Božična zvezda in postopek


Pozdravljene.
Danes malo daljša objava (no, je tudi prejšnja bila :)). Letos imam vsaj dve najljubši štampiljki za izdelovanje božičnih voščilnic. Poleg zimske koče je to štampiljka božične zvezde.


Kupila sem jo v Rayherju (ni več na zalogi), sicer pa jo imajo tukaj.



Velikost motiva kar kliče po akvarelnem barvanju.



Zato v tej objavi postopek barvanja na moj način v fotografiji in besedi.

Akvarelni papir (Radeče Muflon) z bolj grobo strukturo sem prilepila z maskirnim trakom na debelo lepenko, da se med barvanjem ne zvija.



Že prej sem štampiljko odtisnila na navaden papir in motiv izrezala, ga položila na akvarelni papir in s svinčnikom obrisala.



Sledi navlažitev papirja po vsej površini zunaj odtisa. Nič hudega, če gre malo vode na obrisan motiv.
Z akvareli pobarvamo ozadje.



Počakamo, da se papir posuši in nato odtisnemo štampiljko z barvno blazinico.




 Pri barvanju sem vsak listek posebej zmočila in pobarvala z akvarelnimi barvicami. Pazimo, da ne barvamo sosednjih cvetnih listov, preden se ta popolnoma posuši. Sama si pomagam tudi z grelno pištolo oz. barvam listke izmenično (recimo najprej tistega najbolj spodaj, nato onega bolj zgoraj ...)


Če se nam zdi, da je barva premalo intenzivna, lahko po končanem akvarelnem barvanju posamezne dele poudarimo s svinčnik barvico.


Sedaj nas čaka samo še sestavljanje voščilnic. Ker je štampiljka velika, z dodatki nisem komplicirala in sem motiv le izrezala s šablonami Najlepšega para (kvadrati in pravokotniki s šivi) ter nalepila na osnovo.

Pa še preostanek voščilnic z božično zvezdo:

 

Nekatere odtise sem naredila z distress blazinico Tea dye, da jih skoraj ni bilo videti. Na koncu sem obris naredila s tankim črnim flomastrom.




Poizkusila sem tudi beli embosing in barvanje z akvareli. Vendar so mi zgornje lepše :)


Uh, upam, da ste se prebile do konca :) Iskrena hvala vsem in vedno za vse lepe in dobre besede v komentarjih!

***
Izziv:
- Metuljčica ustvarja: ključna beseda Božična zvezda

***

Prijeten dan!

Komentarji

Oseba MOJCA BOŽIČ sporoča …
Z užitkom sem se "prebijala" skozi tvoje packanje. Čudovite so in na začetku sem si res mislila, zakaj ne embosiraš vse skupaj, pa se ti barva ne bo prelivala čez črto, ampak imaš prav, res so odtisnjene veliko lepše, pa še črn svinčnik lepše poudari vse skupaj...no tule pa lahko nastane problem...pri črnem svinčniku moraš imeti oster vid in kar je še bolj pomembno... roka se ne sme tresti. Drugače pa...serija je prekrasna.
Oseba Maja sporoča …
Ta štampiljka mi je zelo všeč in vse si tako lepo pobarvala ter jih sestavila v čudovite voščilnice.
Hvala tudi za prikaz, kako se lotiš barvanja.
Oseba Metuljčica sporoča …
Kako čudovite voščilnice z božično zvezdo, ki bo naslednji teden ključna beseda v mojem veselodecemberskem izzivu, tako da je ne pozabi prijaviti. Naravnost fantastične so vse po vrsti, prava mojstrica akvarelne tehnike si. Mislim da bom šla danes po eno božično zvezdico, takšne "lušte" si mi naredila. Hvala za res dober prikaz tvoje tehnike.
Oseba Vladka sporoča …
Všeč mi je štampiljka s katero so nastale čudovite voščilnice. Bom uporabila tvoj postopek na svojih voščilnicah v prihodnje ;)
Oseba helena sporoča …
Čudovite so in tale akvarelna tehnika ti prav leži. Serije, ti gredo od rok kot po tekočem traku in škatla za pošiljanje bo kaj hitro polna.
Oseba Čarobna hišica sporoča …
Oooo to je pa res faj objava ... saj me je vedno zanimala tvoja tehnika barvanja ... in HVALA ker si jo delila z nami ... O končnih izdelkih pa samo en velik moj poklon ...
Oseba moi sporoča …
Krasne so in veliko dela je vloženega (pa potrpežljivosti in natančnosti tudi).
Oseba Vladuška sporoča …
Hvala za prikaz postopka in prav vse kombinacije so mi zelo všeč. Krasno si jih pobarvala in štampiljka je res lepa.
Oseba Hali sporoča …
Hvala ti za opis postopka... kako lepo se barve prelivajo... prelepe so vse!
Oseba Nataša Š. sporoča …
Krasne so Helena, lepo je videti tak izbor barv na kupu. Mislim, da se bom tudi jaz lotila kakšne take akvarelne, si me navdušila! Pa zelo lepo štampiljko zvezde imaš. Hvala za super prikaz postopka, lp
Oseba Janja sporoča …
Krasne voščilnice z božično zvezdo. Z zanimanjem sem sledila postopku, ki si ga lepo prikazala v sliki in besedi. Pridna. Lp
Oseba Unknown sporoča …
Se ni težko "prebiti", ker je tako lepo. Akvareli vedno znova očarajo, sploh če jih nekdo obvlada tako kot ti. Če ne bi ravno selila studia (beri - ves material je v razsulu malo tu malo tam), bi takoj poiskala svoje in poskusila.
Čudovite so!!!
Oseba Tina Z. sporoča …
hvala za super prikaz barvanja in fantastično serijo, paša za oči.
Oseba Goga sporoča …
Ufff, tole je pa temeljit opis izdelave in že med branjem sem mozgala, če se kje ne skriva kakšna štampiljka, katero bi lahko uporabila na takšen način. Bo treba malo pobrskati po škatlah. Tale tvoja zvezda je res fantastična in čisto v vseh barvah fajn pride.
Lp Lili
Oseba iris-irena sporoča …
Helena, hvala za krasen prikaz in še lepšo izdelavo vošilnic.
Prečudovite - ena lepša od druge.
lp
Oseba Anonimni sporoča …
Hvala za malo šolo ustvarjanja :-) Zelo nazorno in v veliko pomoč. Modra je pa tista, ki mi je najljubša - tako drugačna, netradicionalna, posebna. Lep zaključek vikenda, Majda
Oseba N-Eva sporoča …
wauuuu... to pa je res prelepa serija čudovito pobarvanih božičnih zvezd. Prejemniki jo bodo sigurno dali v okvir....
Oseba AndrejaM sporoča …
Lepa serija! Hvala, ker si opisala postopek.
Oseba ArtMBR sporoča …
Tudi jaz se bom poskusila z akvarelom in se učila pri tebi.
Oseba Marjeta sporoča …
Če mene vprašaš je ena lepša od druge. Ne vem za katero bi se odločila. Vsekakor pa si bila zelo pridna, da si naredila vsa ta daril. Jaz sem žal letos s časom zelo na tesnem. Pa kaj! Saj po novem letu boljše bo pravi Tomaž D. in jaz mu verjamem. Vse najlepše v letu ki prihaja in obilo sreče in zadovoljstva v krogu najbližjih ti želi

Marjeta