Praznično


Zame in za marsikoga največji praznik, si zasluži malo daljšo objavo. Dogajanja je toliko, da težko vse strnem v nekaj vrstic in par fotografij.

Z dekoracijo doma se letos nisem toliko trudila kot ostala leta. Nastal je le ta šopek. Na ozelenele vrbove veje sem obesila plastična jajčka, pobarvana z marelično akrilno barvo in okrašena z belimi cvetovi in metulji (dobijo se na traku v kakšni šiviljski trgovini - moji okraski so iz Zlate nitke v Mariboru).



Najina velikonočna košarica je bila precej majhna. Bolj primerna za kakšno otroško roko, ki bi košarico nesla k blagoslovu :) Meni je praktična, ker ni pretežka in nerodna za nošenje. Zraven vseh jedi, ki spadajo vanjo, sem  "položila" še vse tiste, ki so v ozadju teh jedi. Od poljedelca, živinorejca, mlinarja, do strojnikov, inženirjev, biologov ...  Ne pozabim tudi na vse nas, ki bomo jedli te dobrote. Naj se blagoslov prenese na vse.


Že tradicionalno so pirhi rdeči kot kapljice krvi in znamenje ljubezni. Le da sem jih tokrat skuhala v gemaju (vrsta vina), da so dobili kristalčke in jih nato za trenutek povaljala v rdeči barvi. Tako so na njih vidni drobni kristalčki, ki se na svetlobi krasno zasvetijo.




Za manjše in malo večje otroke sem naredila velikonočne "košarice" s skromnimi sladkimi dobrotami. Tinina košarica mi ni dala miru :) Preprosta in zanimiva za izdelavo. Preden sem se lotila izrezovanja, sem papir poštempljala s Tininimi rožicami, ki so sicer namenjene pirhom.



Za ostale košarice sem dobila idejo tukaj. Tudi pri teh sem uporabila izdelke Najlepšega para (za rob in izrez: šabloni Zaokroženi borduri in Mini embalaža).



Še zadnje velikonočne voščilnice:






Voščila (božična in velikonočna) v voščilnicah že nekaj let napišem na roko na list A4 formata in potem ustrezno pomanjšam s fotokopiranjem. Priznam, da sem preveč lena, da bi vse pisala ročno. Le podpiševa se. Papir z akvarelnimi rožami sem našla na spletu.



Za konec te veeelikeee objave le še dve darili. Klekljan srček sem dobila na srečanju "Otočank" v Ljubljani v izmenjavi mačka v žaklju. Srce sem dala v svoj okvir, ki paše na steno jedilnice. Dobljenega, na katerem je bilo otoško ime ustvarjalke, sem nekje založila in tako pozabila, katera otočanka je naredila to mini veliko mojstrovino :(



Fantastičen obesek je izpod rok ustvarjalke Kristine. Draga Kristina, ogrlica je že bila nošena in je požela iskrene pohvale! :) Hvala še tukaj!



***
Izziv:


***

Veselo, ljubečo in hvaležno veliko noč!


Komentarji

Oseba Damjana sporoča …
Tole je pa res bogata objava. Vse kar si naredila je dih jemajoče in res čudovito. Lepe pranike ti želim in predvsem miru.
Oseba Martina sporoča …
Draga Helena, kako čudovito. Vse po vrsti. Dekoracija, košarica, pap pirhi so fantastični. Mini embalaža tako ljubka, da jo bom sigurno kdaj prekopirala :), ob voščilnicah pa sem ostala brez besed. Všeč mi je, ker ti uspe narediti tako nežne in hkrati tako zgovorne in polne simbolike. Glede besedila v voščilnici ne bi govorila ravno o lenobi, napisati vsako voščilnico s tako čudovito pisavo, res ni mačji kašelj. Hvala za čudovito praznično objavo - prav nič (pre)dolgo :)
Oseba oldpunca sporoča …
Iz tvoje objave je čutiti, da ti Velikonočni prazniki res veliko pomenijo. Všeč mi je tvoja preprosta dekoracija. Košarice so zelo lepe in nežne, voščilnice pa dih jemajoče. S pisavo si me pa popolnoma navdušila. Pisava je sanjska in prav vsak (pa četudi kopiran) izvod je unikat. :-)
Kristinina ogrlica je čudovita. Tudi jaz sem ponosna lastnica ene njenih lepotičk. :-)
Oseba Maja sporoča …
Všeč mi je tvoja dekoracija, pripravila si lepa darilca in voščilnice, prav tako pa mi je zelo všeč barva tvojih pirhov.
Oseba Zvonka sporoča …
Prav vse kar si nam pokazala je čudovito, izdelano prelepo in tvoja pisava je nekaj posebnega. Tudi tvoje košarice so mi zelo všeč.
Oseba Metuljčica sporoča …
Prav uživala sem ob vseh tvojih velikonočnih objavah. Izdelala si prelepo dekoracijo, škatlice, se potrudila z voščilnica, tudi sama sem lastnica ene prečudovite in to modre, hvala ti.
Oseba Sapfina (Barbara) sporoča …
Kakšni prelepi izdelki so nanizani v tejle objavi! Prav z veseljem sem se sprehodila skoznjo! Pirhi so pa prekrasni in ne vem, če ne bom sprobala tega recepta v prihodnjem letu ;)
Oseba Valerija sporoča …
Čudoviti izdelki, prav vsi, od dekoracije do voščilnic. In super ideja za barvanje pirhov v gemaju in potem še v barvi.
Oseba A. sporoča …
O, krasni izdelki!
Glede na to, da mi gre vsako leto bolj za nohte s časom za pisanje vošcilnic, si bom tole z enim lepo izpisanim voščilom in nato razmnoženim še posebej skrbno zapomnila ;)

Pa naj vesela aleluja odmeva-ne le v velikonočnem času, ampak sleherni dan v Tvojem življenju :)
Razlog za upanje in veselje imamo :)
Oseba Vladuška sporoča …
Wow, koliko lepega si ustvarila tako in drugače. Zelo pridna si bila in vidi se, da delaš te stvari še posebej z žarom. Tudi tvoja kožarica in pirhi so čudoviti. Darilca pa prav tako.
Oseba Janja sporoča …
Lepo si okrasila dom in z lepimi košaricami obdarila otroke. Tudi te voščilnice so zelo lepe. Lp
Oseba ana sporoča …
Čudoviti pirhi!!
Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
Ojoj, saj ne vem kje naj začnem. Vse je tako krasno. Ročaj košarice mi je padel v oči, narejen okvir za čipko je fenomenalen, napis ....ja seveda je ročno narejen, pa čeprav samo eden, to še daleč ni lenoba ampak iznajdljivost. Punca, za tole objavo in vse izdelke se ti klanjam in res se že na daleč vidi, da si delala z dušo in užitkom. Kristini pa vse čestitke za tako krasen nakit. Praznike si pa sigurno preživela zelo lepo in to ti privoščim iz srca. čao
Oseba Dusi sporoča …
Kakšna bogata objava, pa toliko dobrot in čudovite fotografije
Super si!
Mene se še posebaj pritegnili rdeči pirhi obarvani z vinom. Bo treba sprobat. Se že veselim nakupovanja in potem degustiranja barvila ;)
Prav tako so mi v oči padle tvoje izvedbe mini škatlic...
Ma, prav vse je super!
Oseba Tina Z. sporoča …
o, kako krasna objava, vse tako lepo in posebno - pirhi, škatlica, košarica z zanimivim ročajem, nežne voščilnice ...
Oseba moi sporoča …
Krasna objava s prekrasnimi izdelki.
Naj se ti tukaj zahvalim za čudovito voščilnico.
Oseba Andreja sporoča …
Lepa praznična objava :-)) Krasne škatlice in voščilnice ter pisani pirhki.
Oseba Tina sporoča …
Helena, kako srčna je tvoja objava...prav iz vsakega izdelka in okraska veje veliko ljubezni.