petek, 29. januar 2010

Mečkanje, trganje, lomljenje

Vse to je na spodnji čestitki Sarah Kay s kužkom.
Do 33. leta sem živela na srednje veliki kmetiji. Obdana z živalmi, ki nanjo sodijo. Le pes je manjkal. Sicer smo ga imeli kratek čas, vendar se je rad podil za kokošmi. Tu in tam smo bili zato prikrajšani za kakšno jajce in kokošjo juho. Psa na verigi pa nismo želeli.

Ozadje čestitke je nastalo po Leninih navodilih. Preprosto in meni zelo zanimivo. Odtis ima videz zlomljenega stekla. Idejo sem dobila pri Rachel na Whiff of Joy Tutorials and Inspiration. Čestitka je v rjavo-modro-beli kombinaciji in lahko sodeluje pri Everybody Art.
V poštnem nabiralniku me je danes čakalo prijetno presenečenje: odtisi in tale čudovita čestitka. Lili, hvala!sreda, 27. januar 2010

Ustvarjalni kotički

Crafty Storage je blog, ob katerem se mi poveča srčni utrip, pritisk naraste, oči izbulijo ...

Nekaj fotk:

- Pinki pri Robyn


Vijolična pri Yvette:


- Sue ima rada rdečo:


Maria se najbolje počuti v belem:
In še in še ... Pri meni zmaga zadnji kotiček :)

torek, 26. januar 2010

Še ena

za zaljubljene, ljubeče, ljubljene ...

P. S. Prejšnjo objavo s to čestitko sem morala odstraniti, ker je prišlo do napake (ne vem, kaj je bilo) in se mi je Firefox po nekaj minutah sesul :( Upam, da bo sedaj v redu. Mogoče je bil kriv dodan videoposnetek? Zato ga zdaj ni.

nedelja, 24. januar 2010

Prijetna in sladkobna

Zadnja čestitka je bila v bolj močnih, temnih barvah. Tokrat sem se odločila za nežnejše, pastelne tone. Včasih za barvno kombinacijo pobrskam po izzivih. Največkrat si kar sama zamislim, v kakšne barve bo čestitka "oblečena". Dokler sem imela revščino pri izbiri papirjev, sem si najprej izbrala barve papirja in šele potem pobarvala motiv.
Tu in tam odprem knjigo Barvne sheme (Tehniška založba Slovenije) in uporabim predlagane barvne kombinacije. Danes sem se ustavila na strani 201, kjer piše: "Navdih poiščite v barvah svoje priljubljene sladice ob kateri se vam vedno pocedijo sline. Barve te palete so prijetne kot najslajše sladice." Hmmm, malinova torta s smetano? Mogoče :)
Tudi naslov objave je vzet iz te knjige.
Pohroščkan papir (Zvezda, hvala) sem senčila z roza voščenko. Svilen trak sem nalepila na roza šeleshamer, ker sicer ne bi prišel do izraza. Odtis je pobarvan z akvarelnimi barvicami. Le klobuk sem prevlekla s 3-D Clear Gloss Finish. Rožice so Prima, roza perlice Kaiserjeve, beli pa iz Muellerja.
Postavitev je narejena po skici za The Sweet Stop.

Nisem še končala s sladkimi stvarmi :) BojaMoja na svojem blogu podarja bombonček - ob svojem rojstnem dnevu bo izžrebano srečnico obdarila s čudovito pavsano čestitko.


sobota, 23. januar 2010

Tilda s sladkim in deček z zlatim srcemDobila sem naročilo za nekaj "zaljubljenih" voščilnic. Mednje spada "pisalna miza" iz prejšnje objave in današnja Tilda z lectovim srcem.

Čestitko sem naredila po skici Friday Sketchers. Le napisa nisem dodala. Včasih mi je kar težko v dveh, treh besedah napisati nekaj zanimivega s pravo vsebino.

Sicer ni na čestitki nič kaj posebnega, kar bi bilo vredno opisati. Saj se vidi, kaj sem uporabila in kako :) Fantič v ozadju je figurica Willow Tree. Tisti, ki jih poznate, ste tako vedeli, a ne? :)

Pa lep sobotni dan vsem, ki ste se me "obiskali"!

nedelja, 17. januar 2010

Pisalna miza in sedem resnic

Niso mi preveč všeč verižne igre, nagrade in kar je še takega ter se vsake toliko časa pojavi na netu. Tokrat sem se odločila za sodelovanje, ker je bilo zanimivo spoznavati skrivnosti drugih blogerk. Potem je seveda prav, da tudi sama kaj napišem. Vladuška, Jana in Maja - hvala vam za spodbudo. Drugi razlog je nova štampiljka Writing Desk (Whiff of Joy), ki kar vabi, da napišeš kaj o sebi. Čestitka je nastala po skici pri Friday Sketchers, barvno kombinacijo sem vzela pri Sketchy Colors (rjava in turkizna).In še mojih sedem resnic. Napisala sem jih tako kot so se mi najprej utrnile. Nato sem jih razvrstila po abecednem redu.

1. resnica - Knjigožerka. Ena v postelji, druga v dnevni, tretja v kopalnici. Zgodovinska, ljubezenska, pustolovska, strokovna, duhovna ... Ponavadi jih je v uporabi več hkrati. Toda če me knjiga po nekaj straneh ne prepriča, jo odložim. Mogoče še ni čas, da jo preberem ali je zame neprebavljiva. Vsega sranja tudi ne znosim v sebe :)2. resnica - Kuharica. Kuhanje je moja ljubezen. Večinoma kuham brez kuharskih knjig, ker rada preizkušam. Še vedno se mi je posrečilo. Ko bi se le kaj poznalo na meni :) Očitno sem po očetu podedovala postavo. Suhica :) Če napišem, da si ponoči dam med kolena majhen, mehak pojštrček, da me kosti ne ožulijo, potem si lahko predstavljate, da je res hudo :) Vendar sem si takšna všeč in se dobro počutim. Edina slabost: zebeeee meee. Vedno. Razen takrat, ko je temparatura nad 25° C.

3. resnica - Lenoba. Kar se tiče telesne aktivnosti, da ne bo pomote. Tolažim se, da je dovolj peš hoja v službo in domov :) In kakšni trebušnjaki ter sklece nekajkrat na teden. Le možu uspe, da se v primernem vremenu vsaj enkrat tedensko spravim na kolo. In prijateljem, ko pridno zbiramo žige po slovenskih hribih in gorah. No, to je edina vrsta gibanja v prostem času, v katerem uživam. Zaradi krasne narave in dobre družbe.


4. resnica - Mama (brez otrok). Da ne bom poznala običajnih jutranjih slabosti; občutka, ko v tebi raste novo bitje, sem vedela že takrat, ko sva bila z možem samo še zaljubljen par. Zmagala je ljubezen do osebe in sprejetje takšne kot je. Ni mi žal, čeprav sem morala predelati marsikatero bolečo besedo, da zakon brez otrok pač ni pravi.
Vem, ni enako in ne podobno, ampak v službi, med 250 otroki, starimi od 9 do 15 let se velikokrat počutim kot mama. Ali pri devetih (oziroma desetih, ker je eden/ena na poti) nečakih in nečakinjah.5. resnica - Romantično-elegantna, rustikalno-podeželska.
Romantično dušo v sebi hranim s filmi in poleti s frfotajočimi oblekcami in krilci.

Elegantno se rada oblečem za službo ali kakšno posebno priložnost. Le nakita ne nosim. Tu in tam si obesim kakšno ogrlico. Aja, poročni prstan je stalnica in upam, da bo tako ostalo :)

Rustikalno-podeželski je moj stil za notranjo opremo doma.


6. resnica - "Urška". Letos mineva deset let, ko sem kratek čas preživela med "mojimi urškami". Tako rečem uršulinkam. Po pol leta smo skupaj ugotovile, da ne bom nikoli res njihova in je moja pot drugačna. Hvaležna sem jim za to izkušnjo.7. resnica - Zapečkarka. Ne potrebujem potovanja in dopustov v oddaljenih krajih, da se počutim živo in dejavno. Ogled filma na velikem platnu mi ustreza le enkrat ali dvakrat letno. Sem pravi zapečkar, ki se najbolje počuti doma. Pravzaprav se samo težko spravim od doma. Ko se, mi je vedno fino. Največkrat za to poskrbi moj dragi, ko skupaj na motorju odkrivava skrite kotičke Slovenije ali ko sem del zemeljske ekipe pri njegovi jadralsko-padalski strasti.


Tako, pa sem se nekoliko razkrila :) Brskala sem po blogih, vendar so vse, od katerih želim kaj zvedeti, že pisale.

torek, 12. januar 2010

Razigrana TildaČestitka je nastala po skici za Mojo Monday.
Za fotografiranje sem čestitko postavila kar na smrečico. Preden gre ta za slabo leto v klet.
V soboto sem jo nameravala pospraviti, pa je zunaj tako lepo naletavalo,
da sem zimsko vzdušje želela ohraniti še v stanovanju.

nedelja, 10. januar 2010

PomladnaTo sezono se bom še vrnila k zimskim voščilnicam. Tokratna pomladna je nastala le zato, ker sem hotela uporabiti novo štampiljko Magnolia Spring Backgrounds. Sem neučakana kot majhen otrok, ki dobi novo stvar. Takoj preizkusiti, takoj uporabiti :)

Čipko iz papirja sem naredila s štanco Marthe Stewart Floral Lace. Ponavadi sem s štanco okrasila samo en del papirja. Šele potem, ko sem naletela na tutorial, sem se spomnila, da lahko naredim tudi čipko. Vzela sem preozek trak, zato se rožici stikata. Recimo, da sem tako hotela :)

Za dodaten okras sem dodala zelene Kaiser perlice in rumeno vrtnico.

sobota, 09. januar 2010

Malo drugačna

Na kratki poti 300 metrov od službe do doma so tri cvetličarne. Večkrat me radovednost zapelje k njihovim okrasnim trakom. Tu in tam dobim kakšno idejo za dekoracijo.
Prejšnji teden sem nabavila nekaj trakov, tudi tega na spodnji čestitki.

Trak sem z obojestranskim selotejpom nalepila na belo, z reliefnim prahom poštempljano, ozadje. Robove sem senčila in nazobčala. Čeprav imam za to Edge Distresser, še vedno raje uporabim kos steklene ploskve, ob katero dam papir in potem ga obdelam z nazobčanim nožem. Gre hitreje :)

Ko je bilo to narejeno, sem začela iskati primeren odtis. Pa bi z vsemi zakrila jelena na traku. Zato sem se odločila, da tokrat na čestitki ne bo odtis osrednji motiv, temveč kar ta trak. Od tod tudi naslov te objave :)


petek, 01. januar 2010

Zimska pokrajina

Na prvi večer novega leta spomin odtava k zimskim dogodivščinam v mojem otroštvu.

S starejšo sestro in sestrično smo delale gaz skozi novo zapadli sneg do bližnjega gozda. S snegom obtežene smreke so se sklanjale in z vejami poljubljale snežinke na debeli snežni odeji. Prispele smo do zaledenelega potočka, kjer smo več ur hodile po ledu in prišle domov premočene in prezeble do kosti. Morebitni prehlad in angino pa pregnale kar s čajem, medom in limono.

Na bližnjem travniku smo vaški otroci izdelovali snežene opeke in se igrali eskime v velikem igluju.

Hrib za domačo hišo se je spremenil v sankališče, smučišče in pokališče (pok = pležuh). Od jutra do večera se je slišal smeh, vrisk in kdaj tudi jok. Vse buške in odrgnine so pozdravili mamini poljubi.
K tem spominom sodi današnja čestitka z motivom zasnežene pokrajine. Magnoliin odtis je pobarvan z akvarelnimi barvicami. Za snežinke sem uporabila perlice. Rob odtisa je obrobljen z bleščicami.

Odtis je nalepljen na bleščeč bel papir, ob robovih senčen z modro blazinico in okrašen z vijugicami. V desnem spodnjem kotu so tri vrtnice. Listke pod njimi sem naredila z razrezanimi naštancanimi snežinkami.