Ob pomembnih dogodkih

Mesec maj in začetek junija je po župnijah vedno živahno. V tem času so običajno slovesnosti prvega svetega obhajila in birme, pa tudi veliko krstov in cerkvenih porok. Zato je moje ustvarjanje večinoma povezano s temi, za kristjane, pomembnimi dogodki.

Primerno je začeti s svetim krstom, ki je (v nas) prižgal krščansko življenje. Je prvi zakrament, ki predstavlja vrata, skozi katera more vstopiti Jezus.




Kot tretji zakrament (če preskočim sveto spoved, za katero ni v navadi, da bi izdelovali kakšne voščilnice), ki ga kristjani prejmemo je sveto obhajilo (ker se to zgodi pri maši/evharistiji, je tako tudi poimenovan). Prvo obhajilo je predvsem praznik, v katerem obhajamo Jezusa, ki vedno želi biti ob nas.







Ponavadi v osmem oz. devetem razredu pri sveti birmi prejmemo darove Svetega Duha. Prejmemo zato, da lahko dajemo naprej. Naša duša ni skladišče, kjer bi bili na varnem. Sveti Duh je tisti, ki nas usmeri od "jaza" k drugemu.


(Za Ko me inspirira #73 - Akvarelno ozadje)



Na koncu še sveti zakon, ki je "dolgo potovanje", saj naj bi trajalo vse življenje. Zato zakonci vedo/vemo, da potrebujemo Božjo pomoč, da bi sprejemali drug drugega dan za dnem, si znali odpuščati in odkrivati lepoto tega, da smo skupaj in da se vzajemno podpiramo na poti življenja.


Lep preostanek petka in prijeten vikend!

***
Pripomočki:
- Najlepši par: Kvadrati s šivi, Krogi s šivi, Pravokotniki s šivi,  Voščila na vrvici, Hvala 2, Plastična šablona Čestitke in Hvala, Kreativni ovali, Vesela pošta, Sveta birma, Goloba
- Cheery Lynn: French Pastry
- Spellbinders: Floral Ovals, Beaded Ovals, Crosses Two
- Scrapping Cottage: Christmas Angel
- Mo's digital pencils: First Communion girl

***
Izziv:
Ko me inspirira #73 - Akvarelno ozadje
Galerija Najlepšega para - mesec junij

***


Komentarji

Oseba Valerija sporoča …
Zelo lepe in nežne. Zadnja je pa čisto nekaj posebnega. Zelo všeč!
Oseba oldpunca sporoča …
Čisto vse so zelo lepe. Vsaka zase mala umetnina. Zadnja je tudi mene najbolj navdušila. Čisto posebna je. :-) Tudi tvoj zapis mi je všeč.
Oseba Hali sporoča …
Helena, prekrasne so , vse. Sploh ta z akvarelnim ozadjem me je pritegnila, morda zaradi čisto posebne zelene barve. Zelo všečno!
Oseba Glenna's craft sporoča …
Od prve do zadnje preprosto ČUDOVITE!!
Oseba Andreja sporoča …
ooo Helena, kako čudovite voščilnice si naredila :-)) Krasno si jih sestavila in vse naredila tako zelooo nežne. Res lepo!
Oseba Ne-Ja sporoča …
Helena, voščilnice za zakramente si čudovito opremila z razlago. So posebno osebne in dodelane v nulo. Birmanska v zeleni in poročna pa sta razred zase - fantastično :)
Oseba Tina sporoča …
Helena, kako lepe so vse...a način kako si ob rob nanesla akvarele me je čisto sezula...tako zelo lepo izpade, da bom zagotovo poskusila. Hvala, ker si se nama pridružila.
Oseba Vladuška sporoča …
Čudovot kup krasnih voščilnic, ki si jih lepo pospremila z besedami. Mi je pa pri pregledu še posebej padla v oči prav ta za birmo. Ta delno obarvan papir tako krasno postavi v ospredje okvir z golobom in napisom. Zelo lepo in hvala, da si se nama tudi tokrat pridružila.
Oseba Goga sporoča …
Kakšne čudovite voščilnice za vse zakramente po vrsti. Druga za obhajilo mi je še posebaj všeč, saj tega motiva še nisem nikjer zasledila, Lahko vprašam kje....
Pa hvala za res izčrpno razlago, zame, ki sem ateist zelo rada in tudi pogosto pa izdelujem takšne voščilnice, so takšne razlage zlata vredne.

Pozdravček
Oseba Helena sporoča …
Goga, motiv je digitalna štampiljka. Je napisano pri spisku pripomočkov. 😉
Oseba Renata sporoča …
Zelo lepe vse po vrsti. Nežne, elegantne. Tudi mene je navdušilo zeleno akvarelno ozadje. Nekaj posebnega je tudi poročna voščilnica. Srci lepo "bijeta" v krasni Tinini Kuverti. Lep zapis za vsak del življenskega ciklusa.