Ko me inspirira #17


Obeta se še en lep poznopoletni dan, ki ga bo potrebno izkoristiti za kakšen sprehod, izlet v hribe, kolesarjenje ... Glede na vremensko napoved, bo jutri čas za kaj drugega. Pri meni se bo kuhala  pekla slivova marmelada. Danes imam v načrtu slivovo pito. Ob tem sadju se spomnim otroštva in meni zoprnega opravila - pobiranja sliv. Če je bilo hladno, me je zeblo v roke, v toplem vremenu so bile nadležne ose. Skoraj vso sadje je bilo namenjeno za zimsko kuhanje "šnopsa". Za kakšno marmelado jih je bilo škoda. Ki tako ali tako ni dobra. No, to je bilo očetovo mnenje, ki je vedel, da bo s prodajo alkohola dobil več kot bi z marmelado :) Zgodba se je ponavljala iz leta v leto in v meni se je ugnezdilo prepričanje, da slivova marmelada ni dobra. Pred nekaj leti pa sem za božično-novoletno darilo dobila kozarec domače slivove marmelade in ugotovila, da je to najboljša marmelada. Od takrat dalje ne sme manjkati na polici za ozimnico. Nekaj je za domačo uporabo, nekaj za obdarovanje.


V tem obdarovanjskem razpoloženju je nastala zgornja voščilnica. Je ena od vzorčnih. Letos sem se odločila, da bom naredila kakšne tri ali štiri voščilnice ter izbrala tisto, ki mi bo najbolj všeč in bo tudi dovolj preprosta za izdelavo. Nato me čaka serijska proizvodnja.


Navdih zanjo sem našla v izzivu Ko me inspirira #17.


*****************
Dodano popoldan, ko je bila pita že pečena. Recept najdete tukaj.




Bodite lepo!

************

Šablona: Spellbinders - Layered Poinssetia
Štampiljka: by Vladka - Božično-novoletni napisi I.

Komentarji

Oseba Špela sporoča …
Krasna je, taka nežna ;) Slivova marmelada pa absolutno zmaga. Verjetno je tudi meni ljuba, ker jo je vedno delala stara mama. Letos sem jo v spomin nanjo delala sama in včeraj smo jo že veselo mazali na kruh ;)
Tudi ti bodi lepo!
Oseba Mojca sporoča …
oooo tudi jaz obožujem slivovo marmelado :) sploh domačo. vem pa da je s tem kar nekaj dela, zato si zelo pridna da se boš lotila takega projekta. tvoja voščilnica je zelo lepa in tudi jaz sem se letos odločila za kake bolj preproste, da jih potem lahko serijsko delam :) lp
Oseba Biljana sporoča …
Luštna, nežna...
Oseba Simko sporoča …
Joj, jaz si nekaterih piškotov ne morem niti predstavljati brez slivove marmelade... :). Lepo si inspiracijo prenesla v svojo voščilnico!
Pozdravček,
Simona
Oseba oldpunca sporoča …
Preprosto, nežno in zelo lepo voščilnico si izdelala. Pita zgleda slastno. Čestite za projekt slivova marmelada :-)
Oseba Anonimni sporoča …
Vrlo lijepa cestiitka. A ja isto volim najvise marmeladu od sljiva. A i kolač izgleda jako fino.
Lp, Sonja.
Oseba Andreja sporoča …
Inspiracija te je lepo potegnila in naredila si čudovito voščilnico!
Jaz sem v soboto "pekla" slivovo marmelado! Joj, kako hitro je narejena, kajne :-)) Tudi jaz obožujem slive!
Oseba Andreja sporoča …
Pita izgleda mmmmmmmm :-))
Oseba Metuljčica sporoča …
Tudi tokratna inspiracija je super in tvoja čestitka je enkratna. Sama sem bila cel vikend v krošnjah dreves, te povabim na jabolka in jabolčni sok. Drugače pa je slivova marmelada mega, ob tvoji piti, pa so se mi kar sline pocedile.
Oseba Helena sporoča …
Ja, Andreja, pečena marmelada je enkratna in čisto enostavna.
Oseba Renata sporoča …
Slivova marmelada je najboljša! Pa kakšna slivova pita ... njamiiii. No, pri nas sem jaz glavni jedec slivove marmelade, ostala dva imata bolj fine ritke in jima tekne malinova ali pa jagodova :)
Voščilnica pa je preprosto lepa!
Oseba Hali sporoča …
Prekrasna voščilnica. Ja za serijsko proizvodnjo mora biti kaj enostavnega :-).Tudi jaz obožujem slivovo marmelado, pa tudi pecivo... Moja mama je zadnjič naredila "štrudl" - slivov - odličen je bil!
Oseba Simona sporoča …
Lepa voščilnica. Meni je tudi slivova marmelada ena boljših. Letos se je ponudila sestra, ki jo je tudi pekla, da mi odstopi nekaj kozarčkov. Pekla je sama še nisem, morda pa puskis drugo leto. Sestra paravi, da je enostavno.
Oseba Trenutki kreativnosti sporoča …
Slivova marmelada je zakon! Voščilnica deluje tako nežno, všeč mi je.
Oseba Tina sporoča …
Helena, najprej se obregnem ob tvojo pito. Tako slastno izgelda, da sem jo prav zavonjala :-) Voščilnica pa je izjemno lepa. Všeč mi je nežna bela božičnica na traku iz jute. Hvala, ker si se nama pridružila.
Oseba Janja sporoča …
Najboljša od vseh je slivova marmelada :), tudi pite s slivami so odlične.
Voščilnica mi je prav zaradi barv, krasna. Lp
Oseba helena sporoča …
Voščilnica je zelo lepa, čista in elegantna. Slivova marmelada - letos sem jo sama delala prvič(prej sem jo vedno dobila v dar) in priznam, da mi je uspela. Sem kar ponosna nase, njamsi.
Oseba Tanja E. sporoča …
Pozdravljena po dolgem času, čudovito ustvarjaš, z veseljem pokukam k tebi in hvala ti za komentar na mojem blogu, kljub temu, da se bila kar nekaj časa na "of" kar se objav tiče, ker kar ni nekega časa.
Slivova domača marmelada je res najboljša, tudi pri meni je vmes imela neslavno fazo, potem pa se človek vrneš k tem avtohtonim okusom, ane, prijazen pozdrav, Tanja.