petek, 12. avgust 2011

Narava in zemeljske barve

Ob zemeljskih barvah spodnje voščilnice sem pomislila, koliko mi pravzaprav pomeni narava in to, da ne živim v mestu. Čeprav moram sesti v avto, da lahko pridem v trgovino. Čeprav moram nadeti "zoknčke" na kolesa avtomobila, da lahko pridem na glavno cesto, kadar je sneg. Košček zelenja okoli hiše je pravi košček sreče.


Če bi le živela v mestu in ne bi bila tako srečna, da bi me vsako jutro pozdravila kakšna novost v naravi, bi to poskusila doživeti vsaj enkrat na teden. Vzela bi si čas, da bi se prepustila nevsiljivi govorici narave, umirila oči na zelenih "odejah", povzpela na hrib iz zrla v daljavo. In se ponovno zavedla, da nam je narava dana zato, da zanjo skrbimo in smo hvaležni za vse, kar nam daje.

Naj bo podaljšan vikend lep, obdan z naravo.


18 komentarjev :

Simona pravi ...

Tudi sama si življenja v mestu ne bi znala predstavljati. Jutranje žvrgolenje ptic poleti, hranjenje pozimi, ko prihajajo na gostijo takšni in drugačni ptički ... Občutek da smo samo drobec v tej čudoviti naravi ...

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

čeprav sem mestni otrok, pa ta mir, žvrgolenje ptičk, pa kakšna kokodajsa,murenčki, pa moje hribe težko zamenjam za vse tiste bleščeče nabito polne trgovine, ulice in mestni živžav.
žal mi je le,da mora naša mladina odhajati tako po znanje v svet kakor tudi po kruh.
upam le, da se bodo lahko vedno spoštljivo vračali v ta raj.
tvoja voščilnica pa res govori o pogledu, o neki nostalgiji po naravi

Andreja L. pravi ...

Krasno čestitko si naredila, ki se čudovito zlije z naravo!
Jap, tudi jaz sem ena tistih srečnic, ki je lahko zjutraj, pred službo, opazovala na stotine lastovic, ki so veselo žvgolele, preletavale naše vaške hiše in se menile, kako bodo počasi odšle proti jugu :-))

Maja pravi ...

Jaz imam pa srečo, da po eni strani živim v mestu, vendar v takšnem delu mesta, kjer je okoli mene veliko zelenja ter tudi prekrasen pogled na Alpe. Zelo lepa čestitka v toplih zeleno rjavih tonih. In tale gospodičnica mi je vedno bolj všeč.

Tanja E. pravi ...

Ta vikend naju preveva podobna tematika. Kako tudi ne, zelo podobno razmišljam... Sem pa dva dni nazaj ujela na TV eno psihologinjo, ki je govorila o tem, kako je pravzaprav od nas samih odvisno, koliko narave ujamemo v svojo pozornost ne glede na to, kje smo. Tudi v najbolj urbanem delu mesta lahko s pozornostjo povonjamo sveže jabolko ali se v pisarni zazremo v tišino lončnice... Ne da mi to ne bi vedeli, a se spomniti na to ne škodi.
Se pa povsem strinjam s tabo, zelene planjave pod podplati in pogled v daljavo s hriba nudi le narava sama in naš korak do nje. Lepo bodi:)

Sonja pravi ...

Ohh, kako zelo te razumem :) In uživam v naravi tudi sama :)

Helena pravi ...

Tanja, strinjam se s tabo, da lahko naravo nosimo tudi v sebi.
Sonja, le uživaj :)
Maja, jeee, takšen razgled na gore pogrešam. Vedno, ko jih zagledam, mi zapoje srce.
Andreja, a nas bodo počasi že zapustile? Tako hitro mi minejo meseci, ko so pri nas.
Hvala tudi vama, Simona in Natali, ker sta se oglasili!

helena pravi ...

Oj, kako si lepo napisala. Srčnica sem tudi jaz, na žalost v mesto hodim le v službo in vsak dan komaj čakam, da pribrzim domov. Nikoli, prav nikoli ne bi zamenjala za življenje v mestu.

Čestitka je izredno lepa in deluje, kot bi jo našla nekje na babičini podstrehi.

Vladuška pravi ...

Zanimivo ja, tudi mene vedno bolj vleče iz mesta, v naravo. Če bi lahko, bi se verjetno odselila v nek povsem odročen kraj in tam uživala :)) Zelo lepo si to zapisala in prav tako lepo ujela zemeljske tone v čestitko.

Alenka pravi ...

Čestitka je čudovita!Tej lepotički pašejo res prav vse barve:)
Jaz sem pa tipični mestni otrok. Ne živim v strogem centru, ampak v naselju tik ob mestu. Vse imam pri roki in mislim, da sem v najlepšem naselju v Ljubljani. imamo veliko zelenja, gozd je blizu, reka je minutko stran in prav luštno je za sprehode, če se ti zahoče. Jaz pa ne vem, če bi menjala:):)

Frutka - Saša pravi ...

Od kar sem svoj blogec zanemarila in spustila tudi kar nekaj tvojih objav.. vidim, da sem veliko zamudila, a bom nadoknadila da si vse ogledam :) Vse voščilnice so prekrasne, sploh poročne so tako zelo luštne, super lepo!!!

Helena pravi ...

Alenka, če imaš na dosegu hkrati naravo in prednosti civilizacije :), potem ti verjamem, da ne bi zamenjala. Sploh na stara leta je praktično, če je trgovina, lekarna, ambulanta ... blizu :)
Frutka, lepo, da si se oglasila.
Vladuška, nekam čisto na samo pa ne bi šla. Bi me bilo preveč strah. Že zdaj me je, kadar moža ni doma. :)

Janja pravi ...

Tako lepo si izdelala robove, da sem najprej mislila, da je knjiga :). Zelo lepo.
Od rojstva živim v mestu, ne v strogem centru :). K sreči so tudi naša mesta še zelena. Za kaj več se je potrebno odpeljati nekaj kilometrov ven iz mesta. To ni problem, če je le volja. Lp

Čarobna hišica pravi ...

Jaz sem imela priložnost izkusiti obe možnosti ... tako mesto kot podeželje ... in mesto nikakor ni zame ... tvoja čestitka je pa spet nekaj posebnega ...

Nena pravi ...

no jaz si pa ne znam predstavljati življenja izven mesta. saj je lepo ko grem k mami in očetu na "deželo" ampak vseeno se rada vrnem nazaj v moje mesto in vrvež

Tina pravi ...

Strinjam se s teboj, sploh ker sem do nedavnega živela v mestu...razlika je ogromna! Všeč mi je, kako si sestavila voščilnico. Res krasnih barv in tako lepo si uporabila motiv razglednice.

Zondra Art pravi ...

Sve tvoji radovi koje napraviš su posebno lijepi, prekrasni!

HRANDICA pravi ...

Uuu, ta je pa krasna. Mi je kar sama padla v oči :).