Obeta se še en lep poznopoletni dan, ki ga bo potrebno izkoristiti za kakšen sprehod, izlet v hribe, kolesarjenje ... Glede na vremensko napoved, bo jutri čas za kaj drugega. Pri meni se bo
kuhala pekla slivova marmelada. Danes imam v načrtu slivovo pito. Ob tem sadju se spomnim otroštva in meni zoprnega opravila - pobiranja sliv. Če je bilo hladno, me je zeblo v roke, v toplem vremenu so bile nadležne ose. Skoraj vso sadje je bilo namenjeno za zimsko kuhanje "šnopsa". Za kakšno marmelado jih je bilo škoda. Ki tako ali tako ni dobra. No, to je bilo očetovo mnenje, ki je vedel, da bo s prodajo alkohola dobil več kot bi z marmelado :) Zgodba se je ponavljala iz leta v leto in v meni se je ugnezdilo prepričanje, da slivova marmelada ni dobra. Pred nekaj leti pa sem za božično-novoletno darilo dobila kozarec domače slivove marmelade in ugotovila, da je to najboljša marmelada. Od takrat dalje ne sme manjkati na polici za ozimnico. Nekaj je za domačo uporabo, nekaj za obdarovanje.
V tem obdarovanjskem razpoloženju je nastala zgornja voščilnica. Je ena od vzorčnih. Letos sem se odločila, da bom naredila kakšne tri ali štiri voščilnice ter izbrala tisto, ki mi bo najbolj všeč in bo tudi dovolj preprosta za izdelavo. Nato me čaka serijska proizvodnja.
Navdih zanjo sem našla v izzivu
Ko me inspirira #17.
*****************
Dodano popoldan, ko je bila pita že pečena. Recept najdete tukaj.
Bodite lepo!
************
Šablona: Spellbinders - Layered Poinssetia
Štampiljka: by Vladka - Božično-novoletni napisi I.
Komentarji
Tudi ti bodi lepo!
Pozdravček,
Simona
Lp, Sonja.
Jaz sem v soboto "pekla" slivovo marmelado! Joj, kako hitro je narejena, kajne :-)) Tudi jaz obožujem slive!
Voščilnica pa je preprosto lepa!
Voščilnica mi je prav zaradi barv, krasna. Lp
Slivova domača marmelada je res najboljša, tudi pri meni je vmes imela neslavno fazo, potem pa se človek vrneš k tem avtohtonim okusom, ane, prijazen pozdrav, Tanja.