Ljubezen je ranljiva


Zelo me je nagovorila lanska Majina velikonočna voščilnica. Upam, da ni jezna, ker sem jo kopirala in naredila nekaj prazničnih voščilnic.


Objavljam jo danes, ko je sicer materinski dan, pa tudi veliki petek, ko se spominjam Jezusovega trpljenja.


Ljubezen je nekaj lepega, velikega, vendar pa je tudi ranljiva. Zbližujejo nas dobrota, srčnost, veselje, vse tisto, kar je pozitivno. Ko pa pride trpljenje (bolezen, poškodba, osamljenost) v nas ali naše bližnje, pa lahko postane naše srce tudi bolj čuteče in ljubeče. Včasih imajo temni in boleči dnevi večjo povezovalno moč kot dnevi, ko sije sonce in je nebo brez oblačka. Ker sem to že velikokrat doživela, križ ne predstavlja samo trpljenja, ampak predvsem ljubezen, ki se daje, prinaša bližino in toplino.
Zato je srce na križu iz toplega in mehkega filca.


***
Izziv:

***


Topel in ljubeč dan!

Komentarji

Oseba helena sporoča …
No, pa mi je končno uspelo. Že dolgo ne morem priti do tvojih objav, da bi jih komentirala, računalnik mi javlja, da blog ne obstaja. Vidiš, kako se laže. Sedaj sem poskusila po "drugem kanalu" in mi je uspelo.
Za vse tvoje praznične voščilnice velja, da so izredno lepe in prikupne, še posebej te zadnje in tisti pisani, barvani pirhi so mi zeloooo všeč. Pa lepe praznike želim!
Oseba Hiška iz papirja sporoča …
Draga Helena, le kako bi bila lahko jezna, nasprotno - zelo sem počaščena, če so moji izdelki navdih za druge ustvarjalke. Vsaka doda nekaj svojega na končni izdelek, in serija tvojih velikonočnih voščilnic z žarki je čudovita, tako kot tvoj zapis - hvala ti ♥ Veliko prazničnih voščilnic si naredila, še posebej so mi všeč veliki pirhi z novo Tinino rožico, prelepi so.
Želim ti lepe, doživete praznike in vse dobro, Maja
Oseba Anja Ž. sporoča …
Zelo lepe in tople barve si izbrala in nastale so krasne velikonočne voščilnice. Lepe praznike ti želim
Oseba Martina sporoča …
Čudovite voščilnice. In s kako čudovitimi besedami si jih pospremila. Priznam, da sem si tvojo misel o ljubezni in križu prav prepisala. Tako resnično, tako čutno, tako srčno. Hvala za to. Všeč mi je tudi simbolika, tisto s srčkom iz filca je super.
Oseba Janja sporoča …
O kako so lepe.
Vesele velikonočne praznike ti želim.
Oseba iris-irena sporoča …
Čudovite so in cvetlični pirh tudi. Helena, lepe praznike,
lp
Oseba Tanja E. sporoča …
ooooo, kako so lepe, prav dobro sem jih morala pogledati. In končno sem spet lahko prišla na tvoj blog, je tudi meni računalnik "govoril", da ne obstaja. Zelooo lepo, lepe praznike, LP:)
Oseba Helena sporoča …
Drage moje, hvala za tople besede...
Pojma nimam, kaj bi bilo narobe z blogom? Bom preverila v nastavitvah, če sem kje kaj spreminjala. Hvala, ker sta mi to napisali.
Pozdravček.
Oseba Valerija sporoča …
Kako lepe voščilnice, take čisto prave velikonočne. Saj v bistvu je to simbol velike noči in ne roza zajčki, ki kukajo iz jajčk. Zelo mi je všeč tudi globok zapis, ki še kako drži.
Vesele in povezovalne praznike tebi in vsem tvojim.
Lp
Oseba Kristina sporoča …
Čudovite voščilnice, tako kot tiste iz prejšnje objave. Naj ti Velika noč prinese globoko veselje in mir. Lepo praznovanje tebi in vsem tvojim.
Oseba Damjana sporoča …
Zelo lepo zapisano. Voščilnice so res čudovite in idejo si črpala od prave osebe - ki tudi sama daje ogromno topline. Želim ti lepe in mirne velikonočne praznike.
Oseba oldpunca sporoča …
Zelo lep zapis. Voščilnice pa so čudovite. Všeč mi je križ s srčkom in vsa simbolika, ki si jo združila na voščilnici.
Lepe in mirne praznike ti želim.
Oseba Vladuška sporoča …
Tudi tvoja verzija voščilnic je čudovita in tako sporočilna. Zelo lepo.
Oseba Dusi sporoča …
Lepo si ustvarjala in lep zapis pripravila.
Super si!
Oseba moi sporoča …
Krasno serijo si naredila in super ideja s srcem na križu.
Oseba Andreja sporoča …
Zelo všečne :-))
Oseba Tina sporoča …
Kako zelo lepo je posijalo sonce...čudovite so!