Voščilnice za zakramente in še kaj

Maj je po župnijah v znamenju različnih verskih slovesnostih, predvsem tistih, ki so povezani s prejetjem nekaterih zakramentov. Zato bom združila voščilnice in vabila, nastala za te priložnosti.

Začenjam pri krstu, prvem prejetem zakramentu. Ponavadi uporabljam motive, ki imajo simbolno vrednost in so povezani z določenim zakramentom. Angel sicer ni prav posebej omenjen v zvezi s krstom. Če pa verjamemo in razumemo poslanstvo angela kot Božjega poslanca, ki nam je poslan kot varuh in sopotnik, pa je primeren motiv za krstno voščilnico.



Sveča je v krščanstvu postala znamenje vstalega Jezusa. Zato ob krstnem kamnu stoji velikonočna sveča, ki je med krstom prižgana. Ob njej starši prižgejo otrokovo krstno svečo. S tem brez besed povedo, da verujejo, da otrokovo življenje prihaja od Boga, da je Božji dar in da otrok prejme luč vere in upanja.


Od sredine maja naprej se ponavadi zvrstijo slovesnosti prvega svetega obhajila oz. prejem zakramenta sv. evharistije, z glavnima simboloma hostije in keliha, ki predstavljata Jezusa, ki je vedno s krščencem, ga vodi na vseh poteh njegovega življenja.


Po veliki noči in vse tja do junija (ponekod pa v jeseni) so slovesnosti sv. birme. Delovanje Svetega Duha (simbol goloba) je osrednja tema tega zakramenta. Prinaša sedmere darove, ki v birmancu utrjujejo duhovno življenje.





Po ustvarjalnih (čestitkarskih) blogih in FB opažam, da nas je kar nekaj "okuženih" z barvanjem s suhimi barvicami. Začelo se je pri Vladki, ki je virus uspešno prenesla na druge :) Spodaj je nekaj mojih prvih poizkusov na različnih papirjih. Barvala sem s Faber-Castell Polychromos in Derwent Coloursoft barvicami.


Prijeten teden - naj bo s soncem obsijan!

***
Pripomočki:
- Najlepši par: Kvadrati s šivi, Pravokotniki s šivi, Valoviti pravokotniki s šivi, Krogi s šivi, Foto dekoracija, Kreativni krogi, Goloba, Sveta birma, Okrasimo s cvetjem, Kelih, Drevo in Pomladni venček (T. B. za Rayher)
- MFT: Blueprints 31
- Scrapping Cottage: Angel Girl&Boy
 - Memory Box: Tall taper candle

***
Izziv:
- Najlepši par: galerija meseca maja

Komentarji

Oseba helena sporoča …
Z lepim zapisom in še lepšimi voščilnicami si obeležila zakramente. Vse po vrsti so lepe in zelo nežne. Tudi barvanje s suhimi barvicami ti gre prav dobro od rok.
Oseba Klara sporoča …
Same čudovite voščilnice! Sploh krstna s svečko je zelooo lepa, že zaradi drugačnega motiva...
Oseba Sapfina (Barbara) sporoča …
Joooj, kako so lepe prav vse po vrsti!!
Oseba Glenna's craft sporoča …
Od prve do zadnje, vse so enkratne. Tista krstna s svečo je preprosto čudovita!
Oseba Valerija sporoča …
Vse so čudovite in krasno barvanje.
Lp
Oseba Metuljčica sporoča …
Kadar sem v kakšni dilemi glede verskih voščil, se vedno obrnem nate, ker si res izvirna s svojimi voščilnicami. Vse, od prve do zadnje so prekrasne. Z barvanjem pa si me že mnogokrat navdušila in tudi tokrat ti je več kot uspelo.
Oseba Marija sporoča …
Helena, voščilnice za zakramente so vse po vrsti čudovite. Zelo lepo si razložila pomen in simboliko, katera je tudi meni zelo pomembna. Še posebno všeč mi je izrez krstne sveče. Je to šablona? Katera?
Glede barvanja pa... joj pa ja ne bom še morala kupit barvice. Tvoje barvanje je čudovito.
Oseba Majda sporoča …
Draga Helena - najprej hvala za popotovanje skozi zakramente in takoj za tem hvala za pravo pašo za oči in dušo! Tvoja galerija je tako zelo očarljiva in topla, zaključek s pobarvano mojstrovino pa tako ljubek!
Resnično sem uživala med sprehodom skozi tvojo objavo!
Lepo, lepo bodi, Majda
Oseba Ne-Ja sporoča …
OK še kar ne morem zapreti ust in se nehati sliniti najprej nad zakramentnimi voščilnicami in potem na d barvanjem -FENOMENALNO vse po vrsti :)
Oseba Anja Ž. sporoča …
Vse po vrsti so čudovite. Super postavitve in barve kombinacije.
Oseba Vladuška sporoča …
Zelo lepo si nas popeljala skozi zakramente tako z opisom simbolov, kot s čudovitimi izdelki. Me veseli, da sem tudi tebe okužila z barvanjem in dobro ti gre od rok. Edino kar bi jaz še naredila je to, da bi dodala še nekaj plasti z barvicami in tako pogladila izgled pobarvanih delov.
Oseba Hali sporoča …
Prekrasne so, vse po vrsti, morda mi boš v inspiracijo pri mojih naslednjih projektih povezanih z zakramenti :-)
Oseba Valentina B sporoča …
Tako lepo si nas popeljala v praznični mesec maj in s svojimi prekrasnimi voščilnicami marsikomu polepšala praznik. Meni je še posebej v oči padla s kelihom, tako nežna in polna topline. Barvanje nas je pa kar osvojilo in zasvojilo. Pri motivih sem pa opazila čudovito deklico z regratovo lučko ilustratorke Phyllis Harris. Čudovito si jo pobarvala, nisem pa vedela, da so tudi štampiljke. Dobro je vedeti in imeti sokolje oko :)