Sivka in rožice ter akvarelna ozadja


Ob množici vzorčastih papirjev, ki v omari čakajo na boljše čase, so mi še najlepši in uporabni tisti, ki jih naredim sama. Ne gre in ne gre mi kombiniranje papirjev z različnimi vzorci in barvami. Kar občudujem tiste, ki to obvladate in uporabljate na svojih malih mojstrovinah.

Pri teh voščilnicah/zahvalnicah sem preizkušala različne tehnike akvarelnega ozadja.

Za to rjavo ozadje sem na plastično folijo s čopičem nanesla barvo ter čez potapkala akvarelni papir. Tik, preden se je podlaga posušila, sem posula grobo sol. Ko je bilo suho, sem s prsti zrnca odstranila.


Postopek za drugo ozadje je podoben, le da sem vlažno površino tu in tam popivnala z koščkom gobe.


Pri tretjem pa sem barvo nanašala neposredno na vlažen akvarelni papir in pustila, da se razlije po celotni površini.




***
Izziv: Najlepši par - Galerija meseca septembra (štampiljke Sreča čaka nate)

***

Prijazen pozdrav!

Komentarji

Oseba • ♥ Natali ♥ • sporoča …
Te popolnoma razumem, kako je, ko poskušaš uskladiti vzorčne papirje z različnimi motivi in včasih ne gre.
Ta tvoja tehnika deluje pa fenomenalno. Sivka v barvi sivke mi je pa noro všeč ;)
Oseba Tanja E. sporoča …
Lepo si se poigravala z barvami in krasne voščilnice na koncu sestavila. Tudi meni to z že vzorčnimi papirji ne gre, če jih že imam, mi jih je pa škoda uporabiti, škoda predvsem v delu, kjer se skrije za kako drugo plastjo..., ja takle mamo:))), LP:)
Oseba Hali sporoča …
In jaz občudujem vse vas, ki ustvarjate mojstrovine z akvarelnim papirjem. Tako krasno ozadje, sploh vijola mi je ljuba in rožice, tako "vintage" mi delujejo
Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
Te razumem tudi jaz :)) Še ena, ki ne zna uporabit vzorčastega papirja, pa mi je tako všeč pri drugih. Voščilnice, ki si jih naredila so prelepe, tvoja nežnost je neverjetna.
Oseba Vladuška sporoča …
Vska tehnika je po svoje lepo izpadla, še posebej pa mi je v oči padla druga. Glede potiskanega vzorčastega papirja pa sem še ena, ki se postavlaj v vrsto "ne znam ga uporabiti" :)
Oseba moi sporoča …
Super vzorce ustvarjaš in všeč mi je kako jih kombiniraš.
Oseba Renata sporoča …
Lepo si pričarala ozadja. In jih sestavila v voščilnico.
Oseba Tina Z. sporoča …
kakšne krasne tehnike :))), jaz pa o teh nimam pojma, tole s soljo se sliši nekaj inovativnega, zgleda pa tudi fenomenalno.
Oseba oldpunca sporoča …
Se postavljam v vrsto tistih, ki ne znajo uporabljati vzorčastega papirja, občudujejo pa ga pri drugih. :-) Tvoja ozadja so čudovita. Čisto po mojem okusu. Tole s soljo bom poskusila enkrat sprobati, saj je fenomenalno. Pravzaprav so fenomenalne vse tri voščilnice. Odtis sivke mi je zelo všeč.
Oseba Valerija sporoča …
Prekrasno ozadje in res lepe voščilnice so nastale. Najbolj všeč mi je vijolična s sivko.
Lp
Oseba Cvetoči travnik sporoča …
Bodi vesela, da si sama lahko narediš tako čudovita ozadja, to se mi zdi še večje znanje in sposobnost, kot prelagati papirje:) Jaz s tehniko barvanja nisem na TI:( Sem pa svoj čas barvala na svilo in sem prav tako uporabljala sol. Pri tem mi je bilo najbolj všeč to, ker nikoli nisem vedela, kakšni barvni efekti bodo nastali. Tvoje zahvalnice so mi zelo všeč:) LP Andreja V.
Oseba helena sporoča …
Očitno nam je skupni imenovalec - mučenje z barvnimi papirji. Tebi je akvarelna tehnika prav super izpadla na vseh treh voščilnicah. Jap, samo poskusiti je treba, a ne?
Oseba Janja sporoča …
Čudovita ozadja si naredila voščilnicam in jih krasno sestavila. Zelo mi je všeč druga.
Pri meni se vzorčasti papirji še kar prelagajo :). Lp
Oseba Metuljčica sporoča …
O, sivka, meni tako ljuba rožica, da pa ne govorim o čudovitih ozadjih, tole s soljo je treba preizkusiti. Tudi sama nisem mojstrica kombiniranja vzorčnih papirjev.
Oseba Tina sporoča …
Helena, tako zelo so lepe...ti in barve ste res nekakšne `sestre` :-)
Oseba Hiška iz papirja sporoča …
Čudovita akvarelna ozadja si pričarala, tehnike s soljo še nisem preizkusila, izpade pa zelo zanimivo. Nežna ozadja so v sozvočju z nežnimi motivi, ki si jih izbrala.
Oseba Dusi sporoča …
Tale sivka spet tako boža.
Obožujem jo. Lepa je, dišeča, vabi k ustvarjanju.
Izredno usklajena celota z ozadjem in napisom.
Čista fantastika.