Sončni žarki


Sončni žarek je pravo ime
za katerega koli otroka.
Sončni žarek, 
ki gre čez nas kot mila in dobra roka.
(T. Pavček)


Ta teden kar krepko čutimo dotike sončnih žarkov. Nič kaj mili niso. In za tiste poklice, ki so vezani na delo na prostem prej nadloga kot blagoslov.
Zame pa je to tisto pravo poletje, ko lahko še dolgo v večer sedim na terasi brez dolgih rokavov in hlač. Skuham preprosto kosilo v senci na prenosni kuhalni plošči. Vsak dan poberem na vrtu kakšen zrel sadež. Poletje, ki me razvaja in ga imam rada. 


Ja, nič se ne pritožujem nad sončnimi žarki. Tako so se me dotaknili, da so pristali kar na dveh voščilnicah. Tokrat so se celo obarvali. Naredila sem jih s Tinino plastično šablono in barvnimi kredami. Žarke sem utrdila z lakom za lase. Misel, najdena na spletu, mi je zelo blizu in ljuba. Vrstice (... Verjamem v ljubezen, tudi ko je na čutim. Verjamem v Boga, čeprav ga ne vidim) so našli zapisane na steni koncentracijskega taborišča. Koliko vere, upanja in ljubezni je moralo biti v tistem, ki je to zapisal. 

****
Šablone: 
- Najlepši par - Sončni žarki
- Mama Elephant - Femme Frame
-  Cottage Cutz - Summertime Fun

***
Izziv:
- Najlepši par - Galerija meseca julija



Komentarji

Oseba Adrijana Knez sporoča …
Helena naredila si prelepo voščilnico - poklon soncu ;)
Tudi sama obožujem poletje.
Pozdravček, Jana
Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
Kako je pisana, poletna, vesela! In te misli so res močne, rojene v najtežjih trenutkuh nosijo toliko vere v sebi. Lepo.
Oseba oldpunca sporoča …
Domislica z barvnimi kredami je svetovna. :-) Super zgledajo raznobarvni sončni žarki. Čudovito poletno voščilnico si ustvarila in ji dodala zelo lepo in misel. Zelo lepa izpeljanka iz originala, ki v sebi nosi ogromno vere in upanja.
Oseba Tina Z. sporoča …
čudovita eksplozija barv ... in misel ti da misliti ...
Oseba Sapfina (Barbara) sporoča …
Čudovita je in ideja s kredami zelo domiselna! Sonček z gumbkom je tako prijazen (bolj kot ta, ki nas zdaj neusmiljeno pregreva) in napis poln optimizma!
Oseba Vladuška sporoča …
Se strinjam z ostalimi, da je tole čudovit poklon soncu in zelo kreativno si uporabila Tinino šablono in ustvarila pisane mavrične žarke. Zelo pozitivna in spodbudna voščilnica. Le uživaj v poletju še naprej.
Oseba Metuljčica sporoča …
Res sem srečnica, prelepa misel, ki jo zna Helena tako lepo izbrati in zapisati, ter sončna voščilnica so mi polepšali praznični julij. Tudi ta čudovita voščilnica je na posebnem mestu v moji ustvarjalnici.
Oseba Tina sporoča …
Helena...kako čudovita objava. Hvala, ker z nami deliš to lepo misel, za katero je nekdo premogel ogromno ljubezni, da jo je v tistih razmerah lahko začutil... Hvala tudi za čudovite mavrične žarke.
Oseba AndrejaM sporoča …
Čudovito su upodobila uvodno misel z barvnimi žarki. Kliknem objavi in vsaj še enkrat preberem in natančno pogledam!
Oseba Andreja sporoča …
Lepo mavrično sonce si naredila in zares sončno voščilnico :-))
Oseba Dusi sporoča …
Vidim, da je pri tebi vse sončno...
Tudi ta voščilnica je nadvse simpatična.
Oseba Janja sporoča …
Kako lepo si uporabila Tinino plastično šablono. Voščilnici sta čudoviti. Lp
Oseba Simona sporoča …
Krasni voščilnici sta nastali.
Oseba Ne-Ja sporoča …
Čudovit poklon soncu! Zelo lepo :).