ponedeljek, 30. marec 2009

Projekt birma in velika noč

V zadnjih desetih dneh sem kar precej ustvarjala, čeprav bolj malo za svojo dušo. Vendar sem kljub temu ob delu uživala.

Za prijateljičino hčerko sem naredila dvajset vabil za birmo. Meni delujejo čisto poročno :) Ampak naročilo je naročilo :) Toda kdor pozna deklico - vitko, elegantno baletko in pianistko - ve, da kakšnih kiči miči vabil že ne bi imela :)

Bordo rdečo osnovo in svetleč bel papir za reliefke sem kupila v Artu. Trakec je iz Polipet trgovine v Sl. Bistrici, perlice iz Muellerja. Vabilo je natisnjeno v rdeči barvi na svetleč papir.

Bliža se velika noč, zato sem za tiste, ki jo praznujejo, naredila čestitke z odtisi košarice s pirhi. Štamipljk za veliko noč res ni na izbiro. Če pa so, so same bolj "otroške" - zajčki, piščančki ...
V zeleni barvi:

V modri:

In še v rdeči:


In še nekaj: danes me je poštar razveselil z novima štampiljkama Melinde :) Juuuupiii!

nedelja, 22. marec 2009

Cvetlica, nežna in krhka

Zame so najlepše elegantne čestitke tiste, ki jih ustvari Laura iz Kanade. (No, njen blog redno prečekiram in si nekatere čestitke shranim v mapico na računalniku).
Moja današnja čestitka je nastala po vzorcu ene od njenih lepotičk.

Roza, črni in bel papir je iz domače zaloge. Na vrhnjo plast sem odtisnila vijugice. Odtis cvetlic (Folia Bringmann - Blumen) je pobarvan s Sakurinimi pisali in uokvirjen s tremi različnimi papirčki, ki so dobili odprtino s pomočjo štance. V kotih so bele polovične perlice. Satenasta traka sta iz bližnje cvetličarne, rožici drži skupaj bela razcepka, napis na tagu pa je sprintan.

četrtek, 19. marec 2009

Čiv-čiv

Danes sem med ptički :)
Ne vprašajte me, kakšne vrste je ta, ker sem ga pobarvala glede na izbrani papir :)

Modra osnova čestitke je iz domačih zalog (iz enakega šeleshamerja sta ozadji za odtisom). Vzorčast papir je iz kolekcije Traditional (Laura Ashley) in Pastel (Crafty Secrets), bel papir je šel skozi hroščka. Moder satenast trak in pentlja je iz trgovine Polipet, kristalček pa iz Muellerja. Rožica v levem kotu odtisa je okrasek za nohte :)

Na fotografiji je videti kot bi bilo v desnem spodnjem kotu premalo temno modrega šeleshamerja. Fotografirala sem malo od strani in so zgornje plasti papirja in traku zakrile ta del osnove. Da ne bo kdo mislil, kako "šlampasta" sem bila :)


Ptički na veji

Včeraj me je v nabiralniku čakal paketek s štampiljkami iz Memoriesa. Pred nekaj tedni sem si v tej trgovini kupila paket vzorčastih papirjev firme Crafty Secret. Ko sem malo pobrskala po njihovi spletni strani, sem našla nekaj čudovitih kompletov clear štampiljk. Od vseh, meni všečnih, je ga. Lea imela samo še Bird notes.

No, in tako je danes nastala prva čestitka s pojočimi ptički.

nedelja, 15. marec 2009

Gorjuss v zelenem

Sončka danes pri nas ni, zato pa trava zeleni.
Naj bo tudi današnja Gorjuss deklica v zelenem.

Zelena osnova je iz domačih zalog, vzorčasti papir Papermania Olivine Essence in Crafty Secrets Pastel. Gorjussko je (zopet) prispevala Sonja :), pobarvana pa je z akvarelnimi barvicami in Sakura pisali. Trakec je dobljen v bonbončku, perlice so iz Memoriesa.

Willow s košarico rož


je narejena v barvni kombinaciji z mojo kuhinjo :) Pa na to nisem mislila, ko sem se odločala za tokratno barvno kombinacijo. Bom jo še večkrat uporabila v pomladnem in poletnem času, saj sta to "moji" barvi (še posebej oranžna), ko po trgovinah iščem poletna oblačila :)

Odtis Willow sem dobila od Sonje in ga pobarvala za akvarelnimi barvicami in Sakura pisali. Papirčki so iz domače zaloge, trakec iz bližnje cvetličarne, perlice pa kupljene pri Müller-ju.

torek, 10. marec 2009

Mislim nate
Ves vikend sem bila sama doma, pa sem našla čas samo za eno čestitko :)
In še to v nedeljo zvečer, ko sem se šla igrat z embosing prahci.
Mi je všeč učinek, ki nastane pri tem. Zaenkrat še nimam toplotne pištolce in
si pomagam kar s kvarčnim grelcem v kopalnici :) Se mi zdi dobra rešitev.
Je recesija in je potrebno dvakrat premisliti, kam bodo šli denarčki :)


torek, 03. marec 2009

Gorjuss med marjeticami


Zdaj se že res pozna, da se bliža pomlad, ker me "vleče" na pomladne barvne kombinacije :)
Ne vem, s čim sem si zaslužila, da me je Sonja razveselila z odtisi njenih novih Gorjussk?! :) Deklice so res lepe, zato sem ji še toliko bolj hvaležna. Sonja, hvala! Vem, da boš prebrala :)

nedelja, 01. marec 2009

Belo-rdeča

Včeraj sem bila zopet v Celju. Seveda sem morala obiskati še Memories :)
Pravzaprav sem šla po naročen Scor Pal. Prejšnji je odšel k prijateljici.
Lahko si mislite, da nisem ostala samo pri naročenem. Z mano so šli še novi nestiji.
Tako je nastala nova velikonočna čestitka. Z mojo zelo priljubljeno štampiljko :)