z. sporoča …
čisto očarana nad voščilnico, nad istrskim popotovanjem pa tudi.
Oseba oldpunca sporoča …
Navdušena sem nad voščilnico. Čudovita je. Ozadje je svetovno. Hvala za opis, kako si izdelala ozadje. Me že srbijo prsti. :-) Pa srček iz smirkovega papirja! Vau.!
Hvala za prelepe fotografije in opis vajinega kolesarskega potepanja po Istri. :-)
Oseba Tina sporoča …
Helena, voščilnica je fantastična...kakšno čudovito ozadje si izdelala, to moram nujno sprobati tudi jaz :-))). S fotografijami si mi pa naredila takšne lušte, da bom to pokazala našim takoj, ko zlezejo iz postelje :-).
Oseba Mojca sporoča …
oooo kako lepa voščilnica, ampak tvoje slike so me pa očarale!!! kako so lepe in krasen izlet. lp
Oseba Sapfina (Barbara) sporoča …
Noro lepo ozadje si ustvarila, gotovo enkrat sprobam! Voščilnica je krasna, kolesarski podvig pa je gotovo bil prava hrana za dušo!
Oseba helena sporoča …
Ideja z ozadjem je svetovna, voščilnica s kančkom zlate deluje zelo "nobl". Kolesarski izlet je čudovit, jaz sem se tam vozila tisti vikend pred prvomajskimi prazniki, le da smo začeli v Grožnjanu, v Motovunu pa smo si privoščili pice in pivo. Sicer pa je to res čudovito potepanje in ga priporočam vsakemu, ki ima doma kolo in kanček volje po bicikliranju.
Oseba Vladuška sporoča …
Krasna voščilnica. Svetovno si izdelala to ozadje, tako zanimivo zgleda z vso to teksturo in reliefom. Tag, napis in trak lepo dopolnijo vse skupaj. Lepe fotke so nastale tudi na potepu in tale zadnja res zmaga :) Hvala za skupno ustavrjalno druženje na izzivu.
Oseba Helena sporoča …
Ooo, Helena :) Zanimivo, da sva bili dve Helena pred kratkim na tem kolesarskem potepanju :)
Oseba Renata sporoča …
Smirkov papir, toplotno embosiran, spe nekaj novega. Voščilnica je krasna, imela si tudi nekaj dela, na koncu se ti je to lepo obrestovalo. Lepe slike s kolesarjenja, kar kličejo na plano.
Oseba Simona sporoča …
Noro ozadje - uauuu. Kolesarjenje pa je bilo očitno pravo za polnjene duše. Vsaj z utrinki si nam ga tako približala. Hvala za to.
Oseba Ne-Ja sporoča …
Ozadje je fantastično in zelo lepo paše vkup s tagcem :). Super si preživela praznike v naravi.
Oseba Hali sporoča …
Prekrasna je in fotografije prvomajskega potepanja čudovite!
Oseba Klara sporoča …
Čestitka je zelo lepa. Ampak, če sem iskrena so me tokrat bolj pritegnile krasne fotografije utrinkov iz čudovitega izleta. :)