Čas


Kot otroku so se mi zdele čudne in neverjetne besede starejših, kadar so govorili, kako hitro jim mineva čas. Meni pa je bil dan, teden in mesec, kaj šele leto, neskončno dolgo in se je vleklo po polžje. Že kakšno desetletje kasneje se je podobno začelo dogajati tudi meni.


V potrošniškem smislu lahko rečem, da je danes čas blago, ki mi (nam) ga kronično primanjkuje. Ne le za starejše. Že pri otrocih slišiš: "Nimam časa!"


Včasih se je potrebno kar pošteno potruditi, da stopim iz drvečega vlaka življenja. Takrat vidiš in spoznaš, da je čas prostor za prijateljske vezi.


Prostor za uživanje ob dobri knjigi in skodelici belega čaja z mlekom. Je prostor za opazovanje veverice skozi kuhinjsko okno. Je prostor za nasmeh otroka. Je prostor za prijazno besedo in objem moža.



Da bi imeli veliko časa - za dobro, lepo in plemenito ...

...........................

Inspiracija: Vladka in Tina: Ko me inspirira #8 (decembrski izziv in upam, da mi bo uspelo ujeti januarskega :)

Še fotografija, kako sem zlepila vrh listov koledarja, da držijo skupaj in se nato posamezen list z lahkoto odtrga. Liste, ki jih želite zlepiti, dajte med dva trša papirja/kartona, vse skupaj poravnajte, stisnite s tem orodjem (padlo mi je iz glave, kako se natančno reče) ter vrh namažite z mekolom.













Komentarji

Oseba Sonja sporoča …
Še kako zelo drži tista, da si je za prijatelje treba čas vzet :) Pa zase in za družino, za vse tisto, kar nas veseli in nam daje energijo, da na življenje gledamo bolj pozitivno.
Čudovita koledarja si naredila.
Oseba Simona sporoča …
Res lepa koledarja si naredila in tako resnično zapisala misli o času. Prav v razmislek. V bistvu smo sami tisti, ki naj bi krojili svoj čas. Pa si ga po navadi ne. Žal.
Oseba Maja sporoča …
Čudovito si zapisala! Samo hitimo, zmanjka pa časa za najpomembnejše stvari in ljudi, za nasmehe, objeme in poglede... Ko bi se le znali ustaviti!
Oseba Mojca sporoča …
joj kako sta lepa prav oba. krasna! LP
Oseba leycika sporoča …
Zelo lepa koledarja...ter res:kam le čas beži :)
Oseba Danii sporoča …
Kako si dobro napisala glede časa - kar beži mimo nas :-(
Oba koledarja sta čudovita.
Oseba Marija - Marička sporoča …
Čudovita koledarja!

Glede časa pa ti dam povsem prav. Enostavno je na nas (čeprav se zdi včasih nemogoče), da se vzamemo v roke in začnemo ceniti trenutke, ki jih (še) imamo možnost preživeti skupaj z ljubljenimi.
Oseba Vladuška sporoča …
To s časom je še kako res in lepo si zapisala. Se mi zdi, da vsaki dan bijem bitko s tem časom. Sem pa ugotovila, da pomaga, če si govorim, da je čas na moji strani :))) Krasna koledarja sta, lepa, romantična. Zelo sta mi všeč.
Oseba Barbara sporoča …
Joj, kako čudovita koledarčka :) Tale tvoja želja je kot nalašč zame :) Res je čas tisti, ki si ga najbolj želim - da čim večkrat objamem svoje in jim naklonim svojo pozornost :)
Oseba Špela sporoča …
Spet čudovito besedilo spisano ob objavi. In vse drži, samo včasih se tega premalo zavedamo. Koledarčki so čudoviti, so tudi na naši "to do" listi, menda nam bo ratalo do konca leta ;)
Oseba moi sporoča …
Krasen zapis. Koledarčka sta prav lušna in sem prav gledala kako si zlepila liste ;)
Hvala¨.
Oseba Metuljčica sporoča …
Lepa koledarčka in tole o času se me je prav dotaknilo. Lepo si zapisala.
Oseba Janja sporoča …
Krasno si napisala in dodala dva zelo lepa koledarčka.
Vidim, da je mekol zelo uporabno lepilo :), hvala. Lp
Oseba Hali sporoča …
Čudovita koledarčka in besede, ki pobožajo dušo. Se grem stisnit :-)
Oseba Ivi sporoča …
Dva zelo lepo narejena koledarčka, sploh ta s ptičkom je ... :)
Lep prikaz lepljenja, tega orodja ne poznam, hehe
ČAS ni naš gospodar, MI smo njegov! Vsi imamo 24h na razpolago, kako si jih razdelimo je pa na nas:) Bodimo pozitivni:) Lep pozdrav Helena, Zvezda