MŠPU - 1. teden

Dober mesec za osnovnošolci in en teden za študenti sedemo v šolske klopi tudi me iz Male šole prazničnega ustvarjanja. Pod skrbno pripravljenimi navodili sledimo Tini in Vladki.

1. ura - Letterpress oz. visoki tisk

Med prikazanimi voščilnicami, me je najbolj pritegnila zadnja v roza barvi. Sama pa sem se lotila dveh v modri, ki se že malce nagiba v turkizno barvo. Tina me je navdušila z delux izvedbo letterpress pripomočka. Yupo papirja nimam, zato sem za zadnjo plast uporabila zelo debel paus papir, ki se da lepo očistiti.






2. ura - Leseno ozadje

Zelo preprosto in hitro narejeno ozadje v videzu lesa. Tina, hvala za to idejo, ki bo prišla velikokrat v poštev pri izdelavi čestitk. V predstavitvenem videu Tina za strukturo uporabi prav posebno ščetko. Ker je ne premorem, sem vzela kar filter za akvarije, ki ga sicer uporabljam pri izdelavi nakita iz "fimo" mase (delček se vidi v spodnjem levem kotu).




Tako, nalogi za prvi teden sta odkljukani, v ustvarjalnem kotičku pa že nastajajo nove voščilnice za domačo nalogo s tretje učne ure.

Prijeten dan in lep teden!

***
Pripomočki:
- Najlepši par: Srnica, Velika snežinka, Dve mali pentlji, Voščila za vse priložnosti, Pravokotniki s šivi

***
Izziv:
- Mala šola prazničnega ustvarjanja
- Galerija meseca oktobra
- Pomladne novosti

Komentarji

Oseba Klara sporoča …
Si pridna učenka:)! Snežinki sta krasni, ampak lesena pa zmaga! Čudovita je... On ravno prav rdečih dodatkov...
Oseba Vladuška sporoča …
Čudovito si opravila domačo nalogo. Snežinki sta čudoviti in tvoje leseno ozadje originalno in zelo lepo dopolnjeno z napisom in nekaj cvetja ter zelenja.
Oseba Ne-Ja sporoča …
Helena všeč mi je nabor barv pri snežinkah - super si kombinirala tehniko in odtenke modre. kar pa se tiče lesenega ozadja - WAW, vitnage look dosežen z minimalističnimi elementi, kapo dol :).
Oseba oldpunca sporoča …
Čudovita objava. Navdušena sem nad tvojo modro snežinko. Čudovito si izdelala visoki tisk. Nad lesenimi deskami in čudovito praznično voščilnico sem pa tako navdušena, da je ne morem nehati gledati. Krasno si se znašla z gobico od filtra. Že vidim, kako jo bom izmaknila naši želvi. :-) Res fantastičen efekt.
Oseba Ustvarjalni utrinki Tamara P. sporoča …
Kako lepa objava Helena. Čudovita snežinka.
Pozdravček Tamara
Oseba Danica sporoča …
Zelo dobro opravljeni domači nalogi. Modra snežinka je kot iz ledenega kraljestva.
Leseno ozadje...fantastično dopolnjeno z ravno prav dodatki.
Oseba Valerija sporoča …
Čudovite barve na snežinkah in fantastično izdelano leseno ozadje. Perfektno!
Oseba Tina sporoča …
Helena, kako zelo sta lepi...modra snežinka je v tako lepem odtenku in aranžma na lesu mi je čudovit...pa struktura tudi!!!
Oseba moi sporoča …
Odlično opravljeni obe nalogi.
Oseba Hali sporoča …
Kako krasne snežinke, ampak ta z lesom je pa moja favoritka...čudovito!