Sreča



Verjetno se spomnite pravljice Srečni Janez. Fant je nadvse srečen, ko za opravljeno delo dobi kepo zlata. Na poti domov jo zaradi teže proda za konja, tega potem za kravo, nato za prašička, ampak mu je tudi ta odveč. Zato ga zamenja za gosko, to nazadnje za brusni kamen. Vedno, ko je dobil nekaj novega, je bil srečen. Ko pa mu brusni kamen pade v vodnjak, je najsrečnejši človek. Ko je vse "izpustil" iz rok, ko je bil svoboden od imetja, je bil srečen. Ni žaloval za tem, kar je izpustil. Užival je v danem trenutku. Te svoje sreče se je fant naučil. Postopoma se je učil, da je bolj srečen takrat, ko ga imetje ne ovira na poti. Ko ima samo še samega sebe, ko lahko gre, kamor ga volja nese, in uživa v lepotah sveta, je zares srečen.
Zdaj pravljico vedno bolj razumem in se učim biti srečna. V otroških letih pa mi je bil Janez nadvse čuden in nerazumljen :)

Danes sem poštarja ujela pri nabiralniku, ko je pisal obvestilo, da me bo nekaj čakalo na pošti. Še sreča :), ker sem tako takoj prišla do nove štampiljke (Hero Arts, Old Letter Writting). Že dolgo je bila na seznamu "moram imeti".


Barvna papirja v ozadju sta ostanka tapet iz sobe za goste.

Komentarji

Oseba Maja sporoča …
Čudovite barve si izbrala, tople, prijazne! In prav vsak trak papirja si posebej izrezala in nalepila!! Čudovito!
Od Janezka pa se lahko le učimo: vse prevečkrat izgubljamo dane trenutke zato, ker čakamo na nekaj čudovitega v prihodnosti. Kaj pa če tisto nikoli ne pride? Imaš le to, tukaj in zdaj!
Oseba Jana sporoča …
Čudovita čestitka s prelepo mislijo, ki ti kar da za misliti. V tem norem času, ko je vse natempirano se res vse premalokrat ustavimo in analiziramo pot ki je za nami in pot, ki je pred nami.

Štampiljke s starinsko pisavo so čisto zasvojile. Karkoli delam, bi jo vključila. :)
Oseba Sonja sporoča …
Že tako res lepe čestitke so pri tebi ponavadi pospremljene še z lepim zapisom. Ki da misliti.
Se pa strinjam, včasih se splača ustavit in zgolj uživat v trenutku, namesto brezglavega gnanja za dobičkom. Se mi zdi, da tako razmišljanje s sabo prinašajo leta. Vsaj z mojimi vrstnicami tako ugotavljamo :) Prioritete se spreminjajo.
Všeč so mi topli, medeno sončni toni.
Oseba Janja sporoča …
Te zgodbe ne poznam,sedaj sem jo prvič prebrala, vendar je poučna, ti res da mislit... :)

Čestitka je pa čudovita! Lepe, žive, pomladne barve! :)
Oseba Tanja E. sporoča …
Krasna čestitka, kot bi se na njej prelivali odtenki medu! In hvala za zapis, samo tisto, kar smo, v resnici vedno nosimo s sabo in to je v tvojem zapisu nekaj, kar res da mislit. LP:)
Oseba Helena sporoča …
Maja, ne vem, če še boš šla pod te komentarje, ampak moram napisati, da tisti trakci v ozadju niso izrezani in nalepljeni. Tapeta je že takšna :)
Oseba • ♥ Natali ♥ • sporoča …
wow, Helena!čudovita, čudovita čestitka! to niso sicer moje priljubljene barve,a po tej voščilnici se zna to spremeniti. Tudi jaz si želim štampiljko s pisavo in tudi meni se zdi,da bi jo lahko povsod uporabila. nekega dne jo bom imela, a do takrat uživam v tem trenutku- to kar sem, kar imam in kjer sem :)
Oseba Janja sporoča …
Izredno lepe barve si izbrala in čudovito uporabila novo štampiljko.
Ne boš verjela..... tako je meni včeraj dostavil poštar :)). Lp
Oseba Tika sporoča …
Zelo lepa čestitka, krasno si vse skombinirala!
Oseba MarikaGabez sporoča …
Ja ... kot bi se prelivali odtenki medu (Tanja E.).
Pospremljena s toliko resnice.
Oseba Špela sporoča …
Super si uporabila novo štempiljko in ostanke! Zgodba je pa kar prava za čas v katerem živimo in se vsi zaganjajo v imeti več in boljše... medtem pa pozabljajo, da živijo tukaj in zdaj in s tem kar imajo... in življenje kar polzi mimo njih.

Je pa tale tud pri meni na "must have" listi in sem jo tokrat zamudila...
Oseba Marna sporoča …
Prekrasna voščilnica! In ravno ko sem sem se spraševala, kje so dobila tako lep papir, preberem, da so ostanki tapet. Kako lepa mora šele bit soba za goste! :)
Oseba Vladuška sporoča …
Tudi jaz sem najprej pomislila, da si sama rezala barvne trakove, ali pa da si embosirala. Čudovita tapeta. Soba mora biti krasna. Resnično si izbrala zelo lepe barve, take tople in sestavila prekrasno čestitko. Ta štampiljka je res krasna in vsestranska. Meni je tako prirasla k srcu, da bi jo skoraj povsod nosila s seboj :)
Oseba Andreja sporoča …
Krasen post. Strinjam se s tvojimi ugotovitvami. Kot otroci nismo razumeli, šele sedaj se zavedamo minljivosti in znamo (ali pa tudi ne) ločevati kaj je pomembno in kaj ne. Voščilnica pa je prečudovita. Polna topline! Za napis si izbrala eno mojih najljubših misli.
Oseba Maja sporoča …
Nič hudega, izgleda pa tako, kot da bi jih sama rezala in lepila!!
Oseba Marjeta sporoča …
Čudovite izdelke imaš.
Prosim te da pokukaš še na moj blog, tam te nekaj čaka.
Oseba Danii sporoča …
Čudovita čestitka!
Pri meni na blogu te čaka nagrada :-)
Oseba Kefa sporoča …
ta voščilnica mi je vzela sapo. Zelo mi je všeč, barve tako umirjene, a hkrati žive. Všeč mi je tvoj stil.
Papa Kefa***
Oseba Tina sporoča …
zelo so mi všeč izbrane barve, pa domislena uporaba ostanka tapet, tudi. Krasno si sestvaila tole voščilnico in nova štampiljka je uporabljena lepo na sredini, kot se za novost spodobi :-)))