Življenje je kakor fotoaparat

Življenje je kakor fotoaparat.
Osredotoči se na tisto, kar je zares pomembno,
ujemi le dobre trenutke.
In če se stvari ne odvijajo tako kot si želiš,
poskusi ponovno.


Fotografija je univerzalna govorica, ki jo razumejo povsod. Pove nam zgodbe brez besed. Popelje nas v spomine, z njo obiščemo kraje, ki jih morda nikoli ne bomo videli. Spremlja nas v različnih življenjskih situacijah. Je spomin prihodnjim rodovom. Zaradi vsega tega je fotografija zelo dragocena. Zato je pomembno, da je lepo narejena. Kar precej pomembnih drobcev v zvezi z dobro fotografijo nam je natrosila Vladka na srečanju ustvarjalk v Ljubljani.


Izogibam se angleškim mislim na voščilnicah in če se le da, uporabim slovenske. Tokrat pa so izrazi takšni, ki bolje zvenijo v angleškem jeziku, saj se nanašajo na funkcije pri fotoaparatu.

Vijugice so narejene v emboss resist tehniki, zato voščilnico "lepim" v februarski izziv pri Vladki in Tini (v navdih jima je bila Martinina pomladna voščilnica). Narejene so na papir za oljno slikanje, zato ozadje daje vtis platna. Na posamezne dele sem nanesla rdeče pikice s paper pen pisalom. Izrez fotoaparata (Die-namics: Cute Cameras) sem dobila pri prijazni ustvarjalni prijateljici.

***
Izziv:
- Ko me inspirira #45 - Emboss resist tehnika

***

Lep pustni torek!





Komentarji

Oseba moi sporoča …
Kako dobra misel in celotna izvedba. Ja, včasih je res težko prevajati in je bolje pustiti original, kjer lahko imajo besede dvojni pomen, ki ga prevod nima.
Krasna voščilnica in super izbira papirja.
Kako strašne maškare (ne smem napisat, da so lušne, da ne bo katera užaljena ;)
Oseba Helena sporoča …
Eh, saj so res luštni :) - nečaka in nečakinje
Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
Aja, ne sme se napisat, da so lušne....meni pa so tako cart, še posebno tamiceni levček je simpatičen. Tole s fotografije se pa kar podpišem pod vse ampak problem je samo eden....treba je imeti malo žilice za fotkanje, ker drugače izpade vse kontra, kot si želiš. Ti jo imaš, se vidi. Tale srček sredi fotoaparta je dobra domislica, barve fantastične , embossing lep, natančen, tako kot so vsi tvoji izdelki...si velik perfekcionist in to zelo cenim pri tebi. Lep pustni dan tudi tebi. čao
Oseba Sapfina (Barbara) sporoča …
Ijoj, kako lepo!Prav vse mi je všeč od embosiranih vijugic, ki objemajo napis, do senčenja in res simpatičnega fotoaparatka z veslikim srcem, ki lepo simbolizira srčnost tvojih izdelkov in fotografij! ;)
Oseba Maja sporoča …
Zelo mi je všeč. Napis je zelo fajn, čeprav ni v slovenščini in bi ga bilo kar potrebno upoštevati.
Oseba Tanja E. sporoča …
Krasna je, z odličnim napisom. Cela izvedba - super. Pa krasne maškarce:)
Oseba Simona sporoča …
Čudovita voščilnica in krasne maškarce!
Oseba Tina sporoča …
Super lepe maškare in krasna voščilnica...zelo lepo si uporabila misel.
Oseba Klara sporoča …
Uau! Napis in vse tako lepo skupaj paše... Res je krasna voščilnica!
Oseba Vladuška sporoča …
Lepa voščilnica opremljena z lepimi besedami. Še kako res je vse to o fotografiji. Embosing krasno pride do izraza in osrednji krog s sporočilom me tudi spominja na objektiv. Všeč pa mi je tudi kako si fotografijo še dodatno združila z besedami, ko si postavila v ozadje fotoaparat kot dodatek. Tvoje fotke so res zmeraj zelo lepe.
Oseba Andreja sporoča …
ooo tvojih 5 nečakov; kako so fletne maškare :-))
Tudi tvoja voščilnica je fletna. Krasno si jo sestavila, všeč mi je tako zapis kot mini fotoaparat.
Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
Tebi bodo pa vso zimo odgnali, kolikor je sploh je letos. Toliko strašnih cukrov straži tvoj vhod :)) Voščilnica mi je pa zelooo všeč. Tudi misel je super in včasih je prav, da jih pustimo v izvirniku, vsak jezik ima kar precej izrazov, ki so super taki kot so.
Oseba Renata sporoča …
Krasna voščilnica, srček na fotoaparatu. Bel embossing in rdeče pikice lepo zaokrožijo misel. Lepo senčenje, lepo izpade tudi fotoaparat v ozadju. Krasna slika in grozno lepe maškare.
Oseba oldpunca sporoča …
Čeprav tudi sama nisem pristaš angleških napisov, pa bi bilo tega res škoda prevajati, saj bi izgubil večino sporočilnosti. :-) Zelo lepo voščilnico si izdelala. Vijugice lušno obkrožajo misel. Tudi barva mi je zelo všeč. Fotografija s fotoaparatom v ozadju pa zažiga. :-)
Maškare so pa strašno lepe. :-))
Oseba Valerija sporoča …
Krasna voščilnica z zelo lepo mislijo. Nič nimam proti angleškim besedilom na voščilnici, vendar moraš vedeti, da jo bo dobil kdo, ki bo napisano razumel.
Oseba Metuljčica sporoča …
Všeč mi je tvoja usklajenost, ki se izraža na voščilnici. Luštkan fotoaparat s srčkom mi je padel v oči in misel se prelepo poda voščilnici. Hvala za pustno fotko, letos sem ga izpustila, a sem pogrešala pustno dogajanje.....
Oseba Janja sporoča …
Čudovita postavitev na voščilnici in odlične fotografije. Lp
Oseba Hali sporoča …
Lepe kombinacije barv si uporabila in napis je enkraten. Res je lepo gledati fotografije in se spominjati trenutkov v preteklosti... Pa za na konec še male maškare, fajn so :-)
Oseba Sonja sporoča …
Čudovita voščilnica na res lepi fotografiji. Potrudila si se :) Tudi sama imam raje misli v materinem jeziku, pa ne gre vedno, enostavno vseh ne moreš prevesti.
Upam, da se spet kdaj vidimo :)